Špatně mi dozrávají (přezrávají) vajíčka

maja42
9. bře 2009

ahoj,
zakládám toto téma pro výměnu zkušeností kolem pozdní ovulace a budu ráda, když se připojí holky, které ovulují/ovulovaly později než 17DC a přesto otěhotněly. a nejraději si pochopitelně počtu, že ovulovaly pozdě, otěhotněly a těhotenství i mimino byly ok 😉

můj problém je, že po roce anovulace jsem se sice nakonec po léčbě začala snášet vejce, ale pozdě, pozdě, pozdě... 17 DC a dál. otěhotněla jsem přirozeně a celkem rychle dvakrát během půl roku - a dvakrát potratila v 8tt (MA pokaždé ale trochu z jiného důvodu, poprvé byl na vině bezesporu hematom v děloze, podruhé od začátku mizerně rostlo hcg a už to nedohnalo).

můj gynekolog (kterému nemám důvod nevěřit) si myslí, že mi špatně dozrávají ("přezrávají") vaja a to je důvodem opakovaného MA. nikde jsem ale na nic podobného nenarazila. máte s tím některá zkušenost? při druhém snažení mě doktor zkoušel stimulovat pididávkami klomifenu (clostilbegytem), ale ten jsem vemi špatně snášela (fyzicky i psychicky) a už to rozhodně nechci příště brát. stejně jsem ovulovala až kolem 17DC, bez jakýchkoliv podpůrných prostředků ovuluju přirozeně až kolem 22-23DC. zatím se víceméně "kosmeticky" léčím alternativně (mám šestinedělí a nakázáno 3 cykly se nesnažit, ale neručím za sebe, že to nezkusíme dřív) a nevím, co bude doktor dál ordinovat. (musím podotknout, že nemám hotový kompletní podrobný hormonální profil ani žádné jiné vyšetření vč. spg a ani jsme nechodila na folikulometrii.)

prosím, jestli s touto problematikou máte některá zkušenosti (nebo s její úspěšnou léčbou), napište a pokud možno podpořte mě/nás, dřímající, pozdně ovulující 😅

murynka
9. bře 2009

maja ted jsi mě zaskočila ☹ já minulé těhu otěhotněla také 23DC a o mimi v 9tt přišla ☹
ted mám ovulaci ještě asi později kolem 26DC ☹ ☹ to jsi ě moc nepotěšila s těmi přezrálými vajíčky 🤐

samsa
9. bře 2009

Ahoj Majo, já mám při cyklu 30 dní ovulaci 17-18 DC. Mám za sebou jedno úspěšné a jedno neúspěšné těhotenství. Ale myslím, že záleží na délce luteální fáze a tu mám 12-13 dní, což si myslím, je v pořádku. S dcerou jsem otěhotněla 19 DC, cykly před těhotenstvím byly 32 dní. A jak dlouhý máš cyklus?

hehena
9. bře 2009

šmarjá tak to je telepatie... zrovna jsem tu diskusi chtěla založit... 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

hehena
9. bře 2009

moje OVULACE je několik měsíců až 29 DC a tentokrát jsem 36 DC a OVU nikde... 😨

hehena
9. bře 2009

jinak já doufám, že to cos napsala není pravda... nikde jsem se po tom nepídila a snad to ani nechci vědět... prolízala jsem akorát stránky o měření BT a tam jsem našla velmi pozdní ovulaci přes 40 DC a těhotenství, ale už tam samozřejmě není psáno jestli se těhotenství udrželo...
ale moje známá otěhulila až 41 DC (měřila BT) a teď je ve 20tt ....

hehena
9. bře 2009

pozdní OVULANTKY pojďte seeem... 🙂 🙂 😵 😵 😵

maja42
autor
9. bře 2009

lenčiny stránky znám a na FF jsem už mockrát hledala pozdně ovulující těhule, ale ne každý ten cylus vypisuje do konce (tzn. do MA). vím o pár holkách tady na koni, co mají normální těh z pozdní ovuly - a ráda bych ji znala víc 😉 rozhodně tady nechci šířit paniku, jen zkouším dohledat víc nějakých dalších názorů, zkušeností, výsledků.
psala jsem i do poradny odborníkovi na neplodnost a ten možnost malého nárůstu LH při pozdní ovulaci a následného špatného dozrávání připustil, ale je to prý jen jedna z možností. takže jsme objednání do caru a uvidíme.

murynka
9. bře 2009

moje ovulace je asi dnes 25DC 😝 😝 a to jsem si myslela že byla ☹ 18DC ☹ ...

hehena
9. bře 2009

MAJO zatím nepanikařím 🙂 ani to neberu tak, že by to bylo šíření paniky... je to prostě informace, kterou beru a ukládám do paměti...

