icon

Stimulace vaječníků Letrozolem (Femara) u PCO

korticka
24. únor 2015

Ahoj holky, založila jsem nové téma, jelikož mi doktor v Caru nasadil tuto stimulaci před IUI. Nikde jsem se o tom moc nedočetla, jen že je to nějaký lék na rakovinu 😕
Na Clostilbegyt jsem nereagovala dost dobře, buď málo, nebo moc a folikuly přerůstaly v cysty.
Pokud má někdo zkušenosti s Letrozolem byla bych ráda...jak jste reagovaly na tuto stimulaci

Strana
z2
damilinka
6. kvě 2015

Budu podstupovat první IVF a mám na stimulaci Femaru, mám doporučenou nízkou stimulaci, jelikož jsem prodělala rakovinu prsu. Tak by mě taky zajímalo, jestli má někdo s lékem Femara zkušenosti. Před tím jsem stimulovala Tamoxifenem a snažili jsme se v přirozeném cyklu.

korticka
autor
6. kvě 2015

@damilinka a jak jsi na ten Tamoxifen reagovala? byly nějaké folikuly? a Clostilbegyt jsi neměla vubec?

damilinka
6. kvě 2015

@korticka Tamoxifen jsem brala jenom 1 až 2 denně, 3-7 den cyklu a měla jsem vždy jeden folikul. Pak se píchal Pregnyl. Clostibegyt jsem neměla vůbec (je možné, že by mi ho kvůli diagnoze neměli dávat). A ty už máš po stimulaci Femarem? Jak jsi reagovala?

dixi09
6. kvě 2015

Jestli Vás zajímají zkušenosti s Femarou doporučuju americká fóra o PCOS, v USA se Femara často užívá, protože většinou má lepší výsledky a méně nežádoucích ůčinků.

korticka
autor
7. kvě 2015

@dixi09 já moc anglicky neumím :(

korticka
autor
7. kvě 2015

@damilinka brala jsem jednou 2tablety 5-9dc a jednou 3tablety 5-9dc, pokaždé jen jeden folikul cca 18-19mm/14dc ....ted zrovna je ten druhý pokus a čekám na test 😉

janamal37
7. kvě 2015

@korticka Toho,ze je femara lek "na rakovinu" se vubec nelekej,je to antiestrogen,ktery vede u PCOS k ovulaci.Ja mela clostilbegyt uplne k nicemu.Tvuj lekar vi co dela,pokud to nepomuze,mas jeste bezpocet jinych moznosti,tak nezoufej,urcite to dobre dopadne.Drzim palce😊!

korticka
autor
7. kvě 2015

@janamal37 jj díky...já se ho nebojím, dokonce je po něm lepší i sliznice děložní....a na rozdíl od Clostil se urodí aspon jeden folik 😉

janamal37
7. kvě 2015

@korticka A jo,ja myslela,ze mas strach,co ti to predepsal za dryak😊.Ja se travila pul roku tim clostikem a nic z toho nebylo,ani ta sliznice,jen jsem mela navaly horka jak v prechodu😆.To bylo pred skoro 3 lety,tak je fajn,ze uz je dalsi a snad lepsi lek😊.

damilinka
7. kvě 2015

Já mám brát Femaru 2-7 den 2-0-2, můj doktor očekává, že snad získá více než jedno nebo dvě vajíčka. Tak uvidíme. S ovulací problém nemám, jen konečně uvidíme, v jakém stavu jsou vajíčka, jelikož jsem prodělala chemoterapii a ozařování.

janamal37
7. kvě 2015

@damilinka Taky držím palce,at to vyjde😊, tobě i @korticka 😊!

