icon

Hexavakcína a febrilní křeče, stalo se vám to?

monikaleifheit
23. říj 2016

Syn v roce dostal druhou dávku hexavakcíny (tu první snášel taky špatně) za 2 dny se mu rozjela teplota 39 nasledně febrilní křeče, volali jsme rychlou a zůstali hospitalizovany. Nyní řeším co dál, určitě v očku už pokračovat nebudeme po konzultaci s neuroložkou to nedoporučuje. Stalo se vám to po hexavakcíně taky? co ty křeče vracejí se ? od ted až do 7 let musím malýmu podávat při každé teplotě diazepan? :( Děkuji za odpovědi

Strana
z2
lajla
24. říj 2016

@theresa to je docela divné... hodně, protože po 6 roce febrilní křeče nejsou...diagnostikoval dr? Měli jste nějaká hlubší vyšetření???

lajla
24. říj 2016

@theresa jinak záchranku není nutné vždy volat, pouze poprvé...a když jsou křeče dyl než 15 min

theresa
24. říj 2016

@lajla po prvních febrilních křečích byl sledovát na neurlogii, při druhém záchvatu mu dělali EEG a magnetickou rezonanci a všechny vyšetření dopaly dobře. Je to pro nás záhada, proč se to děje. Naposledy dostal febrilní křeče po tělocviku ve škole. Děsím se další virózy. Chci to ustát doma. Prosím nemáte někdo zkušenost, co dělat u tak velkého kluka, je vzrůstově na 10let. Položit do stabilizované polohy a ochlazovat??? Nechci dávat pořád diazepam. Jinak se velký sportovec, hraje fotbal, floorbal, pořád lítá s kamarády venku na kole.

lajla
24. říj 2016

@theresa jako tady si Nedovolím radit, febr jsme nezažili vím jen to co jsem dočetla...
Ano došla jsem před chvílí ke zdroji že febr můžou ve velmi.vekmi výjimečných případech být až do.7 let...ale 8.5 to už opravdu ne...
Bývá často nemocný?
Na vašem místě bych počítala s tím že febr už mit nebude...tuk tuk tuk
Každopádně bych byla ráda i za jiný názor od lékaře a nechala ho zkontrolovat znovu
Za mě... diazepam bych nepodavala...z hlediska febr křečí není důležitá výška horečky ale její rychlý a náhlý vzestup... nám se při Horeckach osvědčily homeo čípky viburcol,davam i 9 lete, ani tak horečku nesrazí...ale jakoby ustálí a zklidní dítě takže může v klidu spát
Pro mě logicky je podávání antipyretik z hlediska febr křečí horší než ustálení teploty, nurofen a spol horečku většinou dost sníží...ale pak vystoupí většinou zase rychle nahoru..takže plus pro febrilní... samozřejmě je to pouze můj názor
Syn je už dvakrát prodělal, výsledky máte ok, febr velmi velmi zřídka mají jakékoliv následky...jen musíte dítěti asistovat, ale to víte
Já jsem spíš zběhlá v dychacich potížích a snižování horecek...takže toto vše jsou mé domněnky
Každopádně bych kontaktovala také odborníka alternativní medicíny..ony i febrilní křeče budou mít kořeny někde hlouběji... stejně jako ostatní nemoci, nám velmi velmi pomohl

kaja2016
25. říj 2016

@lajla lailo s tou teplotou tak i ja i dcera mame, myslim, ze mi poradilo dobre. Chapu, ze mas ctyri deti a timpadem hodne zkusenosti. Ale uvedom si, ze treba jen v CR zije 10mil.lidi, kolik je z toho deti neodhadnu, ale 4 deti opravdu neznamenaji,ze mas navod na vsechny deti v Cr.. Nehlede na to, ze tvoje deti maji podobnou genetiku, takze je dost pravdepodobne, ze budou reagovat na spoustu veci podobne. Mam kamaradky se ctyrma detma a s peti detma a uz jsem se jich ptala na nektete veci, co tu pises a jen se pousmaly. Ja to nemyslim zle, co tu pisu, jen proste me to prijde dulezite se ozvat, protoze pak si to nejaka nezkusena maminka precte a bude se ridit necim, co pro jeji dite nebude dobre.

sromulenka
25. říj 2016

@lajla promiň, ale také mi to přijde trošku nelogické. Radit při FK, když jste febrilní křeče u ani jednoho dítka neměli. A volat záchranku po 15 min. ? Co když bude jak hadrová panenka, bude mít pěnu u pusy, šednout?. .Ano i takto se můžou projevit křeče. To budeš čekat 15 min.? Antipyretika jsou na snížení tt. které zabírají správně. Co myslíš, že dávají v nemocnici??!!

astyna
25. říj 2016

Tady je zajímavý článek o FK - radím přečíst:

http://zdravi.euro.cz/clanek/sestra/prvni-pomoc...

lajla
25. říj 2016

@sromulenka kde Radim?😉 Však píšu že to vše mám načteno, a ať se každý zařídí dle sebe...viz i pro
@kaja2016 to samé... skvělý že to tak máte s tou teplotou,ale i zdroje mluví jinak...což však říká že každé dítě je opravdu jiné a vyhmatnout febrilní křeče je kumšt😉 s počtem dětí to opravdu nemá co dělat... každopádně děkuji za připomínku, leč úplně mimo
Hezký den holky

theresa
25. říj 2016

@astyna Děkuji !

kaja2016
26. říj 2016

@monikaleifheit
@theresa Muzu se zeptat, co Vam lekari rekli, ze mate delat, kdyby se to opakovalo? Jinak ja pevne verim, ze uz nebude! A jakou mate pouzivat prevenci, krome toho diazepamu pri vyssi teplutce, jak pise theresa.

monikaleifheit
autor
30. říj 2016

@kaja2016 Kajo z nemocnice jsme odcházeli vybaveni diazepanem jak do pusinky tak do zadečku. Bylo mi řečeno- hlídat přísně teplotu a jakmile v zadečku naměřím 38-žádny odečet prostě 38 okamžitě dát diazepan desitin rectal. Křeče prej nesmí nastat, je to pro mozek prý nebezpečné. Samozřejmě podat něco proti teplotě čípky panadol. Po hodině a půl kontrolovat teplotu. Dalších 24 hodin pokračovat 1/2 tablety diazepanu po 8 hodinách. Kdyby se cokoliv nedej bůh stalo a přesto křeče nastaly tak dát i při křečích ten rectal aby křeče přestali.

krevetaci
30. říj 2016

@lajla nezlobte se ale u batolat není 38,5 mírná horečka, jakmile měly naše holky 38 okamžitě jsem jim teplotu srážela a neustále kontrolovala, takto jsem od narození holek instruována naší pediatričkou

krevetaci
30. říj 2016

@zmrz_lina tak to vám závidím vaší odvahu 🙂

zmrz_lina
30. říj 2016

@krevetaci mám to podloženo nemálo odbornými články lékařů - pediatrů 😉

lajla
30. říj 2016

@krevetaci tak to máte špatné instrukce, zkuste hned nevěřit pediatrum...a sama se zajímat
Jinak je mi to fuk, srazejte si klidně i 37, jsou to vase děti

tahejhula
30. říj 2016

Mam dve ze tri po febrilkach, ne po ockovani. Krece obvykle nijak nesouvisi s vyskou horecky. Vetsinou vznikaji na pocatku onemocneni diky velmi prudkemu narustu teploty. Cili pri 38°C je tak jako tak pozde na jakekoli leky.

Strana
z2