Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?
Co jste daly nebo o čem uvažujete?
samozrejme Pediacel. Hexu nikdy, ani keby mi mudr vyhrozovala nozom v ruke🙂
Samozrejme aplikaci 2 plus 1. Je zbytocne davat dietati 4 vakciny.
Pediacel je ovela setrnejsi a ked sa pozriete co sa ockuje v UK, USA, tak je to jasne🙂
A cena je primerana. Spolu 2400 czk, pritom VZP nam 500 czk vratila, takže je to uplne zanedbatelny naklad.
@anjelita no tak a co výrobci Pediacelu? nerejžujou na strachu matek od dětí? na strachu se totiž vydělává nejvíc a v dnešní době se všechno tak moc řeší, že některý lidi jsou ochotni dát majlant za nějaký paniky na netu, v tv atd. Nejsem odvázaná z očkování, nerada beru kdejaký léky, vždycky čtu příbalové letáky vedlejších účinků..... samozřejmě že chci pro své děti to nejlepší, ale uplně nevěřím taky tomu, že malé miminka nepotřebují žloutenku, která v Pediacelu není. Proč by se jinak píchala, byznys u Hexy? a Pediacel není byznys?
@luckaamilan no tak mě by Pediacel vyšel třeba na 6 litrů
@smallinka proč by měli výrobci pediacelu rýžovat když vakcína je levnější než infarix hexa a hexacima?
@blondynka400 jo ale hexu si neplatím že jo
@smallinka celej system ockovani je postavenej na lzi. Ockovani nefunguje, nikdy nefungovalo a nikdy fungovat nebude. Ockovani obchazi prirozenej imunitni system tela neprirozenym zpusobem, pred nemoci neochrani, naopak nadela v tele peknou paseku. Protilatka neni imunita, presto rodice veri tomu ze kdyz se v krvi najdou protilatky, je vuci ty nemoci imunni. To prece nedava vubec smysl. Co se detem dneska picha je 30ti nasobny prekroceni davek hliniku co jsou maximalni unosna davka pro dospelyho. Studuju vakciny uz nekolik let a porad tvrdim nikdy nikdy nikdy nenechavejte svoje deti ockovat, je to jen business. Nejposlednejsi pripad cernyho kasle - ze 7 pacientu bylo 6 ockovano. Tak jak pak ochrana. Zardenky v disney landu - neockovano bylo pouze 15% vsech nakazenych, presto se to 100% hazi na neockovany deti. Obrna - jsou jasne dukazy ze za nejnovejsi epidemii obrny mohlo plosne ockovani.
@smallinka to ne, protože jí zaplatí stát a farmaceutické firmě zaplatí dvakrát tolik 😝
Nevím kde jsi vzala 6 tis, i za dvojčata je to 4,5 tis. Jestli ti jde víc o peníze než zdraví tvých dětí, tak pak nechápu, co řešíš 😝
@blondynka400 Líbí se mi to "bezpečná" 😀 Tak Pediacel je z těchto podle mě taky nejlepší, jak jsem psala. Lepší schéma, lepší složení,... My teda máme tu Hexacimu, přijde mi z těch dvou Hexa vakcín jako "menší zlo", ale uvidíme do budoucna, jestli bude tak účinná... Doufám, že ano...
@anjelita já vím asi máš pravdu. znám ty články internetových stránek co jsou proti očku, znám ty čísla hliníku, taky znám www stránky co to vylučují...... Obdivuji matky, které dokáží neočkovat. Protože si myslím, že bez očkování by to dítě asi možná zvládlo všechno líp. Ale já mám právě strach. Bojím se, že dostane někde v kaluži virus na kterokoliv nemoc, proti které se očkuje a věřím tomu, že prostě s tím očkováním to tělíčko zvládne prostě líp. Je to prostě o tom, jako když si pojišťujete barák. V účinnost očkování nepochybuji, díky němu se přece vymítily smrtelné nemoci. Jen je otázkou, zda v dnešní době není zbytečné, ale zase bez něho, bychom možná za 5 let tyto nemoci měly v éteru kdo ví? Já tomu zase až tak nerozumím, nejsem doktor..... Za mě určitě raději očkovat.
@blondynka400 no tak přesně 5870 Kč, u nás stojí Pediacel 970 Kč 😖 bohužel. Hele kdybych byla na 100 % rozhodnutá za Pediacel se vším všudy, jdu do toho i za ty peníze....
