Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?
Co jste daly nebo o čem uvažujete?
@nuali
Moc děkuji 😘😘
Dobrý den, prosím o radu. Syn byl v 9 týdnech naočkovaný hexou+ synflorix (ano, teď už vím, hrozná blbost). Ve 3 měsících mu diagnostikovali centrální hypotonický syndrom. Takže bych chtěla mezi 1 a 2 dávkou dát rozestup 5 měsíců. Synflorix už nedoočkuji. A chtěla jsem přejít z hexy na pediacel. Nevíte můžu přejít a mít tam ten rozestup 5 měsíců? A může být schéma 2+1, když jsme začali tak brzo? U hexy to jde ale nevím jak u toho pediacelu. Děkuji.
Dobrý den,
nechtěla jsem reagovat, ale musím. Koukal jsem na příčiny syndromu a jednou z možností je, jak píší, úraz nervového systému. Opravdu chcete dle očkovat? Přiznám se, že patřím mezi tu neméně oblíbenou skupinu rodičů neočkujících, ale čím dále více případů a odborných výzkumů a názorů mě utvrzuje v tom, že dělám jen a jen dobře. Mám syna 18 měsíců, neočkovaného a zcela zdravého a spokojeného🙂, co více si přát.
Také jsem chtěla dávat spíše Pediacel, ale není už ani to nechci. Snad i naše vláda dostane rozum a nebude nás a děti trestat zákazem MŠ a pod. Držím palce a já bych už nedávala nic a našla si lékaře, který poradí a vysvětlí, že varianta neočkovat, je v tomto případě nejlepší. DRŽTE SE!!!!
@ivulunka Ma reakce take vychází jen z mého osobního přesvědčení, je každého volba pro co se rozhodne. Ale pokud má vaše dítě diagnostikováno....tak mne přijde jako velký hazard dítě dále očkovat.Co Vám doporučuje lékař? Většinou rozumný doktor si nehce dovolit nějaké komplikace a sám navrhne zatím neočkovat. Vy můžete začít znovu očkovat až o hodně později schematem 2+1...Pediacel momentalne na trhu není a stejně asi až do června nebude. Ja bych ale do roku či dvou vubec neočkovala a počkala bych jak se bude zdraví vašeho dítěte vyvijet. ono je to velmi tenka linie mezi zdravím a nemocí, kdy další vakcunou se již v narušeném imunitním systemu může spustit něco dalšího. Ale poradte se s lékařem a hlavně se sebou jak to Vy cítíte? co je pro Vaše dítě nejlepší?
@ivulunka
je to hrozně diskutabilní, je to taky o tom, na jakého doktora narazíš, konkrétně co do názorů 2+1/3+1 se mnoho doktorů názorově rozchází...můj syn (dnes téměř 18 měsíců) byl očkovaný ve 3 týdnech proti TBC (kvůli původu jeho otce mu to vyhodnotili jako povinné), pak ve 4 měsících 1. dávkou hexy. měl po tom reakci ve formě encefalytického pláče a od tý doby neočkuju. zvažuju dát mu pediacel,a le jen pro účely cesty do země původu otce (latinská amer.), pro účely života v evropě bych ho neočkovala vůbec, snad jen samotné očkování proti obrně bych zvážila (samotnám nekombinovaná vakcína ale už k dostání není). jde mi o zdraví mého dítěte a je mi jedno, co si o tom myslí mudra, sousedka, kamarádi nebo moje babička a že ho třeba nevezmou do školky.
tenkrát jsem se obrátila na homeopatičku s dotazem, jak při možném dalším očkování zmírnit homeopatiky nežádoucí účinky očkování, může se to někomu hodit, tak cituji:
"...homeopatie je ideální v tom,ze tělu dáváte informaci a tělo samo začne pracovat,reagovat.
Zvláště pro malé děti je ideální,ze tělo zbytečně nezatěžujete chemií,které maji už tak dost ještě než se narodí.
Aby se Váš syn lépe vyrovnal s vakcinou, pořídíte Thuyu occidentalis 9CH, dostupný v lékarně na objednání do 2.dne.
