icon

Jde, aby měl syn příště odstup mezi 2 vakcínama?

leonka25
28. dub 2015

Ahoj 😉 poradí někdo?Dnes jsme byli poprvé na očkování,malý dostal ale 2 dávky najednou(hexa+synflorix).Raději bych,aby je příště měl zvlašt.
Jde to ješte,nebo už ne když jsme to takhle začli?A jaký odstup mezi temito dvěmi vakcínami má být ?Děkuju za rady 🙂

mysonek
28. dub 2015

@leonka25 naše doktorka to také dává dohromady (Prevenar a Hexu), prý se to lépe snáší. A malá měla jen po druhé dávce trochu zvýšenou teplotu (ale kdybych jí to nezměřila takbych to ani nevěděla, jinak byla v pohodě), jinak bez reakce. Jinak myslím, že mezi neživýma vakcínama minimálně 14 dní. Ale teď nás čeká po hexe priorix, protože se mi blíží termín porodu tak jsem chtěla co nejdřív a doktorka říkala minimálně měsíc. Ale priorix je teda živá vakcína, tak možná proto.

panickatlamicka
28. dub 2015

@mysonek lepe snasi??? no tak tohle mi tvrdit moje lekarka,tak uz k ni s ditetem v zivote nejdu.

panickatlamicka
28. dub 2015

@leonka25 urcite muzes rozlozit. doporucuji dohledat odstupy na vakciny.net nebo pisni Petrasovi

syrecek01
28. dub 2015

@leonka25 Můžete.

@mysonek Doktorům koluje v oběžníku doporučení, aby to očkovali zvlášť, protože aplikací dohromady se zvyšuje riziko NÚ, takže asi těžko lépe, co to máte za doktorku 🤐

mysonek
29. dub 2015

@syrecek01, @panickatlamicka no tak malá fakt neměla žádné reakce, takže to snesla dobře. No a když se to bude rozkládat tak to znamená očkovat skoro každých 14 dní, protože ty první dávky jsou po nějakém měsíci. A doktorku mám dobrou, např. priorix jsem nechtěla očkovat na podzim a v zimě kdy je nejvíc viroz a neměla vůbec problém s odložením na jaro - léto. Mimochodem jsem také lékařka, takže si nenechám nakecat každou kravinu.

ninive211
29. dub 2015

Já osobně bych hexu nechtěla očkovat s ničím dohfromady. I proto (a proto, že malá měla nízkou porodní váhu...kterou teda celkem rychle dohnala a v půl roce měla 7,3 kg) jsem nechala hexu odložit na 6.měsíc. Od 3.měsíce jsem nechala naočkovat Prevenar (jen kvůli tomu, že manžel i já jsme si v minulosti užili s ušima - hl. manžel, potažmo se zánětem mozk. blan - já).