Za jak dlouho jste otěhotněly s krátkou luteální fází?

hehena
10. led 2009

Ahoj všem. Mívám krátkou luteální fázi a dočetla jsem se, že by mohl být problém s otěhotněním. Následně mi to potvrdil i gynekolog a navrhl léky. jenže od té doby se situace trochu zkomplikovala a kvůli zdravotním potížím už nesmím zřejmě nikdy užívat žádné hormony! zkusila jsem kontryhel (od června) k tomu později přidala i nějaké vitamíny... od příštího cyklu plánuji i Femigard.
Chci se zeptat - za jak dlouho se vám podařilo s kratší LF otěhotnět? Případně jak jste to řešily, co jste užívaly?

Moc děkuji za odpovědi.
h. 🙂

moje LF:

duben - 8 dní (cyklus trval 30 dní)
květen - 7 dní (cyklus 33 dní)
červen - 13 dní (cyklus 33 dní)
červenec - - (cyklus 47 dní)
září - 10 dní (cyklus 31 dní)
říjen - 7 dní (cyklus 41 dní)
listopad - 11 dní (cyklus 40 dní)

andelka
10. led 2009

hehena: Sice nevím, za jak dlouho nebo jak složitě se těhotní s krátkou LF, ale vím, že je to problém. Vajíčko nemá čas se uhnízdit do sliznice, která se začíná rozpadat dříve, než by bylo potřeba. Ale ty nemáš pokaždé krátkouo LF, takže v některých cyklech by se to podařit mohlo. Optimální délka LF je 12-16 dní, ale minimum je prý 9 a ty už jsi měla i delší, takže věřím, že se to povede spontánně. Držím palce.
Sama jsem zvědavá, jestli s tím bude mít někdo zkušenosti. Já mám sice LF celkem konstantní (což by mělo být, odchylky max +-1 den), ale taky jen 10-12 dní, nejčastěji 11. Vím, že na prodloužení se dává Duphaston nebo Utrogestan, z přírodních hormonů pomáhá Sarapis.

hehena
autor
10. led 2009

Andělko díky🙂
ano pokaždé krátká není a vždycky se z toho raduju ještě několik dní 🙂))) jsem si myslela, že touhle dobou po vysazení HA, už ty cykly budou trochu ustálený.... 🙄

kristynaw
10. led 2009

ja mela cyklus 25 dni, ovulace 12-13 den.... takze tim padem LF vychazi na 12 dni?

hehena
autor
10. led 2009

Kristy jj 12-13 dní, což je dobře... jak tak koukám na výsledek 🙂 😉

kristynaw
10. led 2009

no,ale ty jsi taky mela 12 dni 🙂

andelka
10. led 2009

hehena: Já mám vysazeno 11 měsíc a taky žádná sláva. Cykly 29,29,32,29,31,31,32,35,42,35 dní, LF konstantně 10-12, ovu tak různě jak vidno. A jeden byl anovulační. Pila jsem 5 měsíců Femigard, minulý měsíc do ovu kontryhel, ale tento to flákám, nevím, jestli by to mělo takovou moc. Spíš se snažím zjistit, jestli funguju bez ničeho a jak. a jak je vidět, zpočátku dobrý, ale poslední cykly se začaly nějak prodlužovat.

mirabela
12. led 2009

Ahoj holky, já mám taky krátkou luteální fázi (8-12 dnů) Snažíme se přes rok a žádný doktor (byla jsem u dvou) se nad tím nijak nepozastavoval. I v den, kdy přijde mrcha, mám teplotu vysokou ☹ Dnes jsem 12DC, teplota 37,0, ale test jsem ráno měla negativní. Pomalu přestávám věřit, že se někdy dočkáme 😢

mirabela
12. led 2009

Oprava: 12 DPO 😉

len
12. led 2009

Ahoj, sice do tohoto tématu zrovna moc nepatřím (ani se mi nepodařilo otěhotnět, ani nemám krátkou LF), ale můžu říct, že aniž bych o to usilovala, podařilo se mi LF prodloužit dvěma věcma. První z nich bylo každodenní cvičení Mojžíšové a druhé bylinkový čaj, který se k němu doporučuje (prodává se např. v Praze v bylinkářství v Dlouhé pod názvem VZ). Po několika cyklech jsem s překvapením zjistila, že MS už nechodí 12.DPO jako dříve, ale klidně až 14... Troufnu si říct, že počet mých cyklů je celkem slušný statistický vzorek 😀

