icon

Maminky, měly jste reakci na Hexu?

viivienn
2. říj 2016

Maminky ráda bych se optala měli jste reakci na Hexu pokud ano mohu poprosit jakou.Změnilo se chování Vašeho dítka.
Já osobně mám pocit,že muj syn 8m je od druhého dne jiný - agresivní ,plačtivý,hází hračky-nechce si hrát,do všeho kope ,majzne i mne ☹ motoricky jde k jedné straně toto dříve neměl ☹

psya
Autor odpověď smazal
merunkova
24. říj 2016

@psya Tak mě to nepřišlo divné kvůli papíru, o tom jsem věděla, že se tak děje, a podepisuje se, ale spíš jak zněla ta věta o možnosti úmrtí, kdy matka něco takového stvrzuje svým podpisem o svém dítěti a souhlasí 😀

lajla
24. říj 2016

@merunkova já bych nepodepsala, dr to chce ale není to povinnost, nebo bych chtěla jiný papír... každopádně by to potřebovalo vidět, klidně okopírovat a zkonzultovat s právníkem...

psya
Autor odpověď smazal
merunkova
24. říj 2016

@lajla Mě to nevadilo, mám s Mudrou výborný vztah, vždycky mi vyšla vstříc, akorát to chtěla kvůli sobě, kdyby něco...což zase chápu, beru zodpovědnost na sebe a jsem si toho vědoma 🙂

viivienn
autor
25. říj 2016

@mialagia Ano je to nechutné a je to nechutná realita,která není z mé hlavy a bohužel za to,že život není jen sluníčkový za to taky nemohu ☹
kika_21 Že vakciny se testují krátkodobě a za jak dlouho po testování jsou aplikovány člověku -je lehce dohledatelné.No si snad opravdu myslíte,že otestují na zvířatech a pak 100 maminek pujčí na testy 9 týdenní miminka ,aby měli otestováno.Výsledky ,,konečné testy a učinky vakciny ,,dělají až z reakcí našich dětí kde někteří lékaři rodiše taky nehlásí všechny nežádoucí učinky. Takže dokud není malér je vakcina v pořádku.Pro mne je to jak ruská ruleta a testování nedostatečné.A za mně nelíbí se jakékoliv testování na zvířatech a manipulace s jakýmkoliv gen materialem.

kika_21
25. říj 2016

@viiviennvždyť jsem výše psala , že jsem v českém závodě na výrobu očkov. látek pracovala, tak to nemusím dokola vysvětlovat-pište výrobci.Jinak viz také už zmíněné-odborník RNDr. Petráš-zabýval se zmíněnou Hexou podrobně.Tak to není, že by půjčovaly...už před zahájením výroby jsou dávno několik let probíhající klinické zkoušky hotové-taky nepletete ve velkém svetry, když vítě, že za nic nestojí-beru podle sebe.

lajla
25. říj 2016

@kika_21 to je nesmysl...ale každý ať věří čemu.chce...suma sumárum je mi to fuk😉 hezký den holky a zdravé děti

viivienn
autor
25. říj 2016

@kika_21 http://www.sukl.cz/sukl/zadost-o-poskytnuti-inf...
https://europa.eu/european-union/about-eu/agenc...
Klinické zkoušky Vám nikdo nebere a na kom se tedy provádí.Jedna organizace rozhoduje co pujde a nepujde na trh.
Nemám sílu ani čas více oponovat.
Děkuji,že některé příspěvky mně donutili věnovat xxx nocí očkování a přidávám se k řadám neočkujících matek.

merunkova
25. říj 2016

@viivienn Dítě to jistě ocení a o tom to je 🙂

psya
25. říj 2016

@viivienn jo, super, dik, to mi pomohlo.

te_reza
25. říj 2016

První dávku prospala, druhou prořvala a třetí byla bez viditelné reakce. Ale měla jen hexu, nic k tomu,

kika_21
25. říj 2016

@viivienn Adresa pro dotazy je cz.info@gsk.com, GlaxoSmith Kline,s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4- ptej se na postup provádění klinických studií-včetně na kom se provádějí.Případně RNDr. Marek Petráš-odborník a autor knih o očkování.