Rozpustite 5granuli,které jste předtim vytočila z tuby do víčka a z víčka rovnou vyklopila do 0,5dcl prevarene vychlazené vody. Pote synovi dáte 2cajove lžičky zamichaneho roztoku v den očkování a pak ještě dalších 10dni. Každý den je potřeba a připravit novy roztok, informaci homeopatika rozpuštěného ve vodě roztok drží 24hod.,takže každé ráno vyrobit nový roztok. "
Moc děkuji za příspěvky. Ano mám hrozný strach očkovat dál. Ale taky se hodně bojím neočkovat. proto hledám nějaký kompromis. Mám 2 malé neteře, jedna má 11 měsíců, druhá 13 měsíců. Tak se bojím aby od nich syn něco nechytil. Nebo nejen od nich, ale i od jiných dětí, když nebude očkovaný. ☹ Je to hrozné. nevím co mám dělat. Teď každopádně cítím, že očkování by mu v tomto okamžiku ublížilo a proto zatím dál neočkuji. Taky jsem si říkala, že ho nechám naočkovat znovu třeba v roce, ale co když do té doby některou z těch nemocí onemocní. Budu si to navždy vyčítat. A ano co když se po očkování jeho stav zhorší, také si budu vyčítat. Neuroložka když jsem jí řekla, že mi známý, který má dceru s DMO říkal, že dětem s opožděným vývojem může očkování způsobit potíže, tak se na mě podívala jak na idiota a ať to nechám na doktorce. A doktorka a chce normálně očkovat dál. Vlastně už zítra počítá s tím, že dáme druhou dávku. To ale 100% neudělám. Už nevím jak dál. Všude možně sháním informace, ale jeden říká to a druhý naprostý opak. je to jak hlavou proti zdi.
@ivulunka A jakou nemoc by mohlo Vaše dítě chytnout od malých očkovaných dětí??? to spiše od dospělých, kteří už nemají imunitu např. pro černý kašel. Je to vše velmi složité, a je to jen obchod se strachem. musite si to ujasnit v sobě a věřit tomu že když má silnější imunitu tak je to pro něho nejlepší vklad to zdravého života NAvíc i očkované děti můžou nemoci chytnout. A zdravá imunita znamena nenarušovat v teto fazi vice toxiny. Přeji ať se dobře rozhodnete. Nicméně není kam spěchat jednotlivé odstupy mezi vakcínami jsou orientační a dají se od sebe oddálit. Doktorka to chce mít jen odškrtlé aby stihla vše očkovat dle očkovacího schematu. A k PEdiacelu ja jim taky očkovala...vše bylo v pořadku /tedy až na velkou zatvrdlinu v miste vpichu/ očkovali jsme ale až v jednom roku schema 2+1 a tu třetí davku budu dávat až ve 2 letech a Pediacel je uplne stejne svinstvo jake Hexa..jen je nastesti mensi zlo v tom že by tam melo byt mene hliniku a o jednu nemoc mene...ale tajemstvi bezpecnejsiho ockovani neni v tom kteoru vakcinu zvolite ale to jak stare dite ockujete a jestli to mate vy jako mama v hlavě srovnáno. , a hlavně jak je na tom vae dítě. Pokud je tam sebemenší možnost nejake nemoci ktera probiha, tak neočkujte Očkujte až když budete v pohodě Vy..to i moje pediatrička která je zastancem očkování , plně zastává. Přeji hodně štěstí. A zdraví pro Vaše děťátko.
Moc prosim, je tu někdo kdo má Pediacel a ted v nejblizsi dobe doockovala proti hepatide B? Jake vakciny jste meli? Ctu infrafix a Engerix ale ani jeden tu u nas neni dostupny :( Moc dekuju
Budeme doočkovávat během 14 dnů první Engerix (asi) a dr. vůbec nic neříkala, že by vakcína nebyla, naopak, že ji tam mají nachystanou a kdyby ne, tak objedná, že si mám raději zavolat, ať nejedu zbytečně.
