Očkování MMR vakcínou po komplikacích u dítěte: Je bezpečné?
Dobrý den, příští týden máme jít se synem na očkování MMR vakcínou. Syn má 20 měsíců. Po narození mel sepsy, mel antibiotika dvojkombinaci na 5 dní, podporu kyslíku. V inkubátoru byl 3 dny, jinak porod v termínu. Dále byl bez potíží. Cca v 10 měsících začal stoupat přes nárty, byla jsem hrrr a hned to řešila s pediatrem. Byli jsme poslání na rhb a z tama na neurologii. Nakonec se jakýkoliv problém vyloučil, syn začal normálně chodit, jen potřeboval čas a najit si tu cestu po svém. Na neurologii nám řekli, že má syn zvýšenou dráždivost. On narození býval i takový zaťatý, pediatr nám tehdy nějaké info o hypertonusu neřekl, takže nevím jestli ho syn měl či neměl, to jsem si studovala až později sama. Nyní už nás na neurologii ani nikde nesledují, syn je v pořádku. Jen si nejsem jistá, zdali očkovat skrz takový start co měl na začátku. Bojím se zásahu do CNS. Co si o tom myslíte vy, jinak očkování zvládal vždy celkem dobře. Max zvýšená teplota výjimečně. Naše pediatrička je taková pohrkaná, již hledám nového lékaře.
Děkuji vám za rady a info
Pěkný den 🙂
Pokud do teď očkování bez větších potíží, ohlidala bych si, že dítě bude v době očkování opravdu absolutně zdravé a normálně ockovala. (Klidně mimo obdobi rymicek, takže tak po Velikonocich) Ani jedno z onemocnění není primárně neurologické, není důvod, proč by mělo být pro CNS náročnější, než hexa, kterou máte za sebou. Zpráva, že MMR souvisí s autismem, byl od počátku podvod (vyzkumnik prostě zfalsoval data, což bylo opakovaně dokázáno).
Zrovna ráno jsem četla, že je na vzestupu chřipka. Není nic proti ničemu dát toto očkování před nástupem do MŠ. Já bych teď očkovat nedala, ani kdyby vypadal zdravě.
@jana5382 U mojho bola MMR o dost lepsia ako hexavakciny, na tie mal take horsie reakcie. Pri MMR som si nevsimla nic ani vzdialene neurologicke.
Ja jsem ted na podzim odkládala… dostala jsem papir k podpisu a ‘čau na jaře/v létě’
Starší děti od září na střídačku chrchlou a soplí, jedna babička pracuje ve školce a od října už asi troje ATB…
Počkám až budeme všichni zdraví ( coz je od jara do podzimu 🙂🙈)
Děti byly očkovány těsně před 3. narozeninami. Celkově mají očkování o hodně posunutá oproti tomu očkovacímu kalendáři.
@jana5382 Ahoj Jano, a dala jsi tedy syna nakonec ockovat, nebo ne?
@kingfisher ahoj, nakonec jsem si to rozmyslela a očkování odložila. A ještě že tak, týden na to byl malý nemocný. Takže jsem byla ráda, že jsem to odsunula. Nechám to zatím výhledově. Děkuji za zájem 🙂
MMR stačí před školkou, takže v klidu odložte. A s doktorkou nediskutujte. Je to vaše rozhodnutí
Plne souhlasim s jancabr. Je to tvoje rozhodnuti, za sve dite jsi zodpovedna ty, a ne pediatricka. Rekl bych ze jsi udelala spravne.👍
@kingfisher děkuji, taky myslím, že je to takhle lepší
Jano, dodal bych jeste toto - je na zvazenou, jestli vubec to ockovani chces podstoupit. Nechci a nemohu ti samozrejme nic radit (i kdyz mam svuj nazor na to) - poradne bych ale zvazil prinos a vedlejsi ucinky a z toho ucinil informovane rozhodnuti.
@kingfisher budu ráda za tvůj názor
Ahoj Jano, vsiml jsem si, ze nektere nazory lidi tady byvaji administratorem mazany - ty, ktere vyjadruji jakoukoli pochybnost, realisticky nazor na ockovani. Vsiml jsem si jednoho nazoru k tvemu dotazu, ktery zmizel. Stejne tak jako zmizel muj clanek citujici 5 vedeckych studii o ockovani. Bohuzel to vypada, ze tady na MK vladne silna pro-ockovaci lobby a cenzorstvi (duvode asi reklama farma produktu). Naopak totalni nesmysl, ktery ti nejaky Cilkat nedavno napsal, zverejnen zustal. Takze i toto asi bude smazano, proto ti posilam soukromy vzkaz. Krasny den!

@jana5382 U obou děti jsou MMR dávala až pár měsíců po 2 narozeninách, po létě, aby měli dostatek vitamínu D, silnou imunitu. Oba byli bez reakce.