Pravidelná menstruace po ukončení kojení. Kdy se cyklus ustálí?
Krásný den. Mám dceru, které je 13 měsíců. Před 1. rokem jsme ukončili kojení (pozvolný samoodstav). Myslela jsem, že už mám pravidelnou menstruaci - jednou cyklus 27dní, pak 29dní. Teď už mám ale 31 dní a ms nikde, ani příznaky. Otázka zní: Kdy se po ukončení kojení ustálí cyklus? Nebo už by měl být pravidelný?
Taky jsem z toho nervózní, protože nepoužíváme s partnerem ochranu - já vím naše blbost. Ale tak snad jsou ještě cykly nepravidelné..
Jen prosím o zkušenosti.
@petiiiska úplně ti rozumím. Já jsem to měla naprosto stejně. HA jsem nechtěla zbytečně, dlouho mi ms blokovalo kojení. Pak pandemie, zazdila jsem i preventivku. Z kondomů mám mykózy a není to moc pohodlné ta manipulace. K tělísku mám takový vnitřní odpor. No tak jsem si dala napsat HA pro kojící a budu se modlit,ať mi sedne. A do pár měsíců chci odstavit,tak pak přejdu na klasickou HA.
@petiiiska Mám to podobné! Dcera 13m, ale stále kojím. Cyklus 27 dni, 28 dni a dnes 30.den a nic, ani příznaky, že by MS měla přijít. Celý den nad tím přemýšlím a trochu se uklidňuji tím, že bych cítila prsa při kojení a stále kojím, tak nemusí být MS pravidelná, i když 3krat po sobe byla 🙊 Držím palce, ať to dopadne, jak si přeješ ☺️
No zenske telo je nevyspitatelne a ja se nedivim nicemu 🤦♀️🤣

No.. nevím. Udělala bych radši test. Z vlastní zkušenosti vím,že bohužel dávat si pozor se může vymstít,i když x let to fungovalo.
Jinak mně už se cyklus vracel 3x, vždy ještě při kojení,ale vždycky až tak po +-1 roce po porodu. Poprvé to nabehlo hned pravidelně. Podruhé to bylo rozházené dokud jsem neodstavila a pak se to srovnalo rychle. Potřetí se to srovnalo ještě během kojení,ale až tak po půl roce od první ms.
S cyklem po odstavení to má bohužel každý jinak. Někdo má pravidelný už předtím, někdo během pár měsíců a někdo třeba ms nemá ani po odstavu.
Jinak cyklus 27-31 je pořád pravidelný. Nepravidelný se počítá až když je rozdíl víc než 7 dní. Ale být tebou, pokud nechcete další dítě ještě, uvažovala bych o antikoncepci. Což dávat si pozor fakt není.