icon

Očkování Bexsero u miminka. Jaké měly vaše děti reakce?

makkyv
24. bře 2021

Ahoj holky, malá (skoro 5 m) dostala včera první dávku bexsera, ale když vidím ty reakce, nejradši bych ji už nedala. Ockovani snáší dobře, nemá teploty, spinká a je i veselá, ale po tom bexseru; strašně pláče, nedá se ani utisit až déle, nozicku ani nepokrci a nenechá si na ni ani sáhnout, tudíž žádný obklad. Pláče když se ji jen lehce dotknu, má ji nateklou...teplotu teda měla lehce nad 38 ( nic tragického) což alespoň to je “v pohodě” ale úplně trpím za ní.. je mi ji strašně líto.. tak ji furt mazlím a je na prsu.. spinkat ji též nejde. Takže hodinu co hodinu jsme vzhůru.. a furt jen pláč 😔 zajima mě prosím, jaké meli vaše miminka reakce po bexseru? Děkuji moc.

Strana
z2
azanka
3. dub 2023

@nicol5999 fakt by mě zajímalo, jaká doktorka je schopna píchnout dvě takovéhle vakcíny najednou.
Doufám, že budete brzy v pořádku a bez následků.

joy33
4. dub 2023

@nicol5999 panejo, držte se! Zkuste někde dceru trochu očistit detoxem. Za nás pomohla biorezonance. Mně trvalo celé 2 roky, než mi došlo, co zažíváme po očkování, a začala jsem to řešit i tímto směrem. Ale na druhou stranu u vás to bude asi lepší, že už teď to s očkováním přehánět nebudete. Já byla strašně naivní, pitomá, a očkovala pořád další vakcíny. A tělo syna dostalo pořádně zabrat. :(
Teda ale píchat Bexsero (obecně docela problematické) a k tomu nějakou novinku, novou vakcínu, to je upřímně řečeno na výměnu pediatričky. Hodně to zvažte. Toto je prasárna!
Nikdy nezapomenu na synovi vykulené oči, šílený pláč (nikdy v životě tak strašný bolestivý, a trvající x hodin, neměl; a to už bude brzy na světě 5 let), propínání do luku, horečku....a představa, že by tenkrát k Bexseru dostal ještě něco dalšího, to mě vstávají vlasy na hlavě, jak by to dopadlo.

joy33
4. dub 2023

@nicol5999 nevím, zda se mi odeslala odpověď. Možná čeká na schválení nebo mě zlobí internet. Držte se! Očkovat Bexsero (je problematické - slýchám to příliš často, když zmíním náš problém s ním) a vakcínu novinku je prasárna!!! Vypovídá to o pediatričce. Netuším, jaká varianta je lepší. Zda si chtěla zjednodušit práci nebo tam byl dobrý úmysl pro dítě, ale s trochou praxe už musí tušit možný problém.

crywere
12. kvě 2023

@joy33
@azanka
Ahoj přidávám se se zvou zatím v pohodě zkušeností, případně budu aktualizovat. Malá dnes bexsero a vaxneuvance každé na jednu půlku zadelky. Očkování v 10:00. V 13:00 jsem dala preventivně čípek paralen, a na 18:00 znovu. Malá má 7,4 kg ve 3 měsících,takže první preventivní jsem dala půlku a teď celý. Teplota 37 naposledy. Trochu plačtivá jako když je unavená a nejde ji usnout. Místa vpichu skoro neviditelná. Tak uvidím co bude dál. Na první očkování co měla v 9t. Měla rotaviry a hexu,tak žádnou reakci neměla.

petramana
12. kvě 2023

@crywere nechapu, proc nektere Mudr. davaji 2 vakciny naraz... nikdy bych to diteti takhle nedala

arevb
12. kvě 2023

@azanka naše dává taky obě vakcíny najednou, každou do jedné nožičky. Dětem vždy při očkování podávám 10 dnů homeopatikum Thuya Ocidentalis...a musím zatukat, bez reakce

nicol5999
12. kvě 2023

@crywere tak to buďte ráda, že jste byli bez reakce, my hrůza Teda, takže za mě očkování bexsero a vaxneuvance rozhodně ne, zůstanu jen u základních očkování.

crywere
12. kvě 2023

@nicol5999
@petramana
Tak teď jsem ji přišla nakojit jinak od 18:30 spí. Teplotu na dotek rozhodně nemá. Já myslela že dnes máme jen pneumokoky,jak se ukázalo tak pro nás měli připravené dvě vakcíny najednou. Dr říkala že mamky zbytečně plaší a že je lepší to hodit najednou než chodit každej tejden. No zaplať pánbůh že malá je zatím dobrá,docela mě vyděsili některé odpovedi. Myslim si že je to hodně o tom paralenu a taky o kojení. Obojí jim hodně pomáhá.

betysch
12. kvě 2023

@crywere ne proste jste měli štěstí.Já jsem pro očkování.Ale po 2bexeru mi dcera odmítla 2dny vylézt z postele.Kojená byla.Paralen taky dostala.

crywere
13. kvě 2023

@betysch A kolik jí bylo? A jaké měla NÚ?

crywere
13. kvě 2023

Tak takhle dnes vypadá,jsem moc ráda že jsme dopadli takto. Od dopoledne už bez zvýšené teploty.

micudakv
Autor odpověď smazal
micudakv
17. srp 2023

Bexero bych nedala po zkušenosti, co jsem viděla na dětské neurologii. Byli tam děti, miminka s epilepsií právě po dávce bexera. Každý rodič ale zodpovídá za zdraví svého dítěte.

Strana
z2