icon

Očkování proti meningokokovi, zajímá mě váš názor

vercaci
23. únor 2016

Ahojky, zajimal by me vas nazor na ockovani proti meningokovi. Mala ma ockovani jen hexou, nic vic jsem v tu chvili nechtela. Ale zvazuji jeste meningokoka, ale jsem na vazkach. Mozna mi vase zkusenosti, nazory pomuzou 🙂

Strana
z2
eficenka
23. únor 2016

nedala bych, je velmi malé procento, že dítě onemocní ( daleko více dětí zemře na komplikace chřipky, úrazy, autonehody)
navíc vakcína proti B kmenu je terpve ve fázi vyhodnocování ( ve švýrcarsku se ještě neočkuje a čeká se, jak to dopadne tady...)
za mě - posílit co nejvíce u dítěte imunitu...
a jak mi dneska řekl jeden lékař, díky zavedení očkování proti pneumokokům a nyní i meningokokům si zase příroda vymýšlí jiné a viry, bakterie atd mutují a mutují..

kittykat22
23. únor 2016

@vercaci ahoj, taktiez uvazujeme o meningokovi. Vakcina je to platena. Stoji takmer 9000Kc. Je to 3000 kc na jednu vakcinu. Stat ju nepreplaca. Ale chceme dat ockovat az niekedy v 5 rokoch ked su uz uplne uzatvorene mozgove komory. Viem ze s tym su spojovane nejake problemy pri ockovani. Ta vakcina je u nas kratko - ockuje sa len v par statoch. Zatial som nenasla nikoho kto ju ma.

Ale pride mi hrozne, ze sa meningokovi neda ujst. Staci par hodin a katastrofa. Pri chripke a inych virusoch sa da aspon branit a je tam dost casu. Syn ma 3.5 roka a tiez este nema ani MMR len hexu.

Budem sa najskor nechavat ockovat ja a az potom necham zaockovat syna.

vercaci
autor
23. únor 2016

@kittykat22 prave to je muj duvod, staci chvile a neudelas nic, jeste k tomu ze z pocatku pripomina chripku...pokud vakcina bude splnovat to, proc ji diteti dam, tak at stoji kolik chce, protoze pak ty penize budoi k nicemu..ale vim, ze je vakcina kratce na trhu, tak se ptam na nazory. Dekuji za nazor, hlavne za doporuceni s mozk.komorami

vercaci
autor
23. únor 2016

@eficenka dekuju. Je pravda, ze se priroda nejak branit musi a

eficenka
23. únor 2016

@kittykat22
@vercaci
jenže dítě, které má oslabenou imnutiu zemře i na tu chřipku..

je hdně dětí, které postihl meningokok, ale v pořádku se vyléčili... stačí se jen kouknout na statistiky.
za rok 2014 jich bylo 42 nakažených, z toho 5 úmrtí ( 3 z toho děti )
takže pokud má dítě dostatečně silnou imunitu, aby zvládlo sektání se s meningokokem, je očkování zbytečné

navíc má dobu ochrany asi jen 2-5 let, což je velmi velmi málo a po 2 letech asi přeočkovávat nebudete...

kittykat22
23. únor 2016

@vercaci ak chces kompletne proti men. tak su 2 druhy vakcin. Jedna je len pre B.cko a druha je kombinovana. To B.cko stoji 2900 Kc a ta kombinovana myslim 700? Pozri si online. Viem ze jeden druh postihuje deti do 3 rokov = myslim to B.cko a potom v teenegerskom veku su myslim C a este nieco. Na emimino.cz je o tom popisane viac.

