icon

Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?

peroli
28. srp 2014

Co jste daly nebo o čem uvažujete?

ilusion
9. kvě 2015

Alcar
Tak prosim az bude nejake info i o tom kdy bude nova sarze tak budu moc rada😁.

rochy
9. kvě 2015

Nikdo v Sanofi vám ted není schopný říci kdy ta nová šarže bude...mám tam známého člověka, který to zjištoval a je to to samé co říkají všude. v první polovině 2016. A s tou dobou očkování Boostru 2+1 se mi to zdá opravdu velmi podivné, vždyt v Sanofi normálně doporučují 6-12 měsíců...popřípadě i déle...přcii se jim během několika posledních dnů nemohly změnit pravidla pro užití vakcíny. testy na to dělali již dávno....tak to nesedí, je to asi výmysl naši české lékařské komory....a nebo tlak státu....

ezoterra
10. kvě 2015

@alcar Ja Ti rozumim, taky jsem nasrana... Dala jsem sem ten odkaz, protoze jsem na nej nahodou narazila a pochopila, o cem mluvila nase pediatra, na 2. str. si myslim, ze v tom opravdu dost pravdepodobne hraji roli jine zajmy, jak uz tady nekdo napsal... Takze, vzhledem k tomu, jak tady psal taky nekdo jiny o vyjadreni ze sanofi + samotnej pribalovej letak - booster za 12 mesicu by nemel byt problem... Kdyz to zase otocim, i ze strany sanofi v tom muze byt "vyssi zajem", chteji prece vakciny prodat... Vzhledem k tomu ze v oblasti ockovani obecne se stale prichazi na novy veci, nebrala bych to tak, ze 2+1 - jak tady ma ocividne ted naockovano x lidi + booster za vic jak 8 mesicu by mel byt automaticky problem, jen to proste jeste neni overeny a je videt, ze Vase mudry, ktery to vyjadreni taky urcite cetli, nad tim maji patricnej nadhled..

ezoterra
10. kvě 2015

@niccky.z nechceme vubec pokracovat v ockovani hexou, takze jsem to zastavili a chteli zacit treba po pul roce az 8 mesicich od ty hexy nove ockovani pediacelem (coz nam ted nevyjde, vychazelo by to na leto). Zastavit ockovani jednou vakcinou a zacit cele odznova jinou ockovaci latkou s patricnym casovym rozestupem by snad nemelo zpusobovat zadne zdravotni riziko, alespon jsem o tom neslysela...?

ezoterra
10. kvě 2015

Jinak, jsem v tomhle oboru naprostej laik, ale booster jinou vakcinou povazuju porad za vetsi experimentovani, nez booster pediacelem za rok...vzdyt maji ty vakciny tak ruzny slozeni...ale je to jen muj ciste laickej pohled na vec.

rochy
10. kvě 2015

Ja souhlasím....zustat u jedne vakciny....i když například po reakci na Hexu se doporučuje potom Pediacelm nebo rozdělit vakciny...hlavně kvůli určitým alergiim. Jestli ale výrobce Pediacelu uvadi Booster 6-12 mesicu..znamena to ze to musi fungovat i v delsim rozestupu např. 14 mesicu protoze se tam vzdycky nechava rezerva...tak uvidime s čím doktorka přijde...ale když tak ji odkáži na Sanofi a ne na nejaky leták naší ČLK...protože tento zrdroj není moc duveryhodny.

rochy
10. kvě 2015

@ezoterra Pediacel očkuje více lidí po reakci na Hexu takže v tom asi problem nebude...a pokud už je dítě starší stačí schema 2+1

rochy
11. kvě 2015

Tak jen přidávám trošku do mlýna....má doktorka mi řekla, že když se očkuje schematem 2+1 tak vubec neni problem kdy se Booster dá. říká , že klidně i může být za několik let. Jen ty první dvě dávky od sebe musí být maximálně 6 měsíců....takže se vše dá určitě sthnout..tak držím všem palce....