My hexu
tak na trhu jsou dostupná infarix hexa a hexacima, pediacel není a kdo ví jestli vůbec bude...
Infarix hexa je na trhu přes 10 let a lze schéma 2+1
Haxacima jenová pouze pár let na trhu, nikdo nemá zkušenosti z NÚ a lze pouze schéma 3+1
kdo začal očkovat pediacelem může doočkovat infarixem hib , pokud stále pediacel nebude...každopádně já díky tomu, že jsem o výpadku věděla jsem už do něj nešla, dceru mám hexavakcínou doočkovanou a před školkou nás čeká už pouze 1 dávka MMR, které se obávám nejvíc, takže buď budeme očovat ve 2 letech na pozdim, nebo ve 2,5 letech na jaře, kvůli potvrzení přihlášky do školky...
jak někdo může napsat, že očkování nikdy nefungovalo?
17. dubna 1978 dostává ředitel celé eradikační akce památný telegram: "Pátrání skončeno. Žádné další případy nejsou zjištěny. Ali Maow Maalin, kuchař nemocnice v somálském městě Merca, je posledním známým případem neštovic na světě."
.... koukám, kolik je matek chytrých jak rádio
@alcar ahoj, dnes jsem dostala info od Dr. Pediacel prý už nedostane registraci, takže nebude. Max se z posledních dávek doočkují rozočkvoané děti...
@slunecko123 zajímavé, to je čerstvá informace? ještě před týdnem mi pediatra četla mail od Sanofi s tím, že naskladňování začne v průběhu června. Tuto informaci dostalo hodně maminek
@zabzulka fakt? No to bych byla ráda, já chci očkovat Pediacelem...dnes jsem volala k dr. a řekla mi tohle...
@slunecko123 jak jsem koupila tak prodávám 🙂 bavila jsem se s několika maminkami a všechny dostaly podobnou informaci jako já.. naskladnění v průběhu června. Už jsem si u pediatry předobjednala všechny tři dávky
@zabzulka no to by bylo skvele, pro jistotu jsem napsala do Sanofi, tak snad mi odpoví.
@slunecko123 pokud odpoví, dej prosím vědět co a jak..díky
Ja dostala taky stejnou informaci jako @zabzulka. Dokonce jsme sami volali do Sanofi a tam nam o teto variante nikdo nerekl. Jedine me napada, ze by se uz nejmenoval Pediacel, ale nejak jinak. Rozockovanych deti je strasne moc, to by par davek nevytrhlo.
@slunecko123
dovoluji si odpovědět na Váš dotaz týkající se dostupnosti vakcíny Pediacel:
Situaci ověřujeme každý týden. Podle posledních informací z centrály se předpokládá dokončení výrobního procesu a následné propuštění nových dávek vakcíny Pediacel do distribuce v průběhu června. Obnovení distribuce v ČR pak bude reálné s odstupem několika týdnů.
O obnovení dodávek budeme okamžitě informovat jak distributory, tak i praktické dětské lékaře.
tak nechámu proc mi mudra rika, že nedostanou registraci...
@alcar můžu se zeptat, očkovat začínáte ted ve dvou letech? Vůbec nic proti...já to také oddaluji 🙂
@slunecko123 nema dostatek informaci, nebo se nezajima... Mozna chce ockovat vyhradne hexou, za kterou ma prispevek od pojistovny, tak ti odpovedela takhle. Nevim...
@slunecko123 dcera je naockovana prvni davkou v 10mes., druhou davkou ve 12mes. a ted nam chybi posledni, tu dostane v 28mes. (pokud bude dostupny). Hep. B necham pichnout v 6 letech pred nastupem do skoly...mozna i jeste pozdeji.
@slunecko123 dík, takže to vypadá dobře.
já mladého ještě očkovaného nemám, jakmile bude vakcína dostupná, objednám si ji a ještě uvidím, kdy očko spustíme

@marikuskus To jsou řeči. Hexacima je na trhu 10 let a rok a půl u nás. Jasně, někomu se to může zdát málo, ale rozhodně není pokusný králík! Přeji ať zvládnete všechny včelky bez komplikací 🙂