Příspěvek na bydlení, přijdu o něj? Souhlasím s umístěním sídla pro OSVČ

lukysa
1. kvě 2018

dobrý den k mateřeké mám příspěvek na bydlení přijdu o něj když poskytnu souhlas k umístění sidla pro OSVČ- se složitých rodiných důvodu na svojí adrese ji mít nemuže virtualní sídlo zvažuje,ale dost ho odrazuje,že jsou ve velkých městech on na male vesnici cca100km od nejbliží poskytovatelny tak ostych na podvod?jaka-kol odpověd dobrá-děkuji

jolal
1. kvě 2018

@lukysa ano jedna se o podvod. Prijdeteo prispevek na bydleni a smrdi to pak i pruserem

gabrolo
1. kvě 2018

@lukysa byl by to podvod a sídlo firmy tam být nemůže, pokud nechceš přijít o příspěvek na bydlení. Bude si muset sehnat jinou možnost.

j.a.n.i
1. kvě 2018

Vy, co píšete, že je to podvod - o jaký podvod se podle vás jedná? OSVČ může mít sídlo celkem kde chce, pokud s tím souhlasí majitel nemovitosti a není to nic proti ničemu.

magdalenax
3. kvě 2018

Já jsem jako OSVČ nikdy příspěvek na bydlení nepobírala, ale nevidím v tom problém. Pokud OSVČ pracuje v terénu (může kupř. chodit uklízet domácnosti, prodávat kosmetiku, vylepovat plakáty.., to je jedno), prostě pracuje v terénu, nepotřebuje mít žádnou kancelář, tak sídlo firmy je doručovací adresa - jeho bydliště. Jiná situace by byla, kdyby bydliště (třeba dům) byl napsaný na firmu, tudíž jiná sazba za energie, nájemné či daň z nemovitosti a tyto náklady by šly do účetních výdajů.
Pokud se pletu, opravte mne

j.a.n.i
3. kvě 2018

@magdalenax Nepleteš se, právě proto jsem chtěla po těch, co tu vykřikují o podvodu nějaké vysvětlení... leč nedočkala jsem se žádného. Dokonce ani kdyby pracoval doma a nedával "náklady na bydlení" do nákladů, tak je vše OK, ono dokonce pokud OSVČ nenahlásí jinou adresu, tak má automaticky sídlo podnikání v místě TP, takže to technicky ani podvod být nemůže.

magdalenax
3. kvě 2018

@j.a.n.i Děkuji Jani