icon

Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?

peroli
28. srp 2014

Co jste daly nebo o čem uvažujete?

terkaz
1. kvě 2015

@alcar Fakt? Ja myslela, ze je to vsude stejne. 🙂

alcar
1. kvě 2015

@terkaz asi ne 😀 Podle me se muze oboji, proste tam kde je sval.

terkaz
1. kvě 2015

@alcar 😀

ilusion
6. kvě 2015

@spuldar Já chtěla očkovat stejně, v květnu, pak po dvou měsících, ale jelikož je expirace Pediacelu do července, a pak se neví, tak počkám, až bude nová šarže, nemůže být rozočkovaný, ta třetí se musí píchnout do půl roku, tedy leden 2016.

zmrz_lina
6. kvě 2015

@ilusion neni pravda. Ve schématu 2+1 se třetí dávka dává 6-12 měsíců po druhé, takže bys nemela problém ;)

alcar
6. kvě 2015

@ilusion my budeme mit mozna dokonce jeste pozdeji, jelikoz ma dcerka dostat booster v breznu 2016, coz bude 12 mesicu a pokud vakcina nebude, dostane holt jeste pozdeji. Jeste jsem se bavila s dr o tom, ze by ten booster dostala Hexacimu, ale nevim, jestli to je zrovna nejlepsi reseni. 😖 Ja myslim, ze ty v klidu a bez obav muzes rozoockovat Pediacelem. Ale to bys musela opravdu ted v kvetnu.

spuldar
7. kvě 2015

může se třetí dávka doočkovat až do 1 roku od té druhé, naopak nesmí se dřív než za půl roku, už mi to řekla i naše Dr. 🙂 takže to vyjde v pohodě.

rochy
7. kvě 2015

Já to mám podobné taky očkovaní v květnu a červenci a potom budeme klidně rok čekat. A když ne tak jsou i jine varianty, ale ne Hexacima to je stejně nešetrné jako Hexa, ale spiše Infanrix Hib. Doktorka vám řekne nebo napište Petrášovi, v Hexacimě je klasicky i žloutenka B

smallinka
7. kvě 2015

@ilusion nemusí do půl roku, ale za půl roku nejdříve. my jsme byli dneska na první dávce Pediacelu, druhá bude začátek července a ta třetí příští rok. Myslím, že je to o lidech doktorech na který narazíš.....ale klidně můžeš i počkat na další rok s celým očkováním, je to na tobě.

ezoterra
7. kvě 2015

Prosím Vás, už si připadám jak blázen. Dnes jsme byli u doktorky ohledně něčeho úplně jinýho. Při té příležitosti došla řeč na očkování - syn měl nehezkou reakci na hexavakcínu na konci loňského roku, dohodly jsem se s doktorkou, že očkování odsuneme na neurčito a očkovat budem Pediacelem. Teď mu je 8,5 měsíců. Dneska mi dr vylíčila výpadek dodávky, čemuž rozumim, ale následoval její dodatek: "musela bych ho teď začít očkovat ve schématu 3+1, tzn. 3 dávky do konce července a 4. do 12 měsíců od 3, protože 2+1 bychom nemuseli zvládnout, jelikož tam musí být poslední - 3. dávka - podána do 8 měsíců od 2. a nevěřím tomu, že do března bude nově Pediacel na trhu". Nechápu to tedy. Kde vzala těch 8 měsíců? Chcem očkovat taky 2+1 a byly jsme tak dohodnutý...

smallinka
7. kvě 2015

@ezoterra takže syn měl očkování jen jednou hexou? nebo jak? to moc nechápu, je to přece jen už skoro 5 měsíců, když jste byli koncem loňského roku. No cyklus 2+1 se dává když se s očkováním čeká a dá se později, řekla bych tak v půl roce, tam už není potřeba dávat dávku první (ta se dává v těch 3 měsících). Ona ho chce jako očkovat celé od začátku? a jak může dát 3 dávky do konce července? když se dává ta druhá po 2 měsících?

alcar
7. kvě 2015

Ja to chapu tak, ze s hexou bude mit jakoby schema 3+1. Hexa prisla vnivec, jelikoz nebyla podle me podana druha davka po dvou mesicich. Ale jak dalece to melo vliv (nevliv) nevim. Vam bude v tomto veku urcite stacit schema 2+1 a pokud se poradite s nejakym odbornikem, tak vam bude mozna stacit i schema 1+1, jelikoz prvni davka by se dala brat jako ze byla podana (bez ohledu na to, ze to byla hexa). Takze v cervenci Pediacel a za pul roku az rok booster. Kde vzala tech 8 mesicu nechapu... 😕

ezoterra
7. kvě 2015

No právě, je to úplně postavené na hlavu: hexu bere za propadnutou (že se prý po 5 měsících už navázat nedá) a Pediacel bere jako úplně nový očkování od začátku s tím, že chce dát každý měsíc teď do července 1 dávku, tzn. celkem 3 (květen, červen, červenec). Na to rozhodně nechci přistoupit a vidím, z toho, co tu píšete, že 2+1 by v případě začínajícího očkování pediacelem v téhle době a situaci neměl být žádný problém...

alcar
7. kvě 2015

@ezoterra kazdopadne staci schema 2+1, jelikoz prvni davka by byla podana po pul roce zivota. 3+1 je nesmysl.

