Spermiogram - pomožte s výsledkem

filfinka
23. kvě 2016

Ahoj, muze mi nekdo poradit vylustit tento spermiogram? Dekuji moc

yahooodka
23. kvě 2016

Tak úplně jednoduše (i když hodnoty určitě můžete najít na různých webovkách) - objem spermatu je relativně vysoký, dnes se dle údajů WHO požaduje za dostatečné i 1,5 ml, každopádně celkový obsah má být 39-40 milionů spermií, což znamená asi tak 15 milionů spermií na ml - u vás je obsah nedostatečný a to celkem významně. Celková motilita nebo-li hybnost má být 40%, tu máte (tedy partner) vyšší, ale nikde se nepíše, kolik je jich progresivně hybných (to jsou ty holky oplodňovačky, které dojedou do cíle k vajíčku). Patologie spermií, to už je na regulérní vědecký článek, opět, výsledek se k tomu víc nevyjadřuje, či-li nevíme, čím jsou patologické, každopádně u vás šance na přirozené oplodnění při styku je minimální. Navrhli vám metodu ICSI, což je v překladu odebrání jedné zdravé spermie a její přímé vstříknutí do cytoplazmy vajíčka, ta metoda je spolehlivá až v 80%, možná víc.

filfinka
autor
24. kvě 2016

Moc dekuji! Je to jeden z viiice spermio k porovnani, na jinem pracovisti, tak jsem chtela znat srovnani, muz si moc nechce pripustit, ze to prirozene nepujde. Jeste jednou diky ;)

lal
29. kvě 2016

@filfinka Ja za seba odporucam poriadne vysetrenie u urologa, v Cechach ich mate dost. Takyto zly spermiogram ma urcite svoju pricinu, ak ju najdete, tak mozno ziadne ivf nebude treba.

alpinka1
29. kvě 2016

@filfinka my máme opakovaně podobný spermiogram jako vy - málo spermií s vysokou patologií (konkrétně koncentrace kolem 4 a patologie 98%), také nám doporučovali ICSI a povedlo se nám třikrát přirozeněI Všechna těhotenství ale nakonec skončila jako ZT. Takže nevím jestli tě to nějak uklidnilo. Podle lékařů ale není vina na kvalitě spermií. Byli jsme i na IVF - z 5 oocytů se oplodnili všechny a všechny byly kvalitní a všechny nám zavedli ve stádiu blastocysty - ze všech ET ale vyšel jen jeden a skončil jako biochemické těhotenství. Na urologii manžel byl a zjistili mu varikokélu, ta pravděpodobně může za špatný spermiogram, teď stojíme před rozhodnutím jestli operovat nebo ne. Prý jsou známé případy, kdy se kvalita spermií zlepšila a taky takové kdy ne (50 na 50). A jak dlouho se snažíte? Nám první trvalo 1,5 roku, druhé půl roku a třetí dva roky. Teď se snažíme počtvrté.

filfinka
autor
30. kvě 2016

Tak u nas 4 roky snahy s tim, ze jsme vedeli, ze tam ten problem je, ted jsme se rozhoupali jit na prvni pokus icsi. Vubec ale nevim, co me ceka. V patek mam jit na ultrazvuka rovnou budu mit napsane uz injekce. Pan doktor rikal, ze potom je to fofr,otazka 14 dnu a pujdeme na vec. Nevim ale nic k tomu, kdy a kolik budeme doplacet, mate zkusenosti holky?

alpinka1
30. kvě 2016

tak 4 roky už je opravdu dlouhá doba. Čeká tě to, že budeš píchat injekce na dozrání většího počtu folikulů a zabránění předčasnému prasknutí, záleží jestli budeš krátký nebo dlouhý protokol. Já měla dlouhý a injekce jsem aplikovala od 1. dne cyklu asi 12 dní. Pak podle utz zjistí, kdy jsou folikuly akorát a naplánují ti aplikaci Pregnylu (poslední injekce, která tě bude čekat), potom pod krátkou narkozou odeberou folikuly. Zatímco ty budeš na sále, tak partner odevzdá sperma a než se dospíš po narkoze, tak vajíčka oplodní, takže už ten den budeš vědět kolik bylo vajíček a kolik se jich oplodnilo. A potom si budeš každý den volat jak rostou a kdy bude transfer. A transfer potom už je jen jako běžná gynekologická prohlídka, je to rychlé a bezbolestné. Potom asi budeš zavádět Utrogestan a za 14 dní až 3 týdny přijdeš na kontrolu jestli bude HCG pozitivní. Finančně nás to vyšlo asi na 20-30 tisíc.

filfinka
autor
31. kvě 2016

Dle naseho posledniho rozhovoru s lekarem bych mela mit ten kratky protokol, od prvniho dne menzes rikal ze cca14 dnu a jdeme na vec. Vcera mi yestra do telefonu rekla, at uz si prinesu penize, tak nevim,zda uz to budu platit cele nebo jen ty leky

alpinka1
31. kvě 2016

@filfinka my jsme to platili postupně. Nejdříve léky, pak po odběru vajíček a oplození ICSI (platilo se podle toho kolik bylo vajíček). Potom při transferu jsme platili prodlouženou kultivaci (případně asistovaný hatching a embryoglue).

filfinka
autor
31. kvě 2016

Muzu se zeptat, kolik Vas to stalo? Jsme. Edeli v Podoli v Praze, coz se statni, ale pocitame s doplatkem, jen nevim, kolik to asi muze v pripade icsi byt

alpinka1
31. kvě 2016

@filfinka My byly v Gestu. Léky cca 3000, ICSI asi 8 000, prodloužená kultivace asi 3000, zamražení myslím že 3500 plus 2000 roční poplatek za uložení zmražených embryí. Myslím, že se cena odvíjí od počtu embyrií a vajíček. My měly 5 vajíček, 4 se oplodnili a všechny 4 vydrželi do konce. Takže jsme si jedno nechali zavést a zamrazit dvě dávky (2 + 1). První transfer nevyšel, takže pak KET dvou embryjek - asi 4000 za KET, taky nevyšlo, takže pak KET toho posledního s asistovaným hatchingem (3000) a embryoglue (2000). Z toho bylo biochemické těhotenství. Takže celkem za IVF + ET a 2x KET - jestli dobře počítám tak cca 32 500. Pro nás teda víceméně vyhozené peníze 😒

filfinka
autor
4. čer 2016

Ahojky, tak mam po navsteve a uz doma leky - utrogestan, gonal, cetrotide, pregnyl , acidum folicum..uff ted uz jen to dostat a zacit brat 🙂

adell33
13. dub 2021

Má někdo zkušenost s takovými výsledky? 0,2 koncentrace 0,3 celkový počet spermii
8,3 celkový pohyb
2,3 progresivní pohyb 0,0 podíl normálních spermii
100 patologie hlavičky
Oligoasthenoteratozoospermia gravis 😔