moje LF taky není nejdelší... OVU 29 DC a mrcha dorazí 40-41 DC, přičemž občas i pár dní před MS špiním...
doteď jsem byla tak nějak v klidu... jsem si říkala, že hlavně, že je Ovulace... ale když jsem dneska 36 DC a ovulace furt nic... navíc se už jaksi nemůžu spolehnout na šípek ani hlen... mi příde, že si ze mě střílí 🙂)))

hehena
9. bře 2009

no vlastně teď jsem vyčetla, že LF musí být alespoň těch 11 dní a toho už jsem dosáhla...
začala jsem měřit v dubnu 08 a to LF byla tak půlroku 7-9 dní...

hehena
9. bře 2009

MURY krásný psí miminkooo 😵 😵 😵
máme taky takovou krasavici 🙂 je jí za pár dní rok 🙂 😵

hehena
9. bře 2009

a jinak bych taky chtěla znát víc těch pozdních ovulantek...

MAJO a držím palce do caru... jsem zvědavá, co vám tam poví! kdy vás to čeká???

hehena
10. bře 2009

žádné pozdní ovulantky???

hehena
10. bře 2009

🙂

majka12
10. bře 2009

Hm, tak já se přidám do klubu ☹ . Jenže já mám ovulku až tak 26-27DC. Nasadili mi Clostylbegyt a ten mi posunul ovulku na 22DC, takže výsledek nic moc. Já jdu tenhle měsíc na laparku na průchodnost, tak uvidíme, co se zjistí.Každopádně u mě zatím žádné těhu nebylo.

zdenule30
10. bře 2009

ahoj holky, tak já mám taky pozdní ovu, zatím se nám nepodařilo otěhotnět, vždycky jsem měla cykly tak 30-40 dní, ovu okolo 25DC, teď si měřím teplotu a podle ovu testu jsem ji měla v neděli, což je 20DC, taj jsem zvědavá kdy příjde ms, mezitím jsme se samozřejmě snažili, ale moc tomu neveřím, ptž manža má špatný spg, tak uvidíme. Nejhorší, že už mi z toho hrabe, už několikrát jsem měla sen, že jsem si dělala těhu test a byly tam dvě čárky, ty sny jsou tak živé, že kolikrát ráno uvažuju, jestli si ho nemám udělat 😒

maja42
autor
10. bře 2009

heheno, u mně je s délkou cyklu fakt různé. po vysazení HA to bylo 68, 48, 41, 37, 41, 37, 34 dní, pak po bylinách a utroši 27 (8 cyklů za rok, debakl. a asi všechny anovulační), pak těhotenství, šestinedělí 41 dní, potom cyklus 33 dní (s agolutinem) a pak s utrošem a clostilem 27, 27 a těhotenství. a momentálně opět šestinedělí, ale aspoň to vypadá, že byla ovula 23DC.
no jak noty na buben 😕 😅 ale LF určitě dostačující je. asi mám jen debilně pomalý nástup LH a snáším záprtky 😒
a nebo taky ne, nějak jsem úplně ztratila důvěru v umělé upravování cyklu hormonama a nejradši bych do toho v příštím cyklu zas praštila. nic horšího než neotěhotnění nebo nepovedené těhotenství se mi stát nemůže - a v tom už jsem solidně kovaná...

majka12
10. bře 2009

Majo, tak to je dost náročné. Já mám cykly v rozmezí od 35-45 dní. Ale vyskytl se i 67 denní 😠 . Manža má spermio nadprůměrné, takže v této oblasti je to OK. Moje doktorka mi doporučila laparku na zjištění průchodnosti vejcovodů a pak mě asi šoupne do Pronatalu. Hlavně když se bude něco dít. Mezitím zkouším bylinky, ale nic moc. Už mi z toho hrabe.

andelka
10. bře 2009

Ahoj holky, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Akorát doufám, že v tom nemáte pravdu. člověk se raduje, že funguje a pak zjistí, že by se snad radoval předčasně. To není fér, že ne. 😒
Já sice snažilka ještě nejsem, ale co není může být. Vysazeno mám něco přes rok a už od vysazení jsem měla ovulku později než "klasických" 14DC (což má ale stejně prý jen 14% žen, tak nemůžem to mít všechny stejně, že jo). Asi tak před půl rokem se mi začala ovulka oddalovat ještě víc a cykly jsou taky delší. LF mívám 11-12 dní a nešpiáním. Ale ovulka ke mě přichází takhle 19 DC, 19, 17,20,19,21,24,30,25,31,27 jeden cyklus byl anovulační. Tento měsíc se chystám na preventivku na gyndu, tak tam tabulku s cykly vezmu a poptám se, jestli je to problém. Léky bych to moc řešit nechtěla. Z počátku jsem 5 měsíců užívala Femigard, pak nic a teď první cyklus tinkturu z drmku, ale to víte, všechny bylinky jsou na dlouho, takže ještě nemůžu říct, jestli to nějak působí.
Na druhou stranu znám 3 těhulky s ovulkou později než 20DC a drží se.

