Spermiogram 5%, máte zkušenost?
Ahoj,už přes rok se snažíme o mimi. Pořád jsem řešila,že je něco v nepořádku se mnou,po všech vyšetřeních jsem já naprosto zdravá. Tak šel manžel a vyšla mu pravděpodobnost početí 5%. Máte s tím některá nějakou zkušenost?
Aha, je tam 5% pohyblivých spermií.
ono taky záleží kolik % je progresivně pohyblivých, jaká je morfologie..můj muž měl pohybivost těch 5%, z toho progresivně jen asi 3%, zbytek imobilní, i morfologii měl horší..A za 15 měsíců jsem otěhotněla přirozeně..Ale mezitím muž absolovoval urologické vyšetření, zjistili chron. zánět, nasadili ATB.Bral Fertilan..Morfologie se malinko zlepšila, pohyblivost zůstala stejná...A zadařilo se..Stačí jedna spermie, i když to někdy déle trvá 🙂 Uričtě manžela nažeň na tu urologii, ať se zjistí ev. odstranitelná příčina..
Děkuji. To je dobra zprava, rádi bychom to zkoušeli zatím sami. Ale s tou urologií to zkusíme taky. A měl nějaké příznaky toho zánětu? Pro Fertilan skočím dneska.
příznaky neměl, přišly na to až z kultivace spermatu..ještě je vhodné, aby ta urologie měla zkušenosti s andralogií (což je právě léčba plodnosti muže)..my jsme se taky nechtěli vrhnout do umělého..jen musíte počítat s tím, že jakýkoliv efekt tablet, vitaminů apod. je až za cca 3 měsíce-tak dlouho se vyvíjí nové spermie
držím palce, ať se zadaří 🙂
my měli 0%, a mám za sebou 3 těhu a dvě děti
@fajnb Tak s tím zkušenost nemám, my měli špatnou morfologii, ale procenta podobná a skutečně teoreticky stačí jedna spermie, jen to někdy může trvat. U nás první otěhotnění 3 roky a druhé 3 měsíce 🙂
Díky všem. To čekání je prostě očistec. Naděje se střídá se zklamáním,nervozita,podrážděnost....atd. Včera jsme nasadili Fertilan,já nadále kontryhel,kotvičník a zelený ječmen. Nohy nahoru, čekat a zabavit mysl....

Ahoj a která hodnota mu vyšla těch 5 %? Tam se stanoví několik hodnot...