hehena
autor
12. led 2009

MIRABELKO můj gyndař se nad tím pozastavil.. říkal, že by mi na to něco dal, ale že bohužel hormony nesmím... :(
minulý cyklus jsem byla sice 11 DPO, ale už tři dny před regulérní mrchou jsem špinila... a teplota mi klesá až po MS (většinou až kolem 8-9 DC ), kterou mívám 7-8 dní a ještě pak několik dní špiním... :( což asi taky není dobře...

hehena
autor
12. led 2009

kdo safra zmenšil to písmoooo... ??? 😠

hehena
autor
12. led 2009

LEN a co v tom čaji je za bylinky???

princessp
12. led 2009

Hahojky hehena ted jsem cetla ze lunarni faze by mela byt minimalne 12-14 dnu.Ted delali vyzkum v cine kde zenam predepsaly B6 vitamin pri uzivani tohoto vitamine se jim prodlouzila luteralni faze na 14 dnu takze snadneji otehotnely a proto ze mely delsi LF tak procento potratu se snizilo,testovalo se to na asi 300 zenach.Velky uspech si myslim.Jo davkovani by melo byt od 50mg do 200mg,uspechy otehotneni a udrzeni tehotenstvi mohli pozorovat uz od 60mg.Ja jsem zacala na 100mg tak se uvidi.Hodne stesti.
PS B6 se muze uzivat i v tehotenstvi kdy snizuje rani nevolnosti.
Hodne stesti papa

len
12. led 2009

řebříček 20g
šípek 20g
mateřídouška 10g
dobromysl 15g
květ hluchavky 7g
truskavec 15g
heřmánek 5g
čekanka 10g
jitrocel 7g

2x denně zalít 250 ml vroucí vody, nechat 15 minut louhovat, pít nalačno a poté ještě min. půl hodiny nic nejíst...

hehena
autor
12. led 2009

PRINCESSKO díky za INFO!!!!! 😉

hehena
autor
12. led 2009

LEN díky!!!

hehena
autor
12. led 2009

kdyby někdo měl zájem - tady ještě nějaký info o VZ čaji :::

Čaj VZ směs prodávají v Praze, v uličce u Staroměstského náměstí - Dlouhá 6, Praha 1. Obchůdek najdete velice snadno, stoupnete si čelem k Husovi (sousoší) a dáte se směrem pravý dolní roh. Na rohu je picerie a kousek za ní, kolmo na ulici je krámek bylinkářství. Prodáva se jako sypaná směs po 550g za 286 Kč nebo 1kg. Prý je ho možno objednat i na dobírku - tel.č. 321 796 217, cena: něco kolem 260 Kč. Jinde o tomto čaji nemají ani ponětí. Snad ješte v bylinkářství poblíž Rozhlasu.

Čaj je směsí bylin:
dobromysl (slov. pamajorán obyčajný)
truskavec (slov. truskavec obyčajný al. stavikrv)
šípek (slov. šípky)
mateřídouška (slov. materina dúška)
čekanka (slov. čakanka lekárska)
řebříček (slov. myší chvost)
hluchavka (slov. hluchavka)
heřmánek (slov. harmanček)
jitrocel (slov. skorocel kopijovitý)

Není psáno v jakém poměru. Prý se popíjí dlouhodobě, 2-3x denně.

(zdroj::: http://www.brisko.cz/scripts/journal/article.AS... )

lynn77
12. led 2009

Ahoj heheno, tak ja mam take spise lutealni fazi, nejcasteji 9-10 dni, ale nekdy i 8 a naopak vice, takze obdobne jako ty. Ja myslim, ze problem je prave v tom, ze ta faze neni stejne dlouha. Taky jsem premyslela, zda treba neni problem v mereni ovulace, ale i kdyz jsem poctive merila teplotu pravidelne ve stejnou dobu, tak ty odchylky tam vzdy byly.

