Zvětšená sliznice, změna cyklu a Gynex 🙂

atei
30. kvě 2016

Zdravím všechny🙂

Chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost.V únoru jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii, bylo to cca 2 týdny po menstruaci. Gynekolog si všiml zvětšené sliznice, říkal, že je možné, že jsem těhotná, ale "dutinku" neviděl. Udělala jsem si test, ten byl negativní, tak jsem to nechala být.Pochopila jsem, že v tu dobu by sliznice takhle zvětšená být neměla a že teda je něco v nerovnováze. Každopádně jsem měla vždy pravidelnou menstruaci po 28 dnech (neberu HA). Pořídila jsem si kapky Gynex, které beru od března. Od té doby dostávám ale menstruaci tak po 25 dnech a trvá sedm - osm dní, takhle dlouho jsem ji nemívala.

Myslela jsem, že po Gynexu by naopak cyklus měl být v pohodě a ne se takhle "rozházet".Vím, že existuje i horší cyklus, ale byla jsem zvyklá, že to jede jak švýcarské hodinky ;). Ráda bych letos otěhotněla, takže se víc hlídám (a ano, možná zbytečně hysterčím). Myslíte, že je to ok? A co ta zvětšená sliznice v době ovulace? Kdyby to bylo špatné, tak by mě doktor přece upozornil ne?

Jinak je mi 27 let, nikdy jsem netrpěla záněty ani ničím podobným, od HA jsem čistá min. 5 let.

Díky moc všem 🙂

pety91
30. kvě 2016

Ultrazvuk sliznice by se měl dělat těsně po menstruaci, aby šlo říct, že tam nic není. Když se řeší ovulace, tak v jiné fázi cyklu okolo 14 dne - měření folikulů - to ti přesně musí vysvětlit gynekolog. No a Gynex není všelék, každé ženě asi nepomůže.Ale mě třeba jo, na o něco slabší menstruaci. 😉