Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?
Co jste daly nebo o čem uvažujete?
@luckaamilan cituju přímo z ofic. textu Sanofi Pasteur, výrobce Pediacelu - "Šarže, která je dostupná na trhu, a které je v tuto chvíli dostatek, má exspiraci 7/2015. Další šarže s delší použitelností nebudou již v letošním roce na český trh dodány. Očekávané obnovení dodávek je plánováno v první polovině roku 2016."
@zmrz_lina
pred chvilou som to googlovala. tiez som to nasla. je to pech. nastastie u nas sa to tyka len posilovacej vakciny, ktora sa ma dat minimalne 6 mesiacov od poslednej, max tam nie je stanoveny, tak snad to nevadi.
My jsme s Pediacelem taky vydrbani. I v lekarne nam potvrdili, ze vsechny sarze jsou jen do cervence a pak se vubec nevi, kdy budou dostupne dalsi - pry vylepsene vakciny. Dcerka ma mit booster v zari. Tak snad nebude vadit, kdyz se to o par mesicu posune. Myslela jsem, ze bychom prinejhorsim naockovali Hexacimu (ktera nelze vzhledem ke schematu 3+1), ale pokud tam neni stanoven max casovy limit, tak se to posune no... Nejste nekdo nahodou ve stejne situaci? Jak se k tomu stavi vas dr?
@blondynka400 ještě jsem se teda chtěla zeptat, to by se objednaly teď ty dvě vakcíny asi rovnou když už brzy dojdou a pak ta třetí až další za rok by už byla ta nová?
@spuldar K pediacelu Schema 2+1 prvni davka květen druhá nelepe za dva mesice tedy červenec a potom počkat na dodávku nové vakciny , to by se mělo stihnout, udávájí rozestup minimálně pul roku max 1 rok takze de vyrobce slibuji že dodávky do CR budou obnoveny mezi lednem a čevnem 2016...ja jsem ve stejne situaci začíname očkovat v dubnu a na poslední dávku budeme čekat.
A dá se někde dohledat to vylepšené složení Pediacelu, toho nového, co bude v polovině příštího roku?
Teraz mi napisala priamo MUDr. zo Sanofi.
Bude to stejna vakcia, ziadne vylepsenie.
Vypadok sa týka celeho regionu, nie len CR
Na trhu bude vakcina opat medzi lednem a cervnem buduceho roku
Posilujici davku / tu posledni/ je možne dat 6 až 12 mesiacov od poslednej davky pediacelu, i pozdeji ( to sa týka nas )
@luckaamilan a kde jsi, prosim, nasla kontakt na tu Mudr? Primo na jejich strankach? Jak se jmenuje? No kazdopadne to je uklidnujici zprava, ze lze podat posledni davku jeste pozdeji. Ale stejne budem doufat, ze do brezna snad bude. Manzel se tu rozciluje, ze v tom pripade bude zadat o vraceni penez. Ze si tohle nemuzou dovolit. No evidentne muzou. 😝 😅
Zavolala som do Sanofi🙂 a prepojili ma.
Vola sa MUDr. Jaya Gürlichova, MBA
Medical Manager MCO CZ & SK
@luckaamilan Jen přidávám i svoji konverzaci se Sanofi, řekli mi to stejné co tu uvádíte. Je to jen výpadek a bude na trhu od ledna do června 2016, mam to taky v emailu. Ještě jsem požádala znamou která pracuje taky pro Sanofi , ta to ještě jednou prověřuje , takže napíši co zjistila
Tak vcera jsme byli na prvni davce Pediacelu, druha nas ceka za 2 mesice. Zatim bez jakekoliv reakce. Tak snad to tak bude i dal...
tyjo, tak to abychom tu druhou dávku v květnu stihli. Máme 2+1, takže na booster je čas. Naštěstí po 1. očku bez problémů, ale čekali jsme až do 8 měsíců věku. Snad to i teď bude v klidu.
My jdeme za čtrnáct dnů na první dávku Pediacelu a v červenci pak na druhou. Tak snad to bude taky bez problémů! Příští týden bude malé taky 9 měsíců.
Tak my jdeme taky příští tyden na první dávku, synovi bude 11m. Schema 2+1 stále se něco delo, tak uvidíme jak to stihneme. Můžu se zeptat, čekali jste po očkování nějakou dobu v čekárně? nebohned domů? někde jsem četla že by se mělo ještě 30 minut zůstat v čekátně. Nevíte někdo jestli to tak je?
tak my jsme měli jít na Pedoš zítra ale holky mají rýmu, včera měla i teplotu tak to odložíme....sice jsme bez teploty dneska už ale tělo pořád bojuje s rýmou, tak ještě nebudeme zatěžovat injekcí...
No, dneska mě u Dr. přesvědčovali, že Pediacel musí mít 3. dávku přesně po půl roce a tím pádem, že by se to nestihlo a ještě že schéma 2+1 se může až od půl roku... Kdybych se neinformovala tady, tak teda nevím, nevím...
@spuldar Ne, ne treti davka by mela byt nejdriv pul roku po druhe. Ne driv...takze klidne i pozdeji.
Jinak s tema doktorama je to nekdy tezke, my jsme byli na prvni davce v pondeli a pani doktorka me informovala, ze bude mit Pediacel vypadek...no ja uz to vim asi mesic, mozna dyl... Takze clovek si musi holt hledat info sam 😉
@já vím, právě odsud to mám zjištěné 🙂 Naštěstí, když jsem je nahlodala svými informacemi, si přečetly příbalový leták a zjistily, že by to šlo, takže vše je OK 🙂
No po mne sestricka chtela abych došla jen na rychlo se naočkovat mezi nemocnymi, že to bude jen chvilka / my pořad odkladame takžeji to trochu stěžujeme/ ale mne se prave nechce jit do ordinace když jsou tam nemocni a potom tam cekat, proto jsem se ptala že se opravdu po vakcině čeka. Tak to budu muset s ní ještě vykomunikovat. No jsme pro ně oříšek, děláme jim v tom chaoz...ale at si zvykaji....lidé již mají svůj názor a někdy vidíte že mamé více info o dané vakcíně než doktori....
ahojky mám dotaz kam se Pedoš píchá, ať vím na co se připravit díky 😉
Moji dceri dr pichala do zadecku.

@zmrz_lina
ja tie vakciny nevidela, ale datum spotreby sme riesili pred objednanim a povedala ze je tam dokonca i rezerva..