@nuali žádná vakcína není 100% bezpečná bohužel. Ale to ani jakýkoliv prášek z lékárny 😝
Já ti nevím, co z těch dvou je menší zlo... Ale když už jsi dala, těžko tím něco uděláš. I když boostrix pediacelu se dá dát i po jiných vakcínách
@smallinka
chapem, ale pre mna je dolezite co moje dieta dostane do tela. a keby to stalo i sto tisic, tak to uprednostnim a radsej ja budem na vode a chlebe🙂
@blondynka400 ještě jsem nic nedala 🙂 máme půl roku a teprve nás očko čeká......
@smallinka tak to doktor dobře rejžuje 😝 Cena dle ceníku firmy co to distribuje doktorům je 720kč. Před rokem a něco bylo 750 kč, takže dokonce zlevnila... Aplikace není problém vykázat na pojišťovnu. Dá se objednat i v lékárně, tam bývá cena kolem 800 (něco si přirazí).
Já to nemyslela zle, jenom mi prostě přijde šílené se v tomto směru ohánět penězma. Nedávno mi doktorka říkala takovou hezkou věc, jak se rodiče v ordinaci ohánějí, jak hexu nechtějí, že chtějí něco šetrnějšího, nabídne jim pediacel, řekne cenu a najednou nemají zájem. Vyjdou před ordinaci a tam si zapalí cigáro, na to asi peníze mají 😝 (tím tedy neříkám, že je to tvůj případ)
@blondynka400
budme radi, že tu Pediacel na trhu vobec mame!!!!
Pozrite sa napr na MMR vakcinu, je to svinstvo este vasie nez Hexa, ale nemame vobec možnost výberu. V CR je len MMR!!! kdezto v USA maju možnost vyberu, k nam sa to nedovaza.
Takze budme radi ,že aspon u Pediacelu mame na vyber.
@luckaamilan já ale přeci oproti pediacelu nenepsala nic špatného ne? 😉 Je otázka, zda je MMR větší svinstvo. Tam jde spíš o to, že je proti nemocem, které vůbec není potřeba očkovat.
Ale ono ne každá vakcína co se někde prodává je dobrá, ale to už je zase jiná diskuze. Ale souhlas, že by zde mělo být očkování dobrovolné a všemi dostupnými vakcínami co jsou na světovém trhu. Možná by byla konečná proočkovanost vyšší než teď a stálo by to stát méně peněz 😝
@smallinka to o vymyceni nemoci je blamaz. Zverejnovala jsem nedavno na seminari krivky kdy se ockovani zavedlo az v dobe kdy nemoc byla uz skoro nulova prirozene. Mimochodem ty nemoci porad jeste prezivaji, tudiz vymyceno nebylo uplne vubec nic, ani mor. Nedivila bych se kdyby za jejich prezivani mohlo prave ockovani. Aneb v Indii 40.000 deti ochrnulo temer okamzite po podani vakciny proti obrne. V Africe pomoci ockovani sterilizuji mistni zeny a koneckoncu to byla i rizena vakcina eboly co se postarala o mistni epidemii. Cerveny kriz ma v tom tak trochu prsty zamerne. Ockovane deti jsou bacilonosici jeste minimalne 3 mesice po ockovani. Takze jestli nekdo nemel napriklad plane nestovice a necha naockovat svoje dite, je temer zarucene ze to od ditete chytne. Diky HPV vakcine se dari rozsirovat ten virus (hlavne pokud se s nekym mezitim vyspi...jako jedna moje znama - kolega to od ni chytnul a protoze mela v sobe cerstvej virus, ...na muskym se to neprojevi...projevilo se to za par let na jeho manzelce ktera prodelala serii potratu pred tim nez ji zjistili ten virus, i kdyz byla pred svatbou panna..zahada vyresena).
@blondynka400 no tak já zrovna nekouřím 😉 jen nevyhazuju peníze z okna, když je tu možnost očkování zdarma a ve finále mi přijde, že pokud má mít dítě nějakou reakci na očko bude ji mít i z Pediacelu. Stále nejsem rozhodnutá, teda spíš manželovi se vůbec nelíbí ty peníze. Já bych to za to asi dala, ale jsme na to rozhodnutí dva 😉 Tak já nevim co mám dělat ohledně té ceny vakcíny, jsem z vesnice, vedle je menší městečko, kde jsou 3 lékárny, ze 2 mě napsaly, že Pediacel nemají a z té 3. mi napsali cenu 970 Kč, tak jak si mám vyžádat nižší cenu?? to nechápu? Mám pro to jet někam do většího města, a kdy? Mám dvojčátka a nedostanu se nikam.....?