maja42
autor
10. bře 2009

my ani žádné pořádné vyšetření nemáme, já vždycky otěhotněla těsně předtím 😉 ale myslím, že spermoně budou ok, manžel mě zbouchnul ve dvou případech ze čtyř ovulačních nechráněných cyklů (a to jsme nakrejvali maximálně obden, takže 2 dny ze 4 započitatelných) 😀 jsme objednaní na konec dubna k apolináři přímo k řežábkovi (bo toho já ctím) a uvidíme. fakt bych se ráda dověděla pravdu.

jak tady píše andělka o drmku, tak s tím mám dobrou zkušenost, loni jsem po tom (konkrétně to byl fem+ naordinovaný mým dr, ovula byla 17DC) v kombinaci z utrošem otěhotněla a těhotenství bylo hezké, prosperující. akorát jsem byla kráva a cestovala jsem v prvním trimu a nějak jsem to přeťápla, udělala se hematom, krvácela jsem (ale mímo ještě žilo, viděla jsem i srdce) a ten hematom to odtrhl od stěny a nazdar 😒 to druhé teda stálo za prd od začátku, nerostlo to. po zkušenostech fakt nějak nevěřím na tvrdou chemii (ostatně podle všeho za všechny moje problémy může HA, už to huby nevemu), ale bylin plus cvičení moji důvěru pořád má. teď mám gynex a drmek.

hehena
10. bře 2009

MAJKO já ovuluju až 29 DC... a tentokrát to asi vypadá na anovulační, neb jsem 37 DC a OVU nikde... 😒 😒 😒

hehena
10. bře 2009

holky a na gyndu se mi vůbec nechce... 😒 já furt nějak doufám, že se to podaří ....

hehena
10. bře 2009

ANDělko tak koukám, že když jsi užívala ten Femigard, tak jsi ovulovala dřív... pak se ti to začalo posouvat...

majka12
10. bře 2009

Tak Femigard jsem taky užívala 3 měsíce. Žádná změna. Teď jsem přešla na Estrozin a kromě pěkně poďobanýho ksichtu taky nic moc, ale co aspoň se očistím 😀 . No a v pondělí si jdu domluvit schůzku do krámku Čaj života s vedoucím, protože prý na Tebe koukne a je jak rentgen a vycítí co tě trápí a podle toho ti doporučí bylinky. Tak jsem na to zvědavá. Říkám si, že za to nic nedám. Jinak na chemii taky nic moc vzpomínky.2 měsíce Clostylbegyt - ovulku mi to posunulo jen o týden, bylo mi zle, spát jsem nemohla a pak jsem z toho měla cystu. Teď jsem první cyklus bez Clostylu a jsem už 47 DC, MS nikde a vypadá to na anovulák. Já jsem přesvědčená, že je to taky důsledek Clostylu.

hehena
10. bře 2009

MAJKO tak pan vedoucí s rentgenem jo? 🙂)) no uvidíš... já tady věřím bylinkám. příští cyklus najedu znovu na kontryhel. narazila jsem tady přímo na koníkovi na diskusi o bylinkách a nějaká dívčina tam udělala anketu a kontryhel měl největší úspěch... tak nevím. uvidíme.

já bych asi i do tý chemie šla, prostě bych to prubla, když už bych měla pocit, že nic jinýho nezabírá, ale bohužel se nedá nic dělat a musím nějak věřit, že se to srovná a že zaúčinkujou ty bylinky .)

MAJKO a měříš???

maja42
autor
10. bře 2009

majko, clostil prý zůstává v těle 3 měsíce po dobrání (včetně efektové na ovulaci), takže by to mělo být spíš naopak. ale kdoví, co s tím udělala cysta.

jinak, já už ze zoufalství přistoupila i k alternativě, v pátek jsem byla taky u paní terminátorky, která koukne do aury a vidí. jsem teda celkem pragmatik a skeptik, ale paní se do spousty věcí trefila, uvidím, jak to bude probíhat dál. třeba uvěřím 😉

hehena
10. bře 2009

terminátorky???? co to?

majka12
10. bře 2009

Už neměřím. Měřila jsem celou dobu - 10 měsíců. Pořád jakš takš stejné a ovulku jsem si ještě zkoušela ovu testama. Tenhle cyklu jsem ale měla do 29 DC stejnou teplotu 36,5 ( někdy 36,4 ) a ruply mi nervy a teploměr jsem vyhodila. A je mi teď líp. Prostě nějak to dopadne ne?

strouzek
10. bře 2009

no podle mě nemá MA s pozdní ovulkou nic společného, znám asi 15 holek co otěhulilo při pozdní ovu a vše okej a já která jsem otěhulila 12 dc jsem MA prodělala a spolu se mnou plno holek které znám co otěhulili brzo a potrat se jim stejně nevyhnul. jediný v čem asi není pozdní ovu dobrá je že pak nesedí velikost mimíška podle utz a při otěhu to taky asi není dobré protože se nestíhá vajucho usadit.