icon

Příliš dlouhé menstruační krvácení. Máte zkušenost?

30. říj 2019

Krásný den všem. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá zkušenost s extrémně dlouhým menstruačním krvácením.
Potíže s MS mám od puberty, dalo se to korigovat vždy jen antikoncepcí, ale vzhledem k mé váze a tomu, že mi antikoncepce po porodu neseděla, ji aktuálně neberu a ani neplánuji. Vždycky jsem trpěla na dlouhé cykly, kdy mi to třeba přišlo za 3-4 měsíce, pak mi to přišlo třeba 2x normálně a zase vynechání a tak dokola. Teď, celé roky po porodu, to zlobí snad ještě více.
Aktuálně dostavujeme domeček svépomocí a kdo to zná, ví, že je to celkem stres. Navíc jsem už něco málo přes rok v nové práci, kde chodím na nepravidelné 12-ti hodinové směny. Nevím, jestli ten stres nebo i spací/nespací režim a moje váha způsobily, že jsem to neměla déle než obvykle. Nejdříve 6 měsíců, pak jsem začala příležitostně špinit, ale jen trošku a občas(to jsem dříve mívala taky) a nakonec se to vyšplhalo na 8 měsíců bez MS, než jsem se rozkrvácela(na vyvolávačky nechodím, protože mi po nich není dobře a vzdala jsem to s nimi). Jenže teď už krvácím 5 týdnů - první tři dny to bylo silnější krvácení a od té doby jen tak slabě, kolikrát to během dne vypadá, že už bude klid a pak se zase slabě rozkrvácím ☹ K dr. jsem objednaná na preventivní prohlídku, termín až po Novém roce a bylo mi řečeno, že pokud nemám nějakou velkou ztrátu, tak to nespěchá a počká to na preventivní prohlídku.
Jenže já už si tak doma sedím a užírám se tím, co by to mohlo být. Máma mě uklidňuje, že nejspíš rozházené hormony, ale tohle se mi ještě nikdy nestalo. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Ještě dodám, že teď týden beru Gynex(doporučila mi ho kamarádka na srovnání MS), jediný efekt co zatím pozoruji je, že z cela bezbolestného dlouhotrvajícího krvácení mám občas takový tlaky na stydké kosti a jakoby ve stehnech(to jsem mívala vždy při MS nebo před začátkem).

janapetrvalska
30. říj 2019

to. i prijde jako blbost, aby dr. toto rekl, prece muze byt tolik duvodu od vykyvu hromonu az po nador, polyp, rychle rostouci vystelka apod. nenechala bych se, a proste je to akutni a hotovo. Az s koncis s anemii v nemocnci gak ti gvoje dr rekne a proc jste nerekla ze to trva uz tak dlouho , byt si ji to treba rekla. Bud me veme nebo vymena dr.

zuzkasim
30. říj 2019

Neužírej se, těch možností, co to je, je opravdu spousta a mohou být teoreticky "banální", ale asi by bylo dobré je i tak řešit. Skoro bych řekla, že je na čase vyměnit gynekologa, protože pokud se při popisu problémů k tomu postaví tak, že stačí objednat za 3 měs, nelíbí se mi to a to nejsem taková, která potřebuje každý prd řešit s doktorem. Zbytečně se stresuješ, což celkovému zdraví také nepřidá. Postav se k tomu čelem, pozeptej se známých nebo na netu na slušného doktora u vás v okolí a zkus se objednat. Jinak teda moje gyn. i na prohlídky objednává cca za měsíc, téměř 3 měs. mi přijde opravdu extrémní čekací doba.

mmarch
30. říj 2019

to je docela nebezpečné, takhle dlouho krvácet, hlavně bys měla doplnit železo, toho hodně ubývá při krvácení a zkus brát askorutin – je to na zpevnění cév, žil. Já taky mívám nepravidelnou ms a silné krvácení a díky askorutinu – první dny beru 2-4tabletky, se mi to rychle zmírní. Je to volně prodejné a beru to na doporučení mudr. A hlavně hned upaluj k jiné doktorce. To tě měla vzít hned,klidně můžeš i skolabovat. Já kolabovala po 14dnech silné ms. maminka měla kdysi taky takové problémy, nemohla ani z domu, jak to měla silné a taky i 2-3týdny a hned jí mudr. nasadila léky