icon

Stálé infekce po sexu. Jak je řešit?

natali17724
15. srp 2025

Dobrý den, jdu si pro radu Uz jsem zoufala. Vždy po sexu s přítelem do 3 dnu přijde infekce (svědění,výtok) vždy zalecim čípky a masti přítel též masti a do dvou dnů je klid. Do doby než přijde na sex a cele se to odehrává znovu. Uz jsem vyzkoušela více druhů čípku vždy zaberou a po sexu se to objeví zas. Mate někdo podobnou zkušenost ?

miryp
15. srp 2025

No a stěry na rozbor poševního osídlení máš hotové? Někdy je třeba oběma partnerům nasadit léky spolu s lokálním mazáním, aby se problém vyřešil.

drep
15. srp 2025

U mě takhle vypadalo něco, z čehož se nakonec vyklubala alergie na aloe vera z lubrikačním gelu

alubif
15. srp 2025

Prelec i partnera, chlapy nemusí mít klinické příznaky.

marketa1218
15. srp 2025

Přeléčit i partnera.

klpoiu
15. srp 2025

Bohuzel dost zen takhle prijde na zalety sveho muze. Tim samozřejmě nechci hned tvrdit,ze je to i vas případ.
Kazdopadne bych zasla na gyndu na dukladnejsi testy. Muze jit o jinou zavaznejsi chorobu a masti z lekarny jen problem krátkodobě prekryji.

reeeza
15. srp 2025

Tohle se mi dělo v minulém vztahu a trvalo to 2 roky!!! Bylo to něco naprosto strašného. Doktoři nepomohli. Nikdo nevěděl, o co se jedná. Psychicky mě to hrozně deptalo.

Až jsem se bavila s homeopatičkou a ta se mě zeptala, jestli to nemůže být psychosomatika. Močové cesty totiž odpovídají vztahům a máme-li opakující se záněty, tělo se nám snaží dát najevo, že je v našem životě nějaký toxický vztah.

Často to nechceme vědět a přivíráme nad tím oči. Zpětně vím, že to byl strašně toxický vztah, ale zamilovanost mě dělala slepou. Tělo ale neošálila. Po rozchodu s ex mi odezněly i potíže se záněty. Neměla jsem od té doby zánět ani jednou, a to je to už 7 let.

Pokud se vyloučili anatimické či jiné příčiny ( pohlavní nemoce, zánět u partnera atp), asi bych na to šla touto cestou..

kristyn86
16. srp 2025

Zasla bych na gyndu,protoze to muze byt i jina potvora,na kterou ti da dr.jine cipky. Me parkrat napsala dr. nejake globule a ty byly dokonce na 10 dni. A pak jsem uzivala cipky probioticke. Aby se vse vevnitr obnovilo. Ty mi byly doporucuny i po sexu. A hlavne pred i po hygiena. Po sexu se vycurat,umyt,zavedla jsem probiotickou tabletu.

zezule007
18. srp 2025

@natali17724 taky jsem jednu dobu tohle prozivala.zkusila jsem kde co a zmizelo mi to az po porodu 😂.
Zkus omezit sladke

mirkasotkova
20. zář 2025

Taky jsem tohle řešila pořád dokola. Zánět po sexu pak jsem se mazala mastičkou a z chvilku klid a pak znovu. Nakonec mi hodně pomohl Eneo Neocide mycí gel. Je to v podstatě něco jako sta Cyteal, který už se dneska skoro nedá sehnat. Používám ho na intimní hygienu a od té doby se mi ty opakované potíže přestaly vracet.

lp183
21. zář 2025

Jsem ve vztahu 18let. Ze začátku jsme mohli i několikrát denně, poslední rok až dva stejné příznaky, jak popisuješ. Mam za sebou vyšetření u gynekologa, vždy jsem přeléčila sebe i manžela, zavedli jsme hygienu před i po sexu, omezila jsem radikálně cukry, až jsem se dostala k hranici hypoglykemie, nic nepomáhalo. Problémy i po návštěvě bazénu (a to jsem milovala plavání). No, vypadá to na vaginální suchost. Ještě kojím a mám už po čtyřicítce, takže období premenopauzy. Minulý měsíc jsem začala používat Dr Muler Hyalosan gel, a během chvíle neskutečně zlepšení. Tak uvidím, jestli jsem kápla na tu správnou věc…

gruyerre
21. zář 2025

@natali17724 z toho, co tady ještě nebylo napsáno, mě napadá hormonální antikoncepce. Může to začít dělat i po několika letech. Pak ještě je varianta záletný partner, tak doufám, že to není tvůj případ.