ezoterra
7. kvě 2015

@alcar taky to tak chápu, nevím, kam na to dr chodí a hlavně jak jí o tom přesvědčit??? eh? nejradši bych si obstarala písemný vyjádření od nějaký autority... ach jo, to jsou situace s dr a očkováníma... 😒

alcar
7. kvě 2015

@ezoterra http://vasemiminko.cz/clanky/pediacel/ tady je jasne napsano, ze lze oba zpusoby, s tim, ze 2+1 se dava v pozdejsim veku. Neco jsem nasla i na rozalio.cz.

ezoterra
7. kvě 2015

Tak už myslím, že jsem přišla na to, kde je jádro pudla - naše pediatra se očividně řídí následujícím doporučením, je to v bodě č. 6:
http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pe...
Tedy, odsud těch 8 měsíců...
Zvažuju tedy počkat do r.2016...

ilusion
7. kvě 2015

No, tak to já raději počkám, až bude další nová šarže a bude klid. Pokud by se tedy mělo očkovat po druhé dávce v rozmezí 6-8.měsíců, vychází to na březen, což podle informací není polovina roku, takže by to nemuselo vyjít. Raději tedy počkáme.

alcar
7. kvě 2015

@ezoterra no jak to tak ctu, tak u schematu 2+1 se booster 12 mesicu a vice mine ucinkem nejspis. No to mam teda radost. Tak ted zvazuji teda doockovat jeste 3. davku, aby se booster mohl dat pripadne i pozdeji nez tech 8 mesicu. Ach jo... To mi byl cert dluzen ten Pediacel. Fakt uz jsem nasrana... 😠

alcar
7. kvě 2015

Holky, po precteni te zpravy, co tu dala @ezoterra, furt nad tim tak premyslim a v podstate jsou v haji vsechny deti, ktere jsou ockovany systemem 2+1. Protoze pokud bude druha davka pichnuta v cervenci, tak booster musi byt pichnut 8mesicu po, tzn. nejpozdeji v breznu! A to mam obavu, ze vakcina jeste na trhu nebude. 😖
Takze dr. od @ezoterra ma nejspis pravdu. 😢
Jako mne se chce z toho normalne brecet. ☹

smallinka
8. kvě 2015

@alcar tak píchneš něco jinýho no...když to nebude, lepší 2xpediacel a jedna jiná třeba ta bez té žloutenky, než mít 3x Hexu!!! ☹ Mě doktorka řekla, že to stihnem, tak nemám důvod nevěřit, byla jsem ráda za to, že Pediacel můžu vůbec ještě dát. Já bych teda měla mít ten booster v únoru tak doufám, že už bude. Člověk musí někdy taky prostě věřit 🙂 Třeba když se o tom teď pořád píše, tak si s tou výrobou pohnou.......... 😀

alcar
8. kvě 2015

No mne se prave nelibi pichat neco jineho. To je proste podraz na rodice. Jasne tam pisou, ze "Pro kombinaci vakcín v základním schématu není dostatek údajů o bezpečnosti, imunogenitě nebo účinnosti." a zaroven mi radi, ze mam dopichnout necim jinym. Tak jako co to je?!

niccky.z
8. kvě 2015

@ezoterra napsala bych Petrasovi ale kdyz uz mate Hexu nemuze dat Pediacel, kdzy mnel NU tak rozlozit ocko anebo doockovat hexu 2 plus 1

spuldar
8. kvě 2015

http://www.olecich.cz/modules/medication/detail... V spc není nic o 8mi měsících psané...

alcar
8. kvě 2015

@spuldar no uz jsem zkoumala i pribalovy letak a tam se taky mluvi jen o 6 mesicich. Uz se v tom fakt nevyznam. Zaukoluju mudr., at to pozjistuje a navrhne reseni ona. Ja uz na to nemam nervy. 😅

smallinka
8. kvě 2015

Přece kolikrát se taky stane, že se nestihne lhůta na doočkování kvůli třeba nemoci miminka, a stejně se neočkuje celé znovu..... Jinak nevím, jaké NU měl ale kdyby to bylo něco hrozného asi bych raději neočkovala vůbec.

ilusion
8. kvě 2015

Holky já bych měla strach očkovat něčím jiným po Pediacelu, myslím jako booster. Je to síla, jsou to jen prachy a děti i rodiče jsou na nervy, jak to dopadne, zda bude nějaká reakce atd. Mám třetí dítko 10. měsíců. Dcera 14 a syn 11 jsou očkováni vším, ale postupně, byla trivakcina a další poté, obrna byla na lžičku. Pak jsem se ponořila do studia o hexe atd a byla jsem rozhodnuta neočkovat vůbec. Nyní mám strach, že nepůjde do MŠ, což se mi nelíbí z pohledu socializace a přípravy na ZŠ, a také je pravdou, že migrace lidí je obrovská a člověk nikdy neví, co kde kdo naprská. Proto jsem si vybrala Pediacel, musím počkat, až bude nová šarže a pak naočkujeme 2+1. Všem držím palečky!!!

luckaamilan
8. kvě 2015

@alcar
Mudr. priamo od Sanofi hovori, že sa da booster pichnut 12 mesiacov po poslednom ockovani, dokonca by sa vraj nebala i po 12 mesaicoch....
Zavolajte si do Sanofi, pisala som meno mudr na zaciatku diskuse.

alcar
8. kvě 2015

@luckaamilan ano, cetla jsem to, dekuji. 🙂 Ja to prodiskutuju nejdriv s nasi dr. a necham spis ji, at to pozjistuje. Ona je v tomto nastesti schopna a vyzna se. Dokonce mi i osobne volala, jak to s Pediacelem bude a ze uvidime. No radsi se ji na to jeste jednou zeptam.

Strana