icon

Velké bolesti břicha

helis91
26. lis 2017

Zdravím Vás všechny,nevím,zda nějaký podobný dotaz tu je..I přesto se zeptám,zda se tu nenajde nějaká osůbka,která měla,či má podobný případ. Omlouvám se dopředu,bude to delší,tak se nezlobte.
Mé problémy začaly v červnu-tím se rozumí bolesti břicha. Začaly mi průjmy několikrát denně,místo stolice kolikrát přišly hleny žlutě zabarvené,začala jsem hubnout aniž bych se o to snažila..Bolesti se začaly pomalinku stupňovat,ale vše se dalo vydržet. Z gynekologického hlediska v tu dobu to vypadalo na zanět slepáku..dostala jsem leky a vše ok..ale během pár dní,vše nanovo..zašla jsem k obvoďačce,poslala mě na rekto-ano-skopii(2.ruzna vyšetření) vše v pořádku. Obvodní mi uděla test pouze na lepek a mléko-zda nejsem alergická-vše negativní...podle obvodní je vše způsobené psychykou a dále nechce řešit žádné vyšetření..na gynekologii mi pořád dr.říká,že antikoncepce musí zabrat.a že potřebuje výsledky vyšetření z jiných stanovišť aby mě mohla vyšetřit(ve zkratce,tam se teď pomoci nedovolám,jelikož po telefonu vyšetřuje sestra a na tuhle konverzaci je to složitější-to spíše SZ)
Podle internetu bych měla mít určitá vyšetření(ok,chápu) ale jak to říct mé obvoďačce pokud je jo opravdu nutné..nehl.na to,že tak před měsícem a nebylo to poprvé jsem zažila,že jsem měla takové bolesti břicha,že to bylo srovnatelné,nebo aspoň podobné k tomu,že Vám někdo drtí vnitřní orgány,motá střeva a podobně...
Beru též antikoncepci,nejdříve půl roku regisha kvůli endiometrióze,a teď první plato daylette,u které jsem lehce krvácela jeden den u aktivní pilulky(tj.ve čtvrtek)a teď co mám druhou neaktivní pilulku zatím stáje nic,ale bolesti břicha stejné(teď trpím spiš zácpou) stále nic..těhotensví samozřejmě vylučuji...
Chápu,že je to delší,nejspíš zmatenější místy..ale nevím jak vše popsat..prosím o nějaké rozumné rady,jsem bezradná,děkuji moc 🙂

Strana
z2
helis91
autor
21. bře 2018

@marii90 uz se priklanim tem nervum..k tomu terapeutovi sem se zatim nedostala,a pokud je to opravdu ciste nervama tak vim kde ten bubak je 😉 ale to bude chtit jen cas.. Dekuji

2hanah
21. bře 2018

@helis91 Já bych to taky na psychiku neviděla, spíš už paní doktorka neví a nechce se jí. Já bych šla přímo do nemocnice se nechat vyšetřit i třeba s pobytem na internu nebo se nechejte odvézt sanitkou, až budete mít ty bolesti, pak musí s Vámi něco dělat, příp. změňte doktorku, ale Vy už potřebujete tu nemocnici a odborníka a hlavně si zajistěte podrobné vyšetření stolice na všechny možné bakterie, rotaviry, parazity atd. A dál mě napadá ještě žlučník, slinivka, helicobakter v žaludku? Chce to internistu.

helis91
autor
21. bře 2018

@2hanah muzu to zkusit,zlucnik mam v poho i slinivku, ve 14.letech mi zjistili chronicky zanet zaludku,v 15.letech duodenogastricky reflux,a ted co sem byla na kontrole na gastru,je vse v poradku

2hanah
21. bře 2018

@helis91 zkuste vše, protože toto není psychika, proboha! Vaše obvoďačka ať vrátí diplom nebo jde dělat práci, která ji nebude tolik obtěžovat, tenhle přístup mě fakt vytáčí, člověku je zle a řeknou mu, že mu nic není 😠

helis91
autor
21. bře 2018

@2hanah ale to mi rekli i na gastru,na kolonoskopii atd...
Ja to chapu, ale s tim asi moc nenadelam...ono svest vse na psychiku je jednoduche a rychle...dnes pry doktori maj urcite limity ktere mohou vycerpat a to si pry nechavaj na sve zname a clovek ktery to fakt potrebuje ma kolikrat smulu-takto mi to bylo receno...
Moje obvodacka se snazi me posilat snad kde se da,ale kdyz prijdu s neporizenou ze je vlastne vse v poradku tak uz nevi kam me poslat,coz celkem chapu...

elennka
21. bře 2018

@helis91
Ahoj, sice holky píšou, že psychika to nemůže být, ale z částí může být, téměř všechny nemoci mají psychosomatický původ, ono dnešní medicína řeší pouze příznaky (následky) nemoci, ale nehledají až tolik příčinu nemoci. POkud na žádném vyšetření nic není, doporučila bych návštěvu u někoho, kdo dělá celostní medicínu.. ono hodně problémů je dost propojených a příčina může být úplně někde jinde. Případně oslovit jiného lékaře nebo si zajistit konzultaci u odborníka. Ale pokud jak čtu jsou vyšetření v pořádku, tak je to o psychice.
Případně mě napiš do IP.

2hanah
21. bře 2018

@helis91 A kompletní rozbor stolice Vám vyšetřovali?

helis91
autor
21. bře 2018

@2hanah ne to nikoho nenapadlo,jen krevni testy

2hanah
21. bře 2018

@helis91 U mého dvouletého syna to tehdy taky nikoho nenapadlo, průjem 4 týdny a doktorka už taky měla pocit, že vyšetřila vše a že si to vymýšlím, až pak zařídila rozbor stolice moje máma přes svou kamarádku a našli mu ojedinělou bakterii, která by ho zabila dehydratací, tím Vás nechci děsit, ale udělala bych i toto a parazity. A reagují Vám ty potíže nějak s jídlem nebo na probiotika?

helis91
autor
21. bře 2018

@2hanah nevypozorovala jsem ze by to nejak bylo s jidlem spojene..ikdyz mi nevysla celiakie tak jsem nejakou dobu tu bezlepkovou dietu dodrzovala a vysledek uplne stejny...

2hanah
21. bře 2018

@helis91 Myslela jsem spíš, jestli máte normální chuť k jídlu nebo vůbec, nebo máte ty potíže po jídle nebo nesouvisí s jídlem. Synovi taky tehdy nařídila bezlepkovou dietu, ale k ničemu!

2hanah
21. bře 2018

@helis91 a ta probiotika jste užívala?

helis91
autor
21. bře 2018

@2hanah aha takhle,vetsinou nechut,tim sem i dost shodila...pak po case prijdou dny kdy bych nejradsi vyjedla lednicku a pak je mi z toho pochopitelne zle,ale to je vyjimecne...probiotika jsem nezkousela ale na kolonu mi napsal smectu na ty prujmy...
Akorat nesmim pikantni jidla,ty mi delaj potize a musim se vyhybat nadymavym jidlum,to je tak jedine...

Strana
z2