Špinění. Máte stejnou zkušenost?

2. říj 2021

Zdravím a obracím se na Vás s prosbou o radu, zda náhodou nemáte některá stejnou zkušenost. Od poloviny cyklu špiním (hnědá barva), trochu pobolívání podbřišku, ale nic hrozného. Začalo to po sexu. MS jinak úplně pravidelná. Moc díky za jakoukoliv info.

squezy
2. říj 2021

Ja to mam takto pravidelně řadu a řadu let. Od ovulace se snižuje progesteron a proto ja třeba musím druhou polovinu cyklu brat progesteron (ja ted beru Amelgen, hodně holek utrogestan), abych nespinila celou druhou polovinu cyklu. Může to být taky to, že ti sexem popraskali nějaké cevicky, zase to samo přejde. Může to být hodně věcí, píšu jen svoji zkušenost.

andelka
2. říj 2021

@squezy Já to mám též tak. Vyloženě Utrogestan jsem ještě nezkoušela, teď zkouším přírodní progesteron, ale nic moc efekt. Ten Amelgen musí napsat asi lékař že? Já navíc ještě kojím, tak ty hormony můžou být ovlivněné i tím. Ale s krvácením mimo ms jsem měla problém už roky předtím.

clairinaaa
2. říj 2021

Také mám tento problém. Zkoušela jsem Duphaston i Utrogestan, ale zatím nic nepomohlo. Utrogestan jsem měla polykat 3x denně, ale chtěla bych zkusit ještě zavádět

squezy
3. říj 2021

@andelka zkus utrogestan, doporucuju ale zavádět, jinak po něm bývá špatně, točení hlavy, nevolnosti a tak, ale každému vyhovuje něco jineho, ale 90% holek po polykani utrogestanu není dobře, i ja to zkusila a byl to kolotoc 🙂 ještě kojis a uz spinis? A ms už přišla, máš ji pravidelnou? Zeptej se doktorky, jestli můžeš zavádět, kdyz kojis, to ja v tomhle období měla poprvé a asi i naposled klid 🙂 Amelgen je samozřejmě taky na předpis, beru 1 cipek rano a 1 večer druhou polovinu cyklu.

andelka
3. říj 2021

@squezy no mně to špinění vadí hlavně kvůli sexu. Takže zavádět něco..no nevím..
Kojím už skoro 3 roky, ms mám už rok a půl, a zvlášť po nasazení drmku pravidelnou.V těhotenství a dokud se nedostavila ms jsem měla klid.
Plánuju objednat se k Dr,tak uvidím co mi řekne. Přešla jsem k němu před těhotenstvím a naposledy jsem tam byla vloni,kdy to špinění bylo jen občas, tak jsme tohle ještě neřešili.

squezy
3. říj 2021

@andelka Hele, ja zavadim ráno, večer se osprchuju a po sexu zavedu takže nas to nijak neomezuje ;) A diky amelgenu jsem mela po vice jak 10 let dovolenou u moře, kde jsem nepouzivala tampony, takže za mě jasný favorit 🙂 Zkus zavadet utrogestan, nebo co bereš, uvidíš, jestli špinění odezní..

andelka
3. říj 2021

@squezy beru jen drmek forte. No úplně ti závidím, věřím,jaký to byl luxus.

squezy
4. říj 2021

@andelka opravdu amelgen doporucuju, kdyz utrogestan nezabere ani nic prirodniho

autor
6. říj 2021

Děkuji moc za informace.