alcar
11. kvě 2015

@rochy uf, tak to je krasna zprava! 🙂 Ja zitra brnknu jeste te moji a taky pisnu. Diky za info 😉

rochy
11. kvě 2015

Jo jen každý lekař ma asi trochu jiny nazor....tak drzi palce aby ten vas lekar byl rozumny....ale vzdy se da napsat PEtrášovi na vakciny.net ten je velmi rozumny a vstřícný a zdá se i vcelku objektivni

alcar
11. kvě 2015

@rochy nase dr. je druha Elekova 😀 , takze ta je rozumna az az. V nekterych vecech je ale extrem - zakazala mi napr. mikrovlnku a chuvicku kvuli vyzarovani vln. 😀

smallinka
12. kvě 2015

@alcar tak to je sada 😀 no já taky měla trochu cukání z mikrovlnky, bláznivá matka na mateřské jsem přestala ji používat pro děti i pro sebe, vydrželo mi to 14 dní a nešlo to vůbec všechno bez ní stíhat....tak ji zase používám, snažím se s mírou ale v rámci úspory času ji používám každý den.....na druhou stranu vždyť na těch výživách pro děti se píše, že můžete ohřát ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. tak tvoje mudr bude asi trochu taky poblázněná 😀

alcar
12. kvě 2015

@smallinka 😀 😀 No uprimne jsem uz taky jednu dobu byla s tou mikrovlnkou tak zblbnuta, ze jsem na chvili taky uvazovala, ze bych dceri jidlo prece jenom ohrivala ve vodni lazni. Zkusila jsem to jednou... A uz nikdy vice. 😝 😀 Ty chuvicky jsou vetsi prdel. 😀 Kdyz jsem ji oponovala tim, ze se dneska zareni clovek nevyhne proste nikde... staci wifiny na kazdem rohu, vubec nechapala, o cem to mluvim (uz je to dama v letech, ma par roku do duchodu), no a kdyz jsem ji rekla, ze to maji v ordinaci urcite taky, tak malem spadla ze zidle a hned se ptala sestricky, jestli jako fakt. 😀 Jsme se pak se sestrickou smaly jeste na chodbe, ze asi prijde o pocitac. 😀
No ale co se tyce ockovani, tak ona mi opravdu otevrela oci. Sice zas jako trosku extrem... 😀 Kdyz jsem se ji (neznala) zeptala na Prevenar, tak mi strucne a jasne oznamila, ze pokud hodlam ockovat takto, tak ona mi dceru timto jedem nenaockuje a ze si mam najit jineho pediatra. 😀 No, odchazela jsem od ni s peknou hromadkou knih od Eelekove a bylo jasno. 😀 Ale nastesti to fakt nema vycucane z prstu, furt neco studuje, co tam prijdu, tak ma hromadu nejakych lejster a casopisu na stole, kazdou navstevu mi ukazuje, co zas ti blbci navrchu vymysleli a kolik je vakcin na trhu. Clovek by rekl, ze stara dr, stara skola a ona se chova takhle "moderne". 🙂

alcar
12. kvě 2015

Sorry za tu tunu smajliku, ale ja jsem se u toho psani musela furt jeste smat. 😀

ezoterra
12. kvě 2015

@alcar To je skvělá dr... Já bohužel nevybrala nejlíp, tedy naše dr má skvělou pověst, je hrozně pečlivá, starostlivá, ale zásadně proočkovací a jede dle pravidel... Taky jsem slyšela o jedný doktorce tohodle typu tady u nás, už je ale v důchodu, takže taky starší ročník...