misenaf
15. kvě 2015

@korticka
@damilinka
@janamal37 ahojte.Dnes mi predpisal Dr.Otevrel z Reprofitu Femara +gonal.Tiez som sa zlakla lebo citam ze sa pouzia pri rakovine prsnika.Ale nakolko sa rakovia prsnika v rodine vyskyttuujeje to asi setrna volba.Chcem sa spytat aku ste mali skusenost,kokko folikul sa vytvorilo a ci vam nezostalo niekolko tbl.nakolko potrebujem 10 ks ako samoplatca.Dakujem

damilinka
15. kvě 2015

@misenaf já začínám stimulovat Femarou až v dalším cyklu, který mi začíná příští týden, tak ještě nevím. Femara je sice lék pro onkologické pacientky s rakovinou prsu, ale jeho vedlejší účinek je stimulace vaječníků, takže se asi nemusíš bát. Doktoři ví co dělají (snad). Já musím mít nízkou stimulaci z důvodu BRCA mutaci a po léčbě rakoviny.

damilinka
25. kvě 2015

tak jsem dneska 7 DC byla na ultrazvuku, mám 2 folikuly a jeden menší (snad doroste) Teď si mám 2 dny píchat Menogon a pak jdu na další ultrazvuk. Tak jsem zvědavá.

misenaf
26. kvě 2015

@damilinka dakujem že si s ozvala...Vieš mi napísať kolko Femara si brala denne? A doteraz si nepichala Menogon?
Ja budem mať Femaru 2x1 5 dní a dopichávať Gonal 50 iu 7 dní

damilinka
26. kvě 2015

@misenaf Femaru jsem brala 2-7 den 2-0-2 (4 tablety denně) a teď 8 a 9 den píchám Menogon, pak jdu 10 den zvovu na ultrazvuk.

misenaf
27. kvě 2015

Velmi držím palce.
Toto je tvoje prvé ivf? Moje to bude tretie. Predtým som mala Diphereline+Menopur

damilinka
27. kvě 2015

@misenaf jo je první. Pokud by nevyšlo, tak si dáváme do srpna pauzu. A kolik ti v předchozích pokusech odebrali vajíček a kolik jich zůstalo k ET?

misenaf
28. kvě 2015

1.krát bolo 8 vajičok , k transferu vhodne 1
2.krát bolo 5 vajičok k transferu 1, 1 zamrazili

damilinka
29. kvě 2015

Takže pořád to vypadá na 3 vajíčka, uvidíme co z toho bude. V neděli mě čeká punkce

misenaf
29. kvě 2015

@damilinka a Menogon ti pridal aby ešte dozreli alebo od začiatku si vedela že budeš dopichávať Menogon?

damilinka
29. kvě 2015

@misenaf Menogon mi přidal po prvním ultrazvuku 2 injekce 150 jednotek/den, po druhém ultrazvuku ještě další dva dny to samé + 2 dny píchat Orgalutran, pak už jen dnes večer píchnu pregnyl.

misenaf
29. kvě 2015

@damilinka no dúfam teda že pre mna Femara 1-0-1 a gonal 50 iu nebude priliš slabe davkovanie....držím ti palce...

damilinka
31. kvě 2015

tak dnes jsem po punkci, odebrána 2 vajíčka, zítra ráno se dozvím kvalitu a celkově jak to vypadá. Ode dneška beru Utrogestan 4-0-4 a ještě estrogen. Předběžný termín transferu je ve středu.

misenaf
31. kvě 2015

@damilinka drziim palce.Len mazaskocil estrogen.Ten asi kvoli sliznici,co simala nizku?Tenneprospieva velmi ked mame brca ale zial musela som ho aj ja brat ...

damilinka
31. kvě 2015

@misenaf spletla jsem si název je to lék Estrimax, ale ano, neměly bychom ho správně brát. Ale mám nízkou sliznici, tak asi proto. Snad to ty 3 dny nebude vadit

misenaf
1. čer 2015

@damilinka estrimax obsahuje estrogen,cize som to pochopila..Drzim palce napis ako sa dari dalej

damilinka
3. čer 2015

tak ET za mnou, vloženo 7buněčné embrijko 🙂 S braním utrogestanu a Estirmaxu pokračuju

misenaf
4. čer 2015

@damilinka velmi držím palčeky 🙂

damilinka
14. čer 2015

tak 9 den po ET - duch na testu, 11 den po ET - druhá čárka sílí. Tak uvidíme, poslední testování budu provádět 14 den po ET a pak mám volat do CARu. Zatím tomu nemůžu věřit, že by to mohlo vyjít a bojím se.

Strana
z2