Prosba o radu (krvácení mimo MS). Co by to mohlo být?

sherry13
31. pro 2021

Ahoj nebo dobrý den. Je mi 19 let a mám dotaz a potřebovala bych poradit protože jsem z toho docela nervózní. Začala jsem krvácet ale mimo menstruaci a ne tak silně jako při MS je to takové asi špinění ale nikdy se mi to nestalo chtěla bych poradit jestli se vám to někdy stalo a popřípadě co by mohlo být příčinou. Mám také bolesti v podbřišku a celkově celého břicha ale nejvíc v podbřišku. S přítelem máme pohlavní styk skoro každý den a tak se bojím zda by to nemohlo být těhotenství ale myslím si že dělat test před dalším termínem MS je zbytečné. Prosím o radu předem děkuji a přeji příjemný zbytek dne.

emk0
31. pro 2021

A ochranu zodpovědně používáte? Může to být nějaká hormonální nerovnováha, případně sleduješ v jaké fázi cyklu jsi? Někdo může špinit i během ovulace.

sasbu
31. pro 2021

Měla jsem něco podobného. Byla to ovulace, konzultovala jsem to i s doktorem. Může to způsobovat i cysta.

sherry13
autor
31. pro 2021

@emk0 ochranu používáme vždy ale na začátku styku ne vždycky až po chvíli

sherry13
autor
31. pro 2021

@sasbu a cysta je něco vážného ? Omlouvám se do teď jsem se o žádné takové věci nezajímala a vím že bych asi měla večer co to je ale nevím

zelenaesmolda
31. pro 2021

Jestli beres antikokoncepci tak muze byt nevyhovujici,taky se mi to stalo,ze jsem krvacela i mimo cyklus.Prestala jsem ji pak brat.

emk0
31. pro 2021

Cysta může pozlobit, ale nebezpečná nebývá. Když ti bude špinění pokračovat, případně kdyby se přidaly i bolesti, skoč si na gyndu, tam si poradí🙂)
A jestli se bojíš těhotenství, tak být tebou, používám ochranu, předpokládám kondom, už od začátku. Ne nadarmo se říká, stačí kapka a je z tebe taťka 😀

nikoulinka
31. pro 2021

Příčin může být několik. Bereš prášky? Třeba jsi zapomněla nějaký vzít... Taky to může být již ta zmiňovaná cysta. Nebo to taky může být "jen" stres.

sherry13
autor
31. pro 2021

@zelenaesmolda antikoncepci neberu

sherry13
autor
31. pro 2021

@nikoulinka asi se přikláním ke stresu protože mám teď na vysoké škole zkouškové období a jsou to pro mě první zkoušky na vysoké antikoncepci neberu