Trichomoniáza. Jak problém vyřešit?

22. únor 2021

Ahoj.
Omlouvám se, za anonymitu, je to pro mě choulostivé téma. Mám partnera skoro 6 let. Celý vztah s ním mám problémy po sexu formou zánětu a vždy mi vyjde trichomoniaza. Neustále se snažím gynekoložce vysvětlit, že mě nakazí partner a ona mi furt dokola cpe, že to je mnou, jak mám po sexu narušené PH. S jinými partnery dřív jsem problém neměla. Teď jsme s partnerem neměli sex 10 měsíců ( zdravotní důvody partnera) a v neděli jsme měli ,,poprvé” sex. Celých 10 měsíců jsem byla v pořádku a dnes mi opět začíná ,,humus”. Je tu některá z Vás, která tohle řešila také? Je nějaký volně prodejný lék pro partnera, který by tohle vyřešil? Už mě tenhle kolotoč nebaví, chci být v pohodě, neřešit neustále ATB a abstinovat. Chtěla bych konečně mít zdraví sexuální život.

pipi_puncocha
22. únor 2021

Tak proč lékaře nenavštívil partner a nenechal se přeléčit...?

autor
22. únor 2021

@pipi_puncocha On absolutně žádný problémy nemá a já mu to sama nikdy neřekla, že má jít, když mě dr odpálkovala, že to je mým PH. Až teď si jsem jistá.

katherinka33
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
22. únor 2021

@katherinka33 Super díky. Ve čtvrtek tam jdu a zkusím s ní ještě nějak promluvit.

pipi_puncocha
22. únor 2021

To je zvláštní přístup, vždy se musí přeléčit i partner, u mužů se jedná většinou o bezpříznakové přenašečství, nicméně může způsobit až neplodnost, v těhotenství může vyvolat předčasný porod, určitě se oba nechte přeléčit.

1772
22. únor 2021

Je to nemoc pohlavně přenosná, její výskyt byl sledován a hlášen na hygienu, nevím, jak je to teď. Takže nevím, jestli opravdu jde o trichomonas,protože to by postoj lékařky měl být jiný. Navíc trichomonas vaginalis se diagnostikuje kultivací, i když má specifické příznaky.

autor
22. únor 2021

@pipi_puncocha
@1772 Vždy mi to z kultivace právě vyšlo. Díky bohu máme zdravé donošené dítě. Ještě to s ní proberu ve čtvrtek. Brala to jako normální věc mi přišlo. Oni ty gynekologové jsou tady celkově asi o 💩. Přestoupila jsem k ní, protože jsem měla neustále tyhle problémy a gynekolog to taky nějak neřešil. Tahle mi přišla na chlamydie. Tak možná budu muset do třetice všeho dobrého jinam🙈😀

autor
22. únor 2021

Vždy dostanu ATB. Doberu je, jednou si vrznu a jsem v tom zpátky. Hlavně v moji sexuální historii jsem takové problémy neměla. Až s nynějším přítelem. Ten měl během života sexuálních partnerek víc a já jsem ta, která to akorát odnáší.

autor
22. únor 2021

A zase mi přijde blbost, abych měla pokaždé takové problémy kvůli narušení PH. Nehledě na to, že jsem utratila za různý gely na PH hromadu peněz a stejně jsem zánět měla.

1772
22. únor 2021

Narušením pH to rozhodně nebude. Spíš to vypadá na chronický problém u partnera, pokud měl více partnerek. Léky se podávají vždy oběma, doporučená je samozřejmě sexuální abstinence během léčby. To, že je léčba úspěšná, by se mělo opět potvrdit kultivací. Jinak budete mít chronické potíže i vy a další léčba bude velmi obtížná.

autor
22. únor 2021

@1772 Je mi to jasný. Teď to řeším s chlapem a uvidíme co mi řekne. Kdyžtak zajde na urologii sám.

paja26
24. únor 2021

Zkus napsat do poradny o močových a gynekologických zánětech zde na MK přímo odborníkovi. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...