Důvody pro a proti očkování dětí 5+ proti covidu
Holky, prosím slušně, je mi jasné, že je to třaskavé téma.. jaké máte důvody pro nebo naopak proti očkování dětí 5+ proti covidu?
Já byla přesvědčená, že do toho nepůjdu a teď mě rozhodil článek o 3m miminku, jak bojuje v Brně o život. Samozřejmě víc detailů k tomu nevím, tak kdoví, jak to doopravdy je. Snažím se nějak rozhodnout. Moje pediatra je jednoznačně pro.
Tlak bude stupnovat...objednali 700 tisic davek a prihlasenych deti maji 6 tisic... Jinak ja koukala na emu porovnani nasledku vakcinacr zardenky covid..a pro mne jednoznacne NE
Určitě ne. My i naše děti 5 a 7 obě prodělaly s teplotou jeden večer 37,3 a to bylo vše. Nemám jediný logický dovůd to sobě nebo jim dávat. Děti nejsou riziková skupina. jsou nemoci, kterých se rozhodně u dětí děsím víc.. menikgokog atd. Tady ta mediální masáž na mě nepaplatí. Tečku jsme udělali vypnutím televize a už dva roky sledujem jen Netflix a jsme v pohodě. Na covid zemřelo v ČR okolo 6dětí za celou dobu a všechny měly přidružené nemoci a prodělaly to už statisíce dětí. Procentuálně je rizikovost skoro nula. A abych je chodila píchat každých pár měsíců mne ani nehne. A všem co o tom jen uvažují, tak bych minimálně doproručila, aby dětem nechali udělat protilátky. Je dost pravděpodobně, že covid prodělali klidně v nedávné době s rýmečkou či bezpříznakově. A všichni ví, že prodělání je lepší, než jakákoli vakcína. Očkování je postup, kterým se lékaři snaží tělo přesvědčit, že došlo k prodělání nemoci, aniž by k skutečnému onemocnění došlo. V nejlepším případě, funguje vakcína jako prodělání. Nikdy to nemůže být naopak.
@kometkak Jezis to je moc krasny ❤️❤️ "tecku jsme udelali vypnutim televize" 🙏🏻
Spis nenecham. Nedavam ani nic navic oproti,, povinnému". Ale mam obavy, jak to zase navliknou, aby tomu co nejvic rodicu podlehlo🙄 Ciste dobrovolný to jiste nebude... Jako u dospělých, ze. Nevezmou je bez toho do skolky nebo na tábor..
@marcicek84 jakoze na petice.com je nejaka petice, kterou podepsalo dalsich 5000 lekaru? To me prave zajima…
Ten clanek prave nevyzniva moc pozitivne pro tu deklaraci, tak jsem se divila, proc ho sem davas..
A pokud veris tomu, co rika Okamura, tak to uz pak muzeme zacit resit, jestli je zemekoule opravdu kulata.
@rencinka87 no tam je dalsich 80000 podpisu...MUDr.si musis ale projit s propocitat,jestli se ti chce,kdyz tak rada overujes 😉
@rencinka87 ten clanek mi prijde uplne normalni,nevim co na nem vidis negativniho,zkratka ne kazdy tam podepsany je dezinformator...
Okamura,ze to vzdycky rekne verejne,tak aspon nekdo...volic SPD nejsem neboj,takze bavit se o nem vice nepotrebuju...
@marcicek84 vzhledem k tomu, ze uz jsou podezrele i ty podpisy “lekaru” na petici “deklarace lekaru”, tak dalsich 80000 podpisu prochazet urcite nepotrebuju.
A znovu opakuju, ze mi slo o zavadejici nebo lziva tvrzeni, ktera jsou tam uvedena (to, ze se to tvari jako deklarace lekaru, to jen zhorsuje cely dopad te zpravy).
Ta deklarace “strasi lidi” uplne stejne jako media strasi lidi o mrtvych na covid, o detech na jipkach a podobne.
Proc bych se mela bat, ze jsi volic SPD?
Německá Stálá očkovací komise (Stiko) před několika dny uvedla, že v dotyčné věkové skupině (5-11let) připadá asi jeden případ hospitalizace na deset tisíc nakažených. Zdravotníci v Německu od začátku pandemie nezaznamenali jediný případ úmrtí dítěte kvůli covidu-19, které před infekcí netrpělo žádnou přidruženou nemocí. Podle Stiko nelze vzhledem k omezené dostupnosti dat odhadnout riziko vzácných vedlejších účinků, které může očkování mít. „Neexistuje sice žádný přímý důkaz ohledně rizika očkování v této věkové skupině, ale zároveň není k dispozici dostatečně bezpečné množství dat, na základě kterého by šlo definitivně vyhodnotit bezpečnost vakcinace,“ cituje agentura DPA předsedu Stiko Thomase Mertense.
@marcicek84 ted ti to rikam, nemusi nic pocitat, mudr je tech 1700
@marketka_m objednali 300 000
@rencinka87 podezrele jsou hlavne ty vakciny...
@rencinka87 bohužel se mi to nepovedlo dohledat, oni tyhle věci často mažou. Už se mi i párkrát stalo, že mi třeba kamarádka poslala odkaz a než jsem se k tomu za pár hodin dostala, tak článek byl smazaný. Nebo třeba i na YouTube rozhovory Čechů v zahraničí, kteří se vyjadřují k reálné vs nám médií tvrzené situaci, všechno je do pár hodin smazané. Což je teda přinejmenším velice podezřelé, že si někdo dává takovou práci s mazáním článků, které se médiím a politikům moc nehodí jako nežádoucí účinky vakcíny nebo vědecké objevy, kdežto články typu nejmenovaná osoba, neočkovaná těhotná potratila, dítě skončilo na kapačkách a bojuje o život nikdo nemaže. Pak z toho vyleze, že osoby měli ještě nějaké další závazné zdravotní problémy a podobně...
