Může lékař odložit očkování kvůli nemoci dítěte?
Za dva týdny měla jít Eliška na očkování, ale je nemocná, myslíte že nám očkování doktor odloží?
@klokanka31 i kdyby lékař ne já jako rodič ano a ještě ne aspoň 14 dní po nemoci
@lencaa11 My právě chceme odložit,ale obávám se aby doktor neměl řeči, už jsme odkládali na podzim.
@lencaa11 My právě chceme odložit,ale obávám se aby doktor neměl řeči, už jsme odkládali na podzim.
@klokanka31 nemoc si dítě nevybírá tak že jste rodic a očkování se dá odložit
@klokanka31 a na jaký máte jít?
@klokanka31 vždycky mi malého pediatr kontroluje jestli ho může očkovat, stačí jen vyrážka či trošku rýma a očkování se odklada. Maličký měl v 7 měsících Covid a očkování jsme měli odloženo na dva měsíce. To samé i můj 10 lety syn, měl jít na tetanus ale měl červené oči a hned odklad a řešit červené oči až se potvrdila alergie, mohli jsme očkovat.
Takže u nás se stav dítěte fakt hlídá před očkováním.
@klokanka31 a na jaký máte jít?
@jana5382 Pokud si pamatuju dobře tak přeočkování záškrt, černý kašel...
@jana5382 Pokud si pamatuju dobře tak přeočkování záškrt, černý kašel...
@klokanka31 my jdeme ve středu na mmr
@klokanka31 tak budeme mit treba reci a co? On se bude o ditko doma starat kdyby neco? Ne! Takze kdyz vy chcete odlozit (coz je za me spravne), tak doktor muze brblat jak chce, ale to je tak vse co muze. Nemoci si clovek nevybira a neplanuje. Ja takhle vloni nekolikrat mladsimu posouvala posledni preocko, protoze bylo porad neco, vzdy jsem jen zavolala, omluvila se a naplanoval se novy termin. Nebylo to schvalne, ale nenechala jsem naockovat, dokud nebyl jak syn, tak i vsichni doma ok.
@klokanka31 řeči mít může, ale o tomhle rozhoduje rodič. On k tomu může říct svůj názor, ale tím jeho kompetence končí. Hlavní slovo má rodič. Vždycky.
Asi to lékař odloží, ale rozhodnutí bych nechala na něm, ať to zhodnotí…
Mně osobně je dost jedno, jestli by v takovém případě lékař očkoval nebo ne, stejně tak jsou mi jedno jeho komentáře. Já jako matka, jejíž souhlas je k očkování nezbytný, v takových případech neočkuji. Ostatně to je důvod, proč děti nemají doposud přeočkování za sebou, jsou už přes dva roky ve stavu, kdy jsou co měsíc nemocné. Máme opakovaně odloženo na dobu, až budou zdravotně ok.
My odkladali jedno ockovani snad 4x . Doktorka a i sestra uz v cekarne se hned ptaji zda je zdravy. A nekdy kdyz mame ockovat na prevenci a neco mu je, nemusim ani rikat a.ona.to hnedka rekne , ze ockovat.se nebude 🙂

@klokanka31 i kdyby lékař ne já jako rodič ano a ještě ne aspoň 14 dní po nemoci