icon

Vynechaný cyklus. Podobná zkušenost?

adeleid
11. zář 2020

Ahoj holky,
své tělo znám v celku dobře, vím kdy přijde ms (většinou trvá cca 7 dní, poslední byla 11.8.) i kdy probíhá ovulace, leč ta po poslední ms nebyla. Dnes už je to 7 dní, kdy jsem měla dostat ms, test negativní, žádné příznaky ani nemám. Neptam se na to, zda můžu být těhotná, už mám 4 děti a další jsme nějak neplanovali. Prášky žádné neberu, mé tělo je přijímá opravdu špatně. Otázka spíš zní, zda jste někdy měla některá z vás něco podobného a podělila se o zkušenosti 🙂 na netu jsem hledala, nic moc jsem nenašla.. Díky za případné odpovědi 😉

tasimia
11. zář 2020

@adeleid normální věc naprosto. Někdo má MS jako hodinky, přesně na den a pak se občas stane, že tělo udělá něco jinak. Že MS prijde až následující měsíc. Už se to tu řešilo několikrát 😉 ženské tělo holt není stroj. I když chápu, někoho takový výkyv vykolejí.

adeleid
autor
11. zář 2020

@tasimia díky za odpověď 😉 mám ji pravidelnou už 27 let, proto mi to teď trochu nehraje 😁 dnes jsem zkoušela ovulacni test, jiný jsem už doma neměla a vyšlo mi toto..i když bych správně měla momentálně končit ms, která nedorazila 😅 v úterý jdu k dr. tak mi to třeba vysvětlí, abych pro příště už věděla 🤔😉

tasimia
11. zář 2020

Tohle je negativní, ovulační test. Takovou čárku jsem měla i celý měsíc. Nic to neznamená 😉 uvidis, podle mě jen prostě pauza :D užij si to.

veronikav31
11. zář 2020

@tasimia vynechání Ms není plně normální.proto se chodí k doktorovi a ten dává léky na vyvolání MS.

jannym
12. zář 2020

Muj dr rika, ze pokud neni u zeny bezne ze ma nepravidelny cyklus (napr. ja 20 - 40 dni mezi MS, takhle mi to chodilo vetsinu zivota, po druhym tehu je mam jak svycarsky hodinky a dost me to stve), tak lze jedno vynechani brat jako neskodny vykyv, pokud se situace opakuje je vhodne zjistit proc, pripadne se domluvit chemickem vyvolani

veronikav31
12. zář 2020

@jannym štve že,že víš kdy bude Ms? pravidelný cyklus je známka toho,že je žena zdravá.existuje ještě jedna varianta jak zastavit Ms-antikoncepce.pokud neplanujes už děti,tak si nechávají dát injekce a u nich Ms z 98% není

jannym
12. zář 2020

@veronikav31 ano, stve me to - kdyz jsem uzivala depo proweru nemela jsem MS vubec, coz bylo super, jenze s tim jak se moje telo zmenilo po porodech uz ji uzivat nemuzu, spinila jsem pak mesice v kuse a dalsi uz jsme logicky neaplikovali. A ja po letech na HA zjistila ze me vyhovuje byt bez ni, mam chut na sex, manzel mi zase voni atd.
U nas vsechny v zeny mamine rodove linii maji nepravidelny cyklus, to je to co znam a je pro nas prirozene, vzdy mi proto prislo naprosto mimo hystercit kvuli par dnum jako moje kamaradky, obe tehotenstvi u me zacaly uplnym vynechanim jednoho cyklu...a nejsem tak uvedomela jako vy, abych byla nadsene z pravidelne MS 12 x do roka, pro vas je to normalni, predpokladam ze vsichni u vas v rodine mate pravidelnou MS a je to pro vas prirozene, gratuluji, ale pro me ne...a nemusite byt utocna, ze stejnou vec lide vnimaji odlisne

tasimia
12. zář 2020

Přesně, moje doktorka mi říkala to samé, když MS jednou nepřijde, není třeba hned panikařit a snažit se přijít na důvod a řešit to hlavně s doktorem např.

veronikav31
12. zář 2020

@jannym no,v rodině opravdu práv.Ms nemáme.krom toho já mám Endometriózu,takže ano,jsem ráda,že chodí Ms jak má,pokud ne,tak je riziko,že se vrátila. Krom toho už se docela těším na přechod, jelikož máma do předčasného přechodu začala jít v 38 letech a u mě jak vidím to k tomu spěje taky,tak budu bez Ms brzo taky, samozřejmě že rizika jsou taky velký,ale kde ne.i zpožděnou Ms může vyvolat i cysta a pokud by nebyla pod dohledem tak je velké riziko. Nestrasim,jen říkám jak to je

jannym
12. zář 2020

@veronikav31 ano ja vim, cystu jsem taky jednu dobu na vajecniku mela, ale delku nebo spise pravidelnost/nepravidelnost to v mem pripade nijak neovlivnilo, me zas trapi priserny bolesti hlavy, nekdy to prerusta az do migreny a priznam se ze kdyz prichazela 6x az 8x do roka mi bylo prijemnejsi nez ted 12x do roka a s zeleznou presnosti...

loylii
12. zář 2020

@adeleid a věk? Mě je teď 41 a začíná mi blbnout přechod. U nás v rodině to je takhle brzy normal. Většinou to trvá několik let, než MS přestane chodit úplně. Teď mi třeba 2-3x za rok vynechá úplně. Teda mě to nevadí. Proste vynechá ovulace. Další deti rozhodne neplánují😉

adeleid
autor
13. zář 2020

@loylii je mi 39, přechod už mě taky napadl 😉 ale zase si říkám, že je to celkem brzy nebo se spíš uklidnuji 😁 MS mám pravidelnou, s tou jsem problém neměla ani po porodu, ani při nemoci.. přikládám to spíš ke stresu, který teda nijak nevnímám, ale nástup do práce po 5 letech, nešťastné děti ve školce.. Od rána mě bolí záda i břicho, tak snad dorazí sama a nebudu muset na vyvolání 👍 děti uz mám 4 (holky), manžel by možná chlapce ještě chtěl, ale nevím, zda je moje psychika po dvojčatech už v pohodě 🥴

adeleid
autor
13. zář 2020

@jannym Já měla prověří před 3 lety..nechala jsem si ji píchnout, aby se manžel nemusel při sexu tolik hlídat 🙄 a užil si to až do konce 😁 ale po 14 dnech mi hormony tak zesilely, že jsem už jen čekala, kdy ta injekce ze mě vyprcha..horsi 3 měsíce jsem v životě nezažila 😡 věčně hádky, nálady, špinění..už nikdy více!! Časem jsem zjistila, že to aplikovali kočkám, aby se nemnozily 😁 takže teď si dáváme pozor a je nám i bez toho fajn 👍

jannym
14. zář 2020

@adeleid ja ji mela 5 let pred detmi jeste na vysoke, to bylo super, celou dobu bez problemu, jen nez se mi po vysazeni rozjel cyklus trvalo to skoro 3/4 roku, po prvnim ditku to byla katastrofa....