Tablety Utrogestan, jak je užívat? Máte zkušenost?

krissstyna
1. zář 2015

Dobrý večer,
Mohla bych Vás poprosit o radu? 🙂 HA jsem vysadila před 6-7 měsíci, menstruaci jsem měla jen 2x, a to jen pomocí vyvolávací injekce. S přítelem se snažíme o miminko, a jelikož se nedaří, tak mi doktor předepsat 2 balení Utrogestanu. V návodu je napsáno, že se má používat buď perorálně nebo vaginálně, to už ale nevím jaký způsob je lepší? A taky jestli má nějaká z Vás zkušenost s těmito přirodními hormony? Pomůže nám to, či je to jen takový "doplněk"??

Děkuji za odpovědi a rady 🙂

Kristýna

pecora
1. zář 2015

To je zvlastni ze ti to napsal z techto duvodu. Utrogestan se pouziva na udrzeni tehu 😨

gepe
1. zář 2015

@pecora pouziva se i na srovnani cyklu aj.
@krissstyna ahoj, lepsi vaginalne, pry jsou pak minimalni nezadouci ucinky ala bolesti hlavy, nevolnost atd

alkuska
1. zář 2015

@krissstyna Ahoj, Utrogestan je normální progesteron, funguje teda jako tento hormon 🙂 Doplněk to určitě není, je to lék a je potřeba ho užívat přesně podle návodu a počítat správně dny kdy brát a kdy vysadit, pak může normalizovat cyklus a případně pomoct udržení těhotenství už od začátku těhotenství. Hladiny progesteronu se přirozeně zvyšují po ovulaci, takže se užívá v druhé části cyklu (ale to ti určitě doktor napsal kdy ho brát).

Doporučuji užívat ho vaginálně, při perorálním podání má víc nepříjemných vedlejších účinků (nevolnosti, pocity točení hlavy a omámení apod). Při vaginálním podání ale je třeba počítat s tím, že se kulička během dne rozpouští a z pochvy vytéká. Je to v pořádku, účinná látka se dostane kam je potřeba, ale je to trochu nepříjemné, nutností je intimka a já jsem se třeba i třikrát denně sprchovala, protože mě to dost svědilo. Brala jsem ho kvůli špinění na začátku těhotenství a jiné vedlejší účinky jsem neměla.

I přes tyto nepříjemné projevy ho určitě doporučuju vyzkoušet, v mnoha případech pomůže normalizovat hormonální nerovnováhu.

krissstyna
autor
1. zář 2015

Super, děkuji Vám moc za rady 🙂

krissstyna
autor
20. zář 2015

Dobrý večer, omlouvám se že se k tomuto tématu opět vracím, ale léky jsem brala tak jak jsem měla (vaginalne), 17.9 jsem brala poslední a 19.9 jsem měla dostat MS, ale stále nic. Sice je to 1 den, ale nevim jak reagovat, jestli ještě počkat a třeba za týden jít na vyvolání MS, či to řešit hned? O miminko jsme se snažili i v průběhu braní léků.

Děkuji za odpovědi 🙂

pecora
20. zář 2015

@krissstyna a zkousela jsi si delat test? Moc nerozumim tomu proc jit na vyvolavacku kdyz se snazite o mimi...

krissstyna
autor
20. zář 2015

Tak mi to na gynde řekli, že abych měla ovulaci, tak je potřeba mit každý měsíc MS. Tak teď jsem už z toho zmatená co a jak :-\

pecora
20. zář 2015

Vzhledem k tomu ze se snazite o mimi, zacla bych tim testem, kdyz tam nic nebude ani za tyden a MS nikde tak bych sla na gyndu. Treba jsi tehu 🙂. Ja mela test pozitivni teda az po 14 dennim zpozdeni ale byla jsem na krvi kde mi rekli ze jsem tehu 😉.

chris_n
20. zář 2015

uzivala jsem jak peroralne, tak jsem zaváděla. Měla jsem ze začátku těhotenství na podporuu udržení plodu

krissstyna
autor
20. zář 2015

Dobře, ráno zkusim test a pak se uvidí dál. Už si přijdu jak blbecek, v lékárně už ví, že si chodím jen pro tehu test 😀

chris_n
20. zář 2015

@krissstyna jestli mas zpozdění jeden den, nic to znamenat vůbec nemusí. Počkej i déle.

krissstyna
autor
20. zář 2015

Dobře. Děkuji

pecora
20. zář 2015

@krissstyna ja tam taky byla pecena varena a jakou mela lekarnice radost kdyz jsem se tam dovali s brichem pro tehu caj 😀. Jeden den je sice malo ale zkusila bych to a pak klidne znova, vyvolavacka ti neutece 😉

krissstyna
autor
20. zář 2015

Dobrá, dobrá 🙂 Fakt moc děkuji 🙂 Na internetu si toho přečtu mraky, ale vše je nějak a něčím odlišné 🙂

pecora
20. zář 2015

Nemas zac 🙂. Vim jake to je chtit mimi a taky jsem vse studovala na netu. Nakonec jsem se vymykala vsem "tabulkam" 😉.