viivienn
autor
25. říj 2016

🙂Vy jste se jich ptala 🙂 Já nemám duvod se ptát farmaceutické firmy jejich prezentaci jsem již četla 🙂
Obrázek již jsem si udělala

viivienn
autor
25. říj 2016

@merunkova Nevím co mé dítě ocení ohledně očkování,ale dokud bude v ČR očkování takto postaveno očkovat nebudu.
A např než syn pujde do školky vše bude zas jinak 🙂

kika_21
25. říj 2016

@viivienn Jich ne, Petráše-psal kdysi s mojí mámou knížku, máma už nežije, tak jsem chtěla vědět, co říká o Hexe-totiž už naše babička -doktorka, ale narozená 1909-říkala, že se nemá dávat vše najednou ani u psů, tak mi to vrtalo hlavou-říkal i on něco podobného. Druhá věc je ty zkoušky-Glaxo není Ústav sér a očkovacích látek, nicméně dle stránek se klinické studie provádějí v souladu s cílovou skupinou, takže předpokládám, že u kojenců-poté, co se zkoumala látka na tkáňových kulturách a na zvířatech s podobným imun, systémem-morče, prase...Jde o to, aby měl člověk dostatek informací z různých stran a dovedl posoudit , co je objektivní pravda, proto doporučuji ne prezentaci, ale přímý dotaz.Vždyť i u Tvého odkazu v materiálech SÚklu je vše dost podrobně popsáno. Myslím, že je dobře, že to schvaluje SÚkl-kdyby to schvalovalo mnoho institucí, byl by v tom dost nepořádek-nehledě na to, že to prošlo nějakým evropským schvalovacím systémem, kde se výsledky studií dokládaly.

psya
Autor odpověď smazal
merunkova
25. říj 2016

@viivienn Myslela jsem to tak, že dítě ocení - pomyslně - že bude díky nevakcinaci zdravé, 😉 Já už taky očkovat syna nenechám, proto jsem podepsala ten papír a ani u sebe už nehodlám obnovovat tetanus 🙂

viivienn
autor
25. říj 2016

@kika_21 Dobře dám jim dotaz 🙂

lajla
25. říj 2016

Petráš je pro očko za každou cenu, zcela oddán...no asi každý kdo má rád co dělá...ale tady jde o životy...po přečtení jeho názoru a odpovědi na dotazy...pro mě tudy cesta nevede😉

viivienn
autor
25. říj 2016

@psya 🙂 já sice nekojím,ale natvrdlá jsem už 8 měsícu 🙂

lajla
25. říj 2016

@psya mě třeba ani nenapadlo,ze Vás by to mohlo napadnout😉

viivienn
autor
25. říj 2016

@lajla přesně mne poslal hledat jiného pediatra a nezodpověděl mi nic ☹

psya
Autor odpověď smazal
viivienn
autor
25. říj 2016

@merunkova No já nevím právě zda to ocení třeba mně jednou dá čočku 🙂 Dospělý synové mně taky někdy sprdnou,že jsem něco dělala tak a ne jinak 🙂

lajla
25. říj 2016

@viivienn ...to je tím jak je zaneprázdněn😉 pořad stejné odpovědi, očkovat raději vše i nepovinné, klidně i alergiky...jestli takový nebo makový rozestup je fuk , obrna jen pro jistotu😂 atd atd atd

kika_21
25. říj 2016

@lajla Právě že u té Hexy není oddán a i proto pořád říkám, že je těch věcí moc najednou.A nějak myslím, že vůbec není oddán-max. s manželkou...On nějak musel dělat i jiné věci, protože není dr. mediciny, pamatuju ho už kolem tak 30ti let.

bonulinka
26. říj 2016

Ona ta hexa je vůbec celá divná... Proč je povinnost, aby dítě, které nastupuje do školky bylo naočkováno i proti nemocem, které nemá absolutně šanci nikde chytit ? To prostě nechápu. Teď ještě k tomu nebudou jiné alternativní vakcíny, takže jediná možnost je hexa, u které je všem jasné, že ta žloutenka B je tam naprosto zbytečná. Čím víc si o tom zjišťuji, tím víc jsem přesvědčená, že celé očkování není pro dobro společnosti.

lajla
26. říj 2016

@kika_21 nesouhlasím, umím číst😉 neznam ho osobně, ale číst umím docela dobře

viivienn
autor
28. říj 2016

@lajla Ano přesně tak 🙂 proto zlatá Eleková 🙂

Strana