alcar
12. kvě 2015

@ezoterra no my uz jsme se te nasi tak nenapadne, s patricnou hruzou v ocich ptali, kdy chce jit do duchodu a ona, ze za par let, ale ze uz za sebe peclive vybrala nahradu. Nejakou mladou dr, jeji byvalou pacientku, ktera nikdy nebrala atb a je podobneho razeni jako ona. Takze jsem fakt rada, ze tu takova dr bude jeste porad k mani. 🙂

rochy
12. kvě 2015

@alcar To mate velké štestí, že někoho takového máte....zeptala bych se kde je? ale to asi spise na mail. myslim že tady je v diskusi možné se kontaktovat přímo, že ano?
Jinak asi jsem uletěná, ale ja mikrovlnku nepoužívala nikdy...poižívám ji jen na barvení šátků...takže mi přijde naprosto jednoduché ohřvat vše ve vodní lazni je to jen otázka zvyku...a i v dětských koutcích kde jsem byla mi automaticky dali veodní lázen na ohřev...tak na to asi něco bude🙂 fakt skvělá doktorka a hlavně s tím Prevenarem má pravdu... děti jsou po něm spíše více nemocné, navíc podle posledních výzkumů se vůbec nepotrvdilo , že by pomáhal proti zánětu středního ucha...takže je to jen byznys....

smallinka
7. črc 2015

Holky ta druhá dávka Pediacelu je do 2 měsíců nebo až dva měsíce uplynou? Dnes to bude přesně 2 měsíce po první dávce ale v těch vedrech bych to raději posunula...... MUDR vždycky určuje a teď nic tak možná ještě čas.....s Pediacelem teda nejpozději do konce července....

smallinka
7. črc 2015

@rochy jak ohříváte ve vodní lázni? Měl už praskly 3 sklenice tak ohřívam v mikrovlnce protože mi nic jiného nezbývá. ...

smallinka
7. črc 2015

.

rochy
7. črc 2015

@smallinka Ja vše ohřívám ve vodní lázni...ono se to nema vařit...jen to ohřát...zatím mi nikdy nic neprasklo. Proste pomalu a michat🙂plastovou lžičkou. Co se týk á toho Pediacelu doporučují dva měsíce, ale je tam vždy rezerva , myslím, že maximum je pul rok mezi temi prvnimi dáívkami...udajně je nelepší imunitní odpoved cca prave po tech dvou mesicich...ale videla bych to jako minimalni, v tech horkach bych taky neočkovala.Budeme taky druhou davku očkovat v druhe puli července, tak doufám, že nebudou už taková vedra. Bohužel nás trochu všechny tlačí ta expirace Pediacelu..na druhou stranu zdravi dítete je prednejsi, tak uvidim jak bude. Přeji hodne stesti.

mj98
19. črc 2015

@anjelita K tomu hliniku "Rozpory "konspiračních" teorií" "Megadávka hliníku" a "Dnešní očkování je větší hliníková zátěž" http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_31.htm#4

marikuskus
17. srp 2015

@nuali
Já dnes ockovala poprvé dceru hexacimou a jedeme ve 2+1

rochy
17. srp 2015

Druhá dávka Pediacelu poslední den expirace 7/2015🙂 Maly byl v pohodě.. jen velký červený flek v místě vpichu asi dva dny. Po prvni davce zustala asi 3 tydny velka boule po teto druhe nic. Jedeme schema 2+1 a na tu třetí dávku počkáme až se obnoví dodávka Pediacelu. Výpadek je udajne v celé Evropě.

nuali
17. srp 2015

@marikuskus My měli Hexacimu 3+1, ale všechno naštěstí bez jediného problému 🙂

alcar
17. srp 2015

@rochy tak mala to mela zase naopak. Po prvni davce vubec nic, ani zarudnuti a po druhe davce zarudnuti a boule jeste asi mesic. 😒

niccky.z
17. srp 2015

@alcar a co treti davka?

alcar
17. srp 2015

@niccky.z treti ješte nemela. Mela mit ted v zari, ale posouva se to tim vypadkem na pristi rok.

rochy
18. srp 2015

U nas přesně tak druhá dávka v červenci a třtí bude asi za rok až se obnoví dodávka.

marikuskus
20. srp 2015

@nuali
Malá byla ockovana v pondělí, je čtvrtek a zatím nic, je v pohodě veselá hraje si, aktivní, jako vždy byla, tak doufám ze to tak zůstane a i po dalších injekcích....
Ale bedlivě ji pozoruji, vyděsilo me na jedne facebookove skupině kde psali ze hexacima není vůbec otestována a ze je mala pokusný králík.. Nás*ali me

Strana