Zkousela jsem nasledujici:
- materi kasicka - nepomohlo, naopak jsem mela pocit, ze je to jeste horsi
- kontryhel - chutnal mi, ale taky zadny viditelny efekt

No, a i kdyz jsem mela kratkou lutealni fazi, tak se mi povedlo otehotnet (jsou to tri dny co to vim, tak zatim jsem spise strizliva). Bohuzel, trvalo to od cervna 2007, za tu dobu jsem stihla 20 cyklu. No, ale u nas zrejme bylo trosku horsi spermio, manzel byl asi pred necelym rokem a nebyla to zadna slava, tak treba je to tim.

Jinak, tento cyklus fakt sranda, protoze 10 DPO jsem zacala spinit, druhy den trosku vic spinit (i krev lehce), treti den to stejne a ctvrty den uz opet jen lehce. Tak jsem si udelala vecer test a byla tam, dalsi dny byly v pohode bez spineni.

terinda
12. led 2009

ahoj, ten čaj pod názvem Ženský prodávají i v Plzni v Bylinné lékárně v Tylově ulici.
Webovky jsou bylinnalekarna.cz 😉

fifinka31
16. led 2009

Ahojki,tak ja taky mivam kratkou lut.f. po vetsinu cyklu tech 10-11 dni s tim ze este pred MS tak i 3-4dny spinim.Ovu mivam cca13dc a 24dc uz dostavam MS,max dalsi den,ale ted beru hormony utrogesta tak tim se mi to prodlouzi aji o 4 dny.Ale jinak,pokud nemuzes hormony,tak o tom vit b6 sem taky cetla,prodava se myslim zaroven s kys.list.Jinak ja u sebe resila vice to spineni,beru na to Ascorutin+kapky z Drnku obecneho-pokud beru podstive tak spineni je 1 den pred MS a ta lut f. je tech 11dni,min.cylus sem na to prdela a spinila jsem pulku cyklu-ale byl to anovulak tak to spino mohlo byt tim-tak mi to vysvetlil aji Dr.
Jinak ja si myslim ze se da oteho aji s kratsi lut.f.-pokud neni kratsi nez 10dni.Ja myslim ze pokud se opl.jajco dostane do delohy tak ze ta dostane signal-a MS se nekona,i kdyz bez jajca by zacalo treba uz ten 10 dpo.Ale to je jen ma domnenka.Ja se spis obavam toho meho spineni pred MS-podle mne zacne po troskach odchazet sliznice a znemozni tak opl.vaj.(pokud tam je)se spravne zavrtat.I kdyz ja mam u sebe pocit ze za ty 2 roky snazeni u mne nedoslo ani ke spojeni jajca se sperm.nikdy sem nemela spozdeni,ani treba naznak// ktere by treba pak nevysly uz.cca za 1,5 mes me ceka laparka+hysterka-tak se pak treba dovim kde je zakopany pes.

vlastovka385
20. led 2009

Ahoj holky, no já nevim, jak dlouhou jsem měla luteální fázi, ale mívala jsem cykly tak 26-27 dnů a vždycky tak 2-3 dny před MS špinění. Otěhotněla jsem hned druhý cyklus, co jsme se začali snažit, cyklus předtím byl dlouhý 25 dnů a otěhotněla jsem stoprocentně až 14DC a to pozdě večer, takže skoro 15DC 🙂 . Vím to jiststě, protože přítel byl předtím 10 dnů na služební cestě. Těhu zatím OK. Takže kdo vím, mohla jsem ovulovat dřív, ale zas o moc dřív ne, protože jinak by to spermouši nestihli.

kess
22. led 2011

Ahoj holky, moje gynekoložka mi říkala, že luteální fáze musí být přesně 14 dní (u zdravého cyklu)...Každopádně je v oboru dost dobrá - zabývá se metodou STM, takže jí v tomhle věřím... Nicméně hodně z vás tím moc nepotěším... Já v tom lítám taky. Tenhle měsíc se mi LF hodně zkrátila díky psychickému vytížení. Takže doporučuju pít čajík, hlavně cvičit Mojžíšovou a být psychicky v pohodě (prostě nestresovat, že to nejde a snažit se žít tak, abyste se cítily v maximální pohodě).

