Změna menses po porodu - furt špiním

nugetka20
3. srp 2018

Mám dotaz, třeba někdo pomůže.
Před otěhotněním jsem přes 10 let brala antikoncepci, cyklus jsem měla vždy pravidelný (i před antikoncepcí), prášky jsem začala brát víceméně kvůli velké bolestivosti a krvácivosti. S práškama se mi to hezky srovnalo, takže 21 dní klid, 5-7 dní krvácení, ale bolestivost v normě, i krvácení tak nějak normálně.
2 roky jsem kojila. Od toho 8. měsíce od porodu jsem začala vždy cca 10. den po skončení menses špinit a špinila jsem až do nástupu menses, tzn. 10 dnů nic a 18 dní krvácení. U doktorky jsem byla, říkala, že ej to normální, protože kojím. Od minulého od června už nekojím, nasadila jsem znovu prášky a těšila se, jak se zase hezky vše vrátí do původního stavu - a ono prd. Beru druhé platíčko, dnes 10. den a já krvácím jak při menstruaci :( Je to otravné, obtěžující, samozřejmě ani manžel z toho není moc nadšený (moje touha po sexu je na nule, samozřejmě).

Neměl jste někdo podobně? Co s tím? Jiné prášky? Beru Lunafen (nízkodávkovaný). K doktorce jdu příští měsíc, ale bojím se, že mi moc neporadí :(

janawaes
4. srp 2018

A jaké prášky jsi brala předtím? Ty stejné? Asi bych zkusila jiné prášky jestli ti to neupraví a nebo k jinému lékaři, dělala ti nějaké vyšetření, třeba na cysty?

nugetka20
autor
4. srp 2018

@janawaes mám právě ty stejné, jako před otěhotněním. Je pravda, že kdysi dávno, když mi napsala první prášky, nízkodávkované, tak jsem to měla dost poodbně, tehdy mi vůbec nesedly. Vyrábí se ještě antikoncepce, jak jsou tam 3 různé typy prášků - tedy na jednom platíčku 3 barvy, 3 typy dávek? Ty mi tenkrát pomohly.....jenže už je nedělali a já pak přešla na nízkodávkové, které fungovaly pak dobře ....

janawaes
14. srp 2018

@nugetka20 Já myslím, že se ještě vyrábějí, ale jistě to nevím, protože antikoncepci teď neberu. A ty už teda nekojíš? A nedala ti tu antikoncepci pro kojící? Asi bych se s ní domluvila na jiné antikoncepci a uvidíš.

nugetka20
autor
14. srp 2018

@janawaes nekojím, mám prášky stejné, jako před těhotenstvím

janawaes
12. zář 2018

@nugetka20 Myslím že se ještě vyrábějí, ty jsem měla jako první antikoncepci, ale jak se jmenovaly už si nevzpomenu. Zkus se třeba pozeptat u gynekologa, ten by mohl vědět co ti sedne, stejně ti je bude muset napsat.