@marge_s kdes na to prisla?publikovano bylo vakciny pro 700 000 deti 5-11 let,to klidne muze byt i vice nez 700 tis.,jestli jim zatim neprijde 300 tis. davek a zbytek pozdeji.... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-si-p...
@marcicek84 spis to asi bude mysleno pro 300 000 deti (+-), je to pro deti dvoudavkove schema, si myslim
@marcicek84 zkoukla jsem par zparv a bylo to formulovano tak, ze prvnich 300 000 dorazi..., tak mozna mas pravdu ty, asi vic zasilek. Nicmene se obavam, ze to trochu predimenzovali.
@marge_s ano je to predimenzovane a ma to byt pro 700 tis.deti,takze buh vi kolik v tom je davek,ale nedali to...
@cherie24 ono jde o to, ze pokud se ukaze, ze ta zprava byla falesna, tak se proste smaze, aby ji dalsi lide nebrali jako fakt.
Mé douhodobé nežádoucí účinky po Pfizeru a fakt, že naše děti jsou ze školky promořené horem i dolem, jsou jednoznačné argumenty pro neočkování. Shodli jsme se na tom s mužem a naše rozhodnutí měnit nebudeme.
@marcicek84 dobra, takze pouzivas deklaraci lekaru, kde jsou uvedena falesna jmena a ktera se opira o falesna tvrzeni, k podporeni svych nazoru.
A argumentujes vetou “podezrele jsou hlavne ty vakciny”.
Ja rozumim tomu, ze cela tahle situace je dost oskliva, ze to trva dlouho, ze se clovek boji a boji se tim vic, kdyz ma deti, premysli o budoucnosti, v cem budou jeho deti jednou zit a podobne.
Ale at jsou tvoje obavy jakkoliv velke, nemel by se tim clovek nechat semlit tak, aby pak nedokazal myslet kriticky, aby si nedokazal overovat fakta driv, nez je vezme za sve.
Ale uznavam, ze je to tezke, clovek vzdycky tihne k tomu verit tem nazorum a zpravam, ktere konvenuji jeho presvedceni.
Timhle bych to uzavrela, vim, ze ty svuj nazor 100% nezmenis, mas sve zdroje, svoje presvedceni.
Nastesti s velmi vysokou pravdepodobnosti nezemrou a nebudou mit nasledky po covidu ani tvoje neockovane deti, a nezemrou ani nebudou mit trvale nasledky moje naockovane deti, a to je koneckoncu to, o co nam jde vsem spolecne.
@nikjean Pokud vím, Německo už doporučilo. Stiko změnilo názor.
@rencinka87 to mi právě úplně nepřijde. Kolikrát se pak k nějaké zprávě přidají další fakta, dost zásadní, která změní význam celého obsahu a přesto člověk předchozí zprávu dohledá, ale obyčejný rozhovor s někým, kdo žije v zahraničí a jen říká, jak to tam vypadá a že to takhle dramatické, jako nám tady tvrdí ve zprávách, není a za pár hodin je odkaz smazaný s nápisem nevhodný obsah. Přitom tam nic pohoršujícího neříkají. 🤷 Já jinak čtu články na WHO nebo jiných zdravotnických stránkách. Na seznam a televizní noviny vůbec nekoukám. Tam je to jedna lež za druhou. A odjakživa to tak bylo. Mě vždycky stačilo si přečíst nápisy typu létající klíšťata ohrožují houbaře a už se mi to nadzvedává mandle, jaké kraviny tam píšou. Proto bych tam informacím o covidu nevěřila ani za zlaté prase. 🤦
My o očkovaní jsme, stejně jako drtivá většina rodinných příslušníků. Všichni jsme předtím i prodělali covid. Závažnou reakci po očkování neměl nikdo. Samotný covid ( loňská a jarní varianta) u nás rozhodně nebyl bez příznaků ani jako jenom nachlazení. V podstatě bez příznaků proběhl jen u mých dvou dětí 9 a 11. Dvouleták měl rýmu, horečku. Starší děti v rodině očkované jsou. U kluků budeme asi zatím vyčkávat. Aktivně očkovat nebudeme, uvidíme co bude dál. Očkování mají všichni jen povinné, mmr s odkladem a nepovinný jen prevenar.
@rencinka87 nezlob se na me,ja tu deklaraci tady nevytahla,ja se jen k tomu zdroji nejak vyjadrila,tot vse. Bohuzel je mi lito vsech deti,ktere rodice poslou na takovy vakcinacni experiment,mozna pod vlivem toho,ze jim pripada,ze studie delana horkou jehlou ani ne na 2000 detech je dostatecna a veri,ze jim vakcina neprinese v case nic spatneho,byt se to da vyloucit az po 12,5 letech pouzivani takove vakciny.Ja verim,ze pro me dite toto neni vhodny zpusob ochrany,kdyz se ani nevi kolik bude muset dostat davek a bohuzel pokid sama pises,ze ani neockovane dite v konecnem dusledku nezemre,tak je opravdu ke zvazeni proc teda ockovat,pak totiz neni duvodu...

Zatím se nás to netýká, ale nenechám očkovat. Dáváme jenom povinné. Sama očkovaná zatím nejsem, manžel ano a měl šílenou reakci po 2 dávce. Já se na 14 dní stěhovala s dcerou k našim protože to vypadalo jako covid s těžkým průběhem. Horečky, zimnice, kašel, nemohl dýchat ani spát. Docela mě to odradilo od mého očkování, protože být jen z půlky vyřízená jako on, to už je nastejno jako chytit covid.