icon

Hexacima nebo Pediacel, co jste daly?

peroli
28. srp 2014

Co jste daly nebo o čem uvažujete?

marcicek84
28. dub 2016

holky víte co, já k tomu pediacelu taky nevím, jak to s ním bude, protože už bylo více variant, v květnu u nás, teď v červnu, takže až tu oparvdu bude, tak uvěřím, že tu bude, jinak prostě zatím to je jak se u nás říká "voda v koši" A dokonce bych řekla, že prostě nemusejí dostat u nás registraci, kdo o tom rozhoduje? Jaké jsou požadavky vlády, třeba prostě nechtějí, aby tato alternativa byla dostupná, takže osobně bych počítala zatím se všemi variantami...

hz
28. dub 2016

Taky nam chybi booster Pediaclu. Ale je mi to fuk, nejak jsem rada, ze je klid od ockovani... nikam nespecham, az Pediacel bude, tak bude... a nedivila bych se, kdyby mu registraci zrusili, tady je mozne pro penize vsechno...

belleelle
2. čer 2016

holky, dali jsme u malé booster po roce (v jejích 18m) hexacimy (místo pediacelu) a vše vpohodě. teplotka snad jen ten den 37,3.
Ovšem co se dělo po doočkování engerixu hrůza, 3. den horečky 39, zvracení, průjem, apatie. (samozřejmě virózka, že a ne reakce). Za mě je lepší hexacima 2+1, než pak cpát ten engerix, ono vyjde hůře pediacel a doočkování engerixem.

yelowangel
2. čer 2016

My jsme dali Hexacimu 2+1 a všechno naprosto v pohodě. Žádný horečky,průjmy prostě nic.

belleelle
2. čer 2016

@yelowangel my to mely po engerixu - doočkování žloutenky. Protože jsme daly male booster hexacimou, staci to doocknout 2x. A hruza.
Ted u mladší uz dam hexacimu, teda dostala prvni davku ve 4m, mela horečku, ale nesrazeli jsme ji. Vyspala se a pohoda. Pokud jde někomu o hliník a jine látky, tak kdyz se podívá, co ma pediacel a engerix, je hexacima jasna volba.

akvinka
8. čer 2016

...nechci pak ockovat zloutenku B zvlast, jsou to zbytecny pichance navic, nemluve o tom kdyz si sectu veskery hlinik z vsech davek!! Urcite Hexacimu budu davat.

marcicek84
8. čer 2016

@akvinka - taky jsem to posčítala došla jsem ke stejnému závěru...

horcova
8. čer 2016

@yelowangel Můžu se zeptat, jak je to pak se školkou se schématem 2+1? Mně to doktor rozmlouvá, že by se držel 3+1, že 2+1 je nelegální..je fakt, že ve vyhlášce jsem našla popsané schéma 3+1, tak přemýšlím, jak to udělat, aby mi pak za 3 roky řekli, že 2+1 není celé očkování..a že mi ho do školky nevezmou..

yelowangel
9. čer 2016

@horcova To jsem neřešila mě to doktor nabídnul hned při prvním protože byl očkovanej ažv 6. měsících že byl furt nemocnej a do toho pak vánoce. Že už je dost velkej a jde to i takhle. A se školkou se klidně budu hádat. Je očkovanej? Je. Tak ať mě vlezou na hrb.

bonulinka
9. čer 2016

@horcova Raději si vytisknu prohlášení, kde bylo jasně uvedeno, že pro přijetí do školky stačí schéma 2+1 a 1 dávka MMR. Kluk bude očkován takto a víc nic .
A jinak, dcery mám velké a když jsem se dívala do očkováku té starší, jak se tenkrát očkovalo, tak se mi protočily panenky. Plně jsem důvěřovala doktorce - v jeden den se běžně očkoval Infanrix tetra + žloutenka B, tzn. dvě různé vakcíny v jeden den...A to nemluvím o vakcinaci proti TBC 3 dny po narození. Fakt doba jedová 😠 .

tria002
9. čer 2016

@horcova pro školku stačí 2+1 a jedna MMR. Mám dopis z ministerstva. Lekar. By se mel dovzdelat. Po svete se tak očkuje bezne, konecne to došlo i k nám.
Jen bacha. Mezi prvními dvěma dávkami musí byt minimální rozestup dva mesice

horcova
15. čer 2016

@tria002 děkuju za odpověď, můžu se zeptat, kde takový dopis z ministerstva seženu? mám jim napsat? Poradíte kam, komu a co? Abych měla taky něco v ruce..

tria002
16. čer 2016
astyna
17. čer 2016

@akvinka

Tak ono je potřeba odlišovat množství hliníku a množství, které se vstřebá tělem (ledviny) a kolik skutečně do krve (pro imunitní odpověď).

Kdyby se vstřebalo vše, tak nás zabije i ten ze vzduchu a dítě by nepřežilo ani jedno nakojení.

