Nechali jste dítě očkovat proti planým neštovicím?

krmv
9. črc 2014

máme mít očkování proti spalničkách atd. a k tomu mě nabídla doktorka i proti planým neštovicím, že to je dobré při jednom udělat. kamarádka měla špatný hodně těžký průběh planých neštovic u dcery, tak to zvažujeme zda ty plané neštovice očkovat ci ne. prosim je tu nekdo kdo se nechal ockovat.

marecekavendulka
10. črc 2014

priorix je živá vakcína a na ty je třeba dávat bacha..já jsem neočkovala a očkovat nebudu..takže muj názor znáš..

amabilis
10. črc 2014

@krmv Ptáš se na neštovice, takže odpovím jen na ně. Z mého pohledu je lepší proti neštovicím zatím neočkovat a počkat, jestli je dítě neprodělá samo. Pokud by je neprodělalo řekněme do patnácti let, tak bych pak asi nechala očkovat v těch 15-ti letech.
Jinak pozor, prý je potřeba toto očkování cca každých 11 let opakovat. Pokud by se na to zapomnělo, tak neštovice mají v dospělosti mnohem těžší průběh - vysoké horečky a tak.
Abych to tedy shrnula - když si neštovice prodělá, pak bude mít proti nim nejspíš celoživotní imunitu (ale pozor, nemusí to tak být, znám člověka, který prodělal neštovice dvakrát). Pokud je necháš naočkovat, znamená to další injekci každých jedenáct let 😅

krmv
autor
10. črc 2014

ale znam zase,ze pri nestovicich dite prestalo chodit na nejakou dobu a nikdo nevi zda nebudou nejake nasledky v budoucnu. dneska fakt clovek nevi. a hlavne pry tdto vakcina je nejsetrnejsi pro telo od vsech ostatnich.

poletuszka
10. črc 2014

🙂 to se hodi 🙂) zrovna jsme ve 2. vlne nestovic.. takze za me.. neockovala bych, ale ani bych je nesla dobrovolne hledat.. po nasich zkusenostech a zazitcich 😖 nicmene bych ockovani zvazila v dobe, kdy by muj syn mel nejakych 10 a vice let a stale by je nemel za sebou. pak je to u kluku uz nebezpecne..

sonik05
10. črc 2014

Neockovala jsem a dcera je prodelala mezi 4-5. rokem. Soucasne s nimi mela i anginu a zvladla to.

marlenee
10. črc 2014

Očkování máme 14 dni za sebou. Chtěli jsme vakcína i proti neštovicim a prý momentalne není a v nejbližší době nebude. Tak máme obyčejnou Priorix. Známa před měsícem očkovala Priorix Tetra tak nevím jestli nám doktorka lhala nebo oopravdu není.

nuonuon
10. črc 2014

Můj brácha si ho dal a za 2 roky je chytnul, tohle očkování není moc spolehlivé a navíc je to živá vakcína, nám dala zabrat sama osobě, natož ještě s neštovicema. nedávala bych.

krmv
autor
15. črc 2014

@marlenee S tím, že ta vakcina s kombinaci s nestovicema opravdu neni dlouhodobeji k sehnani. sama doktorka rikala, ze ji dlouho nema a resi co budou delat u deti ktere maji dostat druhou davku. takze pokud nebude v zari, kdy jdeme na ockovani tak mame asi rozhodnuto.

ululul
15. črc 2014

Už samotný priorix je příšerná vakcína a já jí hodlám neočkovat, dokud to nebude nezbytně nutné, natož ještě priorix tetra. Neočkovala bych.

madre1
18. črc 2014

Kolegyně v práci nechala syna očkovat(dřív se očkovalo jednou dávkou)a stejně neštovice po nějakém roce prodělal.Sice prý se slabším průběhem,ale myslím si,že to nebylo zásluhou očkování,ale tím,že je chytil v kolektivu a ne doma od sourozence.Mladšího syna očkovat nenechala a měl horší průběh.U nás byl průběh na chlup stejný jako u nich a to bez očkování-starší to chytil v MŠ a mladší od toho staršího doma. 😉