icon

Spadlá děloha a těhotenství. Jaká omezení čekat?

kattry
13. kvě 2022

Ahoj, mám syna 9m a je to tak měsíc, co mi spadla děloha. Jště tedy nekouká ven, ale je nízko. Když kouknu zrcátkem je dole u vchodu. Operace teď vůbec nepřipadá v úvahu, kojím a po operaci se nesmí nosit víc jak 3kg. Chtěli bychom ještě miminko a moje otázka zní myslíte, že pak když by se nám to náhodou povedlo, budou nějaká omezení? Vím, že nejlepší je zeptat se doktora, ale jestli tu není někdo kdo má osobní zkušenost???

carmenz
13. kvě 2022

@kattry
Mám to podobně, a to jsem od porodu 4 roky 🙈🙈🙈 Ale je tedy fakt, že jsem loni byla znovu těhotná, ale nedopadlo to.
Každopádně to chce určitě cvičit - najít si dobrou fyzioterapii, ta pomůže nejvíc. A dávat si pozor na ty pohyby při zvedání břemen atd., nepřetlačovat to na WC atd. Když poctivě cvičím, je to znát. Taky je dobrá skupina na fb, kde umí i poradit a jsou tam kontakty na odborníky - je to https://www.facebook.com/groups/526223341459557...
Pak tedy když jsem to s gynekoložkou konzultovala, říkala, že to mám ještě docela v pohodě a že by cvičení mělo stačit, že by zatím operaci ani nic invazivního nedoporučila. A že dalšímu těhotenství nic nebrání, navíc se prý při něm děloha sama trochu vytáhne nahoru.

kattry
autor
13. kvě 2022

@carmenz no já už právě cvičím, ještě před trhu jsem byla na rehabilitacích pánevního dna mám hyperaktivní močový měchýř a inkontinenci. Bohužel bych řekla že se to nějak nelepší. Fakt je v tom, že to cvičení teď s prckem není tak intenzivní...musím nejdřív k Dr to je jasný... Spíš mě trápí to že teď operace nejde a pokud pak budeme chtít další tak to taky nepůjde...tak mě jen zajímalo jestli tam nejsou potom nějaký větší rizika v tom těhu...