Trvalé krvácení po vysazení antikoncepce. Jak řešit tyto potíže?
Ahoj holky, po vysazeni ha, kterou jsem vysadila v říjnu. Mám neustále problémy s ms. První přišla po 32 dnech a to byl cyklus jediny v pořádku a pak to přišlo a zda se mi to že to mám každý měsíc horší a horší. Zezačatku jsem třeba týden špinila a pak dorazila až ms. Ale poslední dva cykly už krvácím i 10 dní pak třeba dva dny klid a pak dostanu ms a ještě vůbec to nemám pravidelně. Na gynekologii mi předepsali utrogestan který jsem měla brát 10 dní od 17 dne. Ale už 13 den jsem opět mírně krvácela pak jsem nasadila utrogestan tak to přestalo ale je tady 19 den a já zase krvacím. Takže utrogestan nepomohl. A myslím, že zase budu 10 dní tak trochu krvácet a pak přijde až ms. Holky měl to to někdo tak stejně nebo podobně a co vam pomohlo? Četla jsem že jsou dobré kapky gynex, tak zkusím ještě to…
@levandule_k a já na ten gymex sázela, mám to rozhazané už stejně.
@levandule_k a ten drmek se prosím bere celý cyklus nevíš?
HA jsou uměle hormony tělo se po vysazení může dávat dohromady i rok možná déle. Netrapila bych ho dalšími léky jako gynex nebo předepsanými hormony. Vím může to být nepříjemné ale nechte ho ať se vzpamatuje a jen ho podpořte přírodními doplňky jak holky radí drmek, kontryhel, měsíček...
A gynex tedy není přírodní? Myslela jsem že jo.
Když ono to je fakt šílený, mám tak týden v cyklu kdy nekrvacím.
@lenkaaa1113 měla jsem podobně. Vysadila jsem ha po cca 3-4 letech. Cyklus na prd . 14 dni klid , pak přišlo špinění treba 2 dny , pak den nic, pak 14 dni “MS”, tyden klid, spineni … a takhle dokola. Trvalo mi rok nez se mi cyklus dal do poradku a srovnal se.
po interupci trpím hormonální dysbalancí. Mám neustále bolesti v podbřišku, bolí mě prsa, při menstruaci se zdá že vykrvacim a na toto jsem zkusila gynex minulý rok v říjnu. Po týdnu užívání se mi točila hlava začala jsem být slabá nedokázala jsem se udržet na nohou ani nic dělat. Gynex některé problémy nevyřeší možná ještě zhorší. Ale za zkoušku nic nedáte.
@klarka3366 a brala si na to něco?
@levandule_k takže kdyz bych brala utrogestan tak to nemůžu kombinovat i s drmkem?
Informace o drmku jsem čerpala z webové stránky bylinkyprovsechny . Z té stránky a stejnojmenné fb skupiny čerpám informace o bylinkách. Vede ji Zbyněk Mlčoch, který je lékař a zároveň se věnuje bylinkám. On uvádí, že by se měl začít užívat před ovulací, cca od 11. dne cyklu. Brala bych ho do začátku příchodu menstruace, v tvém případě, když to máš takto divoké, kdy krvácíš různě v měsíci, tak bych to brala určitě 14 vkuse, max. 3 týdny pak pauza.
U čaje z drmku je horší dávkování, ideální je tinktura, bere se kapka na kg hmotnosti. Tedy, když máš 60 kg. tak 3 krát denně 20 kapek.
Nekombinovala bych utrogestan a drmek, buď bych zkoušela přírodní cestu, nebo lék z lékárny. Obojí jsou progesterony, tak ať toho nemáš moc.
Můžeš vyzkoušet i gynex, ale jen jsem tě chtěla upozornit, že jsem na něj slyšela i negativní hodnocení. Někdy je to metoda pokus omyl. (Já jsem kdysi zkoušela gynex na podporu otěhotnění, ms mi nerozházel, nebylo mi blbě, ale k otěhotnění to nepřispělo.)
Zbyněk Mlčoch říkal, že menstruaci ovlivňuje i stav jater, takže by to možná chtělo posílit játra, na což je dobrý ostropestřec mariánský, bergénie tučnolistá, viděla jsem čaj typu jaterní úklid, jaterní čaj. Tohle bych se zase nebála kombinovat s drmkem, nebo utrogestanem.
Ono je toho poměrně hodně, co se dá vyzkoušet, může ti zabrat i pupalka, ta je také na nepravidelnou menstruaci.
U každé ten bylinky, co budeš zkoušet, tak si najdi na co vše je dobrá a co umí, ať víš, co si dáváš do těla.
@valkyra7129 Pupalka je proti křečím, PMS a citlivosti v prsou.
@lenkaaa1113 nebrala, nechala jsem na přírodě. I když to byl opruz.
@levandule_k díky moc za objasnění, v pondělí jsem se objednala na gynekologii tak uvidíme co mi řeknou. Udělala bych si třeba i hormonální profil, ale nejhorší je, že vlastně nevím jestli to co mám teď je ms nebo ne. Teď krvacim, ale není to ani na tampon, krvacím jenom když jdu na záchod tak na toaletním papíře mám krev, ale celkem dost. Je to takové divné. Měl by gynekolog poznat jestli jde o ms? Minule jsem to měla taky tak a myslel si že to je ms a za další pět dní jsem ji až dostala
@lenkaaa1113 Já s tím zkušenost nemám, ale na gynekologii si s tím nějak poradí.

Můžeš zkusit hormonální jógu a drmek, to je přírodní progesteron. Gynex je taková loterie, bylo tady pár diskuzí, kdy uživatelkám spíš cyklus rozházel, akorát to nekombinuj vše dohromady.