Viz vakciny.net

belleelle
17. čer 2016

@akvinka presne, to, co vse obsahuji vakciny, jednoznacne vychazi hexacima.

horcova
17. čer 2016

@tria002 Děkuju 🙂

marcicek84
17. čer 2016

@belleelle ale hexacimou očkuješ jedině 3+1, navíc tato vakcíne je nová a NÚ ještě nejsou tak známy...infarix hexa 2+1 když posčítáš to množštví přídavných látek, tak jsi skoro na stejném čísle, pokud jde jen o doočkování po pediacelu, tak dejme tomu, ale jinak mi to nepřijde až tak jednoznačné...tatžéž pediacel obsahuje míň hliníku, protože nemá žloutenku, pak když přičtete 3 dýávky žloutenky k tomu, tak taky že by to mělo efekt nepozoruju, opět na stejných číslech...

belleelle
17. čer 2016

@marcicek84 to uz dávno neni pravda, i hexacima lze 2+1

chris_n
17. čer 2016

Hexacimu bych nedala. Je to očkovací látka, která je méne prověřená a zas tolik se od Hexy neliší

belleelle
17. čer 2016

@marcicek84 dále vakcína neni nova, to jsou jen drby. Bežne očkována pod názvy hexacim nebo hexyon. Témeř stejnou dobu, jak pediacel - a ten nikdo neresi.
Jiz neni v žádných studiích, normálně ověřeny, stejne jako infarix.
Dále je hexacima jiz připravena přímo k aplikaci, to uz samo o sobě taky vypovídá.

belleelle
17. čer 2016

@chris_n jak mene proverena?
V jakem rozdílu napr s Pediacelem?

chris_n
17. čer 2016

@belleelle ale pokud vím, tak ma v příbaláku furt, ze není dotestovaná

belleelle
17. čer 2016

@chris_n odkud čerpaš tuto informaci?

chris_n
17. čer 2016

@belleelle "Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o
bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli nežádoucí účinky, které se u Vás vyskytnou. Jak
hlásit nežádoucí účinky je popsáno v závěru bodu 4. "
hlavně první věta

belleelle
17. čer 2016

@belleelle zde jsem to nenašla http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/HEXA...
V kterém pribalaku?
Zde tato informace je vyvrácena - mýty o hexacime - http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_05.htm

belleelle
17. čer 2016

@chris_n toto?
Pokud se u Vašeho dítěte vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, lékárníkovi nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo prostřednictvím národního systému hlášení nežádoucích účinků uvedeného v Dodatku V. Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

chris_n
17. čer 2016

@belleelle uz jsem ti to sem výše zkopírovala. Hádat se s nikým nehodlám,. Pro me to ma vyznam dostatečny. Navíc, tady u nas snad ani hexacima neni

belleelle
17. čer 2016

@chris_n proste mas mylne a stare informace, me to je lito, ze se to šíři, ze jedna paní povídala...

Mýty o vakcíně Hexacima (20.4.2015)
Od loňského roku je u nás tato vakcína k dispozici vedle vakcíny Infanrix Hexa pro dětské očkování hrazené zdravotními pojišťovnami. Přestože se jedná o novou vakcínu je opředena řadou nesmyslů a nepravd.
Jednou z nich je, že vakcínu nelze použít, protože není ještě dostatečně prověřena. I přesto, že je nová, liší se od své předchůdkyně (vakcína Hexavac) pouze ve složce proti hepatitidě typu B. Nelze ji tedy považovat za zcela novou a “neznámou”. Navíc Evropská léková agentura uznala předložené výsledky klinických studií za dostatečné k tomu, aby vakcína mohla být řádně používána k očkování právě těch nejmladších, tj. kojenců.
Naopak jiné tzv. “odborné” informace kolující mezi odbornou i laickou veřejností je, že se jedná o šetrnější vakcínu. To je zcela absurdní, protože všechny dětské (ale nejen dětské ale i dospělé) vakcíny musí splnit odpovídající bezpečnostní profil a jsou tedy všechny v tomto ohledu srovnatelné. Údajným důvodem tohoto pochybného tvrzení o šetrnosti vakcíny Hexacima je nižší množství “hliníku” a nižší počet složek vůči dávivému kašli. Předně je třeba upozornit na to, že množství hlinitých solí ve všech vakcínách je takové, že nemůže poškodit zdraví jedince. Některé vakcíny (např. Hexacima) obsahují hydroxid hlinitý, zatímco jiné (např. Pediacel) fosforečnan hlinitý. I když obě hlinité soli, jsou ve vodě prakticky nerozpustné, fosforečnan hlinitý vykazuje ve svalu významně vyšší rozpustnost v intersticiálních tekutinách než hydroxid hlinitý, což v součtu s jeho molekulární hmotností vede k o něco nižšímu množství v jedné dávce vakcíny. Ve svalu se ho totiž rozpustí minimálně 2krát víc než hydroxidu hlinitého. Proto nelze hodnotit kvantitativní vyjádření hlinitých iontů v 1 dávce té či oné vakcíny za rozhodující v bezpečnosti očkování.
Je pravda, že vakcinační složka proti dávivému kašli byla považována v tzv. celobuněčné vakcíně za nejvíce reaktogenní (tj. nejméně snášenlivou). Právě proto byla konstruovaná acelulární vakcína, která se stala za bezpečnostně mnohem více přijatelnou než původní celobuněčná vakcína. Celosvětově se lze setkat s acelulárními vakcínami proti dávivému kašli kombinované v dětských vakcínách, které obsahují buď 2, 3 nebo 5 složek vůči dávivému kašli. Přestože klinické studie a epidemiologická sledování mnohokrát potvrdila potřebu minimálně 3složkových acelulárních vakcín proti dávivému kašli pro zajištění alespoň 80% ochranného účinku (Zhang L, Cochrane Database Syst rev 2014), nikdy nebyla zjištěna lepší tolerabilita 2složkových než 3 a vícesložkových vakcín. Také toto tvrzení o dokladu šetrnosti vakcíny Hexacima se nezakládá na dosavadních klinických poznatcích.

chris_n
17. čer 2016

@belleelle ja ti dala zkopírovanou vetu z tvého příspěvku, co si mi sem dala... tak jeste jednou.:

"Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o
bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli nežádoucí účinky, které se u Vás vyskytnou. Jak
hlásit nežádoucí účinky je popsáno v závěru bodu 4. "
hlavně první věta

Strana