@smallinka za snizeni nemocnosti muze mydlo a kanalizace, cista pitna voda a hygienicke navyky. Napriklad obrna se chytne jen primym kontaktem s vykaly nakazeneho, takze v modernim svete sance temer nulova. Velky vyskyt byl za valky kdy lidi zili s krysama. Bohuzel ockovani je povinne.
@smallinka proč by mělo mít dítě nějakou reakci z pediacelu? To nechápu? 😕 Ale tam přeci nejde o tu přímou reakci, to je to nejmenší. Tam jde o to, jak to zásahne organismus dlouhodobě, co si z toho dítě odnese (jestli to očkvování vůbec k něčemu bude).... Jestli bude mít nebo nebude mít teplotu dva dny je celkem šumák 😝
Jo takto, to jsou ceny z lékárny? Tak lékárny jsou vydřiduch no. A proř to doktor neobjedná sám rovnou? Ta firma je pro celou ČR, neměla by s tím být problém a ty se o nic nestaráš, zaplatíš pak v ordinaci.
@smallinka
v PEdiaceli je ovela menej hliniku než v Hexe, Takže nie je pravda, že "ak ma by reakcia, tak bude...."
Tak to fakt nefunguje. Pediacel je kvalitnejsi. Je to stejne jak s ovocim alebo zeleninou. SU prose produkty pre zapadnu europu a produkty pre vychodnu europu. Kto zil v USA alebo v UK, tak ma chape.
A co sa týka MMR, tak je to zo vsetkých vakcín najnebezpecnejsia, pretože je to tzv. živa vakcina.
@smallinka
pediacel musi by uchovan v chladu, takže doporucujem najblizsiu moznu lekarnu. a stovka sem, stovka tam.
Budte rada, že vasa MUDR. nerobi problemy a dovoli vam ju
@luckaamilan jo ale kdy se může dát ta 3.dávka? v červenci tohoto roku Pediacel nebude, a bude začátkem příštího roku.....není to pozdě na poslední dávku? No v chladu, pokud se domluvím s doktorkou, ona mi to může uschovat.....u sebe. Moje MUDr je v pohodě......vychází vstříc.
@blondynka400 na to jsem se doktorky neptala.... tak až se s manželem rozhodneme tak se jí můžu zeptat, na kolik to vyjde od ní ......třeba to nakonec bude míň.
moja mudr. objednala vsetky pediacely naraz a ma ich v lednici. poslednu ockujeme v listopadu.
Podla mna sa rozestup musi dodrzat dle navodu.
@luckaamilan jak muzes ockovat propadlou vakcinou? Na trhu u nás jsou vakciny s nejzazsim datem spotřeby 31/7/2015. Ockovat v listopadu tedy nemůžeš anebo budeš ockovat proslou vakcinou...
@smallinka tak se jí zeptej. Jestli je vstřícná neměl by to být problém, přivezou, doktorka si to dá rovnou do ledničky a je to nejlepší 😉 Cenu by ti měla dát tu dle ceníku co jsem ti říkala, tedy to co zaplatí ona.
Posilovací boostrix minimálně půl roku, max cca rok a půl. Ideál je do roka, ale maximální meze není stanovena, ale pro děti nad 4 roky už tato vakcína testovaná nebyla. A rozhodně mezi první a druhou vakcínou nechat rozestup 2 měsíce (ale tu všech vakcín)
@blondynka400 "Posilovací boostrix" tomu nerozumím co to znamená? Jinak volala jsem své MUDr. a u ní to stojí 800 Kč to už je lepší 😉 akorát mi psala že výhledově nebude v ČR, to už jsme tady řešily....
@smallinka tak se říká té vakcíně co se dává s odstupem. Když máš schéma 2+1 nebo 3+1 tak ta vakcína za tím + je posilvací boostrix 😉
Tak vidíš, stačí se zeptat 🙂

@smallinka Teda link jsem rychle procetla a takovych lzi pohromade jsem uz dlouho nevidela. Aneb v 50. letech take mezinarodni zdravotnicka organizace tvrdila ze koureni v zadnem pripade neskodi zdravi a pesticidy jsou zdravi prospesne. Zrejme u nich zalezi dost na tom kdo je momentalne financuje. Clanek primo od asociace vyrobcu kterym jde o co nejvetsi marketing tehle vyrobku se asi nebude moc zakladat na pravde 😀 Spis jde o to kdo jim to sezere s tou jejich nalepkou "profesionalu". Doktor co tvrdi ze ockovani je nutne, ucinne nebo prospesne bud zamerne lze, nebo o tom nestudoval naprosto nic.