vean
23. led 2011

vsechny vas zdravim....pridam se,jestli mohu?vubec se nevyznam v tech nazvech atd...u me mereni teploty ne ne,k dcerce pres noc k ranu vstavam....jinak ovulku nepoznam.ms nepravidelna 23-31dni.jinak od te doby co neberu ha,tak cykly nepravidelne cca 30,31.26,27.....na prvni mimi jsem cekala 16mesicu nez se povedlo,ms jsem 2-3ms dostala a to jsem byla tehulka....dcerka je me vymodlene vytouzene miminko.otehotnela jsem v dobe,kdyz jsem mela stres,a nejmene,jsem to cekala....a rika se ze se nema pokud mozno myslet na mimi.....vim je to tezke,ale asi na tom neco bude.......

zuzkka88
24. srp 2011

Ahoj holky, můžete mi někdo poradit? Chci se napřed zeptat, luteální fáze se počítá jak? Jako první den po ovulaci (tudíž jako první den vysokých teplot) a jako poslední den před menstruací?
Mám totiž problém. Vysadila jsem HA v lednu. Zatím pokaždé cyklus v podstatě skoro stejný 2x31dní, 1x29dní, jinak pořád 28. Druhý měsíc měřím BT. Minulý to vypadalo na luteální fázi trvající 11 dní. Ale tento měsíc jsem dostala nějakou divnou menstruaci, dřív - tento cyklus trval jednak jen 25 dní a ještě jsem včera (první den krvácení) krvácela jen minimálně a ne celý den, dnes to samé, až teď večer se to trochu víc rozjelo, přitom krvácím první den menstruace nejvíc z celé menstruace. Takže je to dost zvláštní. Navíc bych měla luteální fázi jen 7 dní. Máte nějaký tip na vysvětlení, nesetkala jste se s tím některá? Přijde mi, že od vysazení je to na takové extrémy dlouho, aby to bylo najednou tak rozházené (když doteď jsem měla nejmíň 28denní cyklus)? Děkuji moc za jakoukoliv radu

berenik
6. pro 2011

@zuzkka88 ahoj, asi jsi uz odpoved davno nasla, ale pro jistotu:
Luteální fáze začíná dnem ovulace a končí prvním dnem menstruace. Obvyklá délka této fáze je 12-16 dní.

Ja mam taky problem s kratkou LH fazi, tento mesic byla jen 10 dni. 10 den vecer jsem uz zacala spinit a 12DPO se to rozjelo.
Zajimalo jestli se nekomu podarilo otehotnet s tak kratkou fazi?
Ja jsem mela koncem srpna 2011 zamlkly potrat. Embryo to vzdalo hned na zacatku (asi se neuchytilo), ale HCG porad rostlo az na 10 000.

andelka
6. pro 2011

@berenik mně, dvakrát a vždy napoprvé 😉
Od vysazení HA mám luteální fázi maximálně 12dní, spíš 11 a ještě vždycky jsem den dva předtím špinila. Pouze v cyklech, kdy jsem otěhotněla jsem nešpinila, takže už 10dní po ovulce jsem začala něco tušit 🙂 když žádné špinění nepřišlo a další den taky ne. Pokaždé jsem testovala 13DPO, protože to už se mi MS vždycky rozjela.

berenik
7. pro 2011

@andelka dekuji za pozitivni zpravu.

hehena
autor
29. pro 2011

zkusím obnovit téma... zkusila jste některá užívat vitamin B6, jak tu někdo psal výše?

berenik
30. pro 2011

@hehena Ahojky, cetla jsem tve prispevky na zacatku tematu a vidim, ze mas ted chlapecka. 🙂 Blahopreji. Mohla by jsi se prosim podelit o sve zkusenosti, jak se ti podarilo nad kratkou LH vyzrat? dekuji

hehena
autor
30. pro 2011

@berenik právěže nijak.... klouček se podařil v prvním cyklu s utrogestanem, takže hormony...