Souhlas před laparoskopií, máte zkušenost?

bobule333
1. srp 2014

Holky, můžu na vás mít dotaz. Tento týden jsem byla na konzultaci před operací (laparoskopie+ hysteroskopie)
a primář chce ode mě souhlas ještě před operací ( zákrok- Salpingectomie -odejmutí patologicky změněného vejcovodu dle nálezu) Mám strach, aby při operaci v případě nějaké komplikace odebrali oba vejcovody a vaječníky a už nebudu mít děti vubec. Máte některá z vás podobné zkušenosti . Máme za sebou 6 inseminaci a 2 neúspešné ivf. Děkuji vám na Vaše zkušenosti. Bobule 🙂

monalis
2. srp 2014

Před pěti týdny jsem byla na laparoskopii. Souhlas se podepisuje před každou operací. Na tomto papíře je napsaný popis plánované operace a pro případ nutnosti možnost klasické operace atd. Je to důležité, nikdo nikdy neví, co se může stát. Jinak pokud nemáte ještě děti nebo plánujete, jsou lékaři vždy opatrní a snaží se udělat comožná nejméně radikální zákrok. Pokud tedy nebudou opravdu muset neudělají nic pro to aby jste nemohla mít děti. U žen, které již děti neplánují lékaři udělají raději radikálnější krok, ale to je pochopitelné.
Pokud to jen trošku jde, nestrachujte se. Bez zbytečného, přehnaného strachu je to vždy lepší a lépe se zotavíte. Držím Vám pěsti.