My vela cestujeme do zemi kde je meningokok rozsireny 2-5x viac ako u nas. Tak aj to je dovod.

kittykat22
23. únor 2016

@eficenka dakujem, ale uz si sa vyjadrila, ze s ockovanim nemas skusenost a ze ho nepreferujes. Nemusis pisat 10x svoj nazor. Ja pojdem do tvojich kojeneckych, bio a neviem este akych for pisat o tom ako je dieta zdrave na nutrilone a na obed mame niekedy hranolky a budem ti to tam pisat 200x aby si na to nezabudla.

adelinka89
23. únor 2016

Malej už má dvě očkování proti meningokokovi za sebou a žádná reakce,jsem ráda,že jsem dala očkovat 😉

kittykat22
23. únor 2016

@adelinka89 a ktoru vakcinu? je ich viac.

adelinka89
23. únor 2016

@kittykat22 Bexero..Než půjde do školky dáme tu kombinovanou.

kittykat22
23. únor 2016

@adelinka89 borexo je ta za 3000 kc ze? prosim ta ako casto sa preockovava?

eficenka
23. únor 2016

@kittykat22
u druhého příspěvku jsem ti vyhledafa ofiko statistiku, aby bylo jasné, že ne každý, kdo nemingokokem onemocní , tak zemře ( jak to někdy média prezentují 🙂 a nevím jaké bio fóra máš na mysli.. a moje dcerky také mají občasně doma i v restauraci hranolky 😉

adelinka89
23. únor 2016

Ano,nás stála 2700,- Dávali jsme první loni v září,druhou letos v lednu a třetí se dává po roce takže v lednu 2017.
@kittykat22

vercaci
autor
23. únor 2016

@adelinka89 a prosim kolik bylo malemu, kdyz jste dali prvni davku?

adelinka89
23. únor 2016

@vercaci 18měsíců.

angie.shy
23. únor 2016

Taky zvažuju naočkování. Dcera bude mít 4 roky. U nás ve vesnici 4letá holčička meningokovi podlehla ☹ Jen nevím jestli teda čekat nebo dát hned. Moc info o tom ještě nemám, tuším B postihuje mladší děti a ty ostatní pak ty starší, je to tak? A jak jsem pochopila, B se očkuje za cca 3000 tis. a je tam za 3000 přeočkování. Ty ostatní druhy nevím kolik stojí. Uvažovala jsem zatím jen o tom B a později naočkovat ostatní.

kittykat22
23. únor 2016

@angie.shy nie za 3000 Kc je len jedna 😖 treba preockovat este 2x 😖 ale neviem za aku dobu. Tie ostatne su ovela lacnejsie. Okolo 700 Kc myslim.

angie.shy
23. únor 2016

@kittykat22 jj, vím že za 3000 je jen jedna, jen jsem měla za to, že se přeočkovává jen 1x

eficenka
23. únor 2016

@angie.shy
http://www.szu.cz/uploads/IMO/IMO_za_rok_2014_Z...
tady si prijděte statistiky za rok 2014, za chvíli bude k dispozici rok 2015.
zrovna 2014 zemřely 3 dět - 2 na C a 1 na B

angie.shy
23. únor 2016

@eficenka to je sice fajn, ale já bych nechtěla, aby moje dítě bylo třeba příští rok ve statistikách, když bych tomu mohla zabránit

kittykat22
23. únor 2016

@eficenka manzel je velvyslanec a rocne 4x lietame so synom bud do azie a teraz asi budeme do afriky odkial meningokok ide takze to je dovod preco ideme ockovat. Je mi velmi neprijemne co pises pretoze mna zaujima ockovanie ako take a stastiky z uplne inych oblasti ako je ceska republika. Druha vec je, ze moje dieta alebo ja to mozeme priniest do ciech a nakazit ine deti a ani ta predstava mi vobec nie je prijemna.

adelinka89
23. únor 2016

@kittykat22
@angie.shy naočkuje se 1.dávka za tři měsíce 2.dávka a 3.dávka se očkuje za rok od 2.dávky

kittykat22
23. únor 2016

@adelinka89 takze 9000 za rok. To je to B.cko. Tak to bude pre syna. Ja si dam tu kombinovanu. To bude lacnejsie. Stejne dame 13 000 za ockovanie 😖 dufam, ze to bude aspon uplne bez problemov a vedlajsich ucinkov.

eficenka
23. únor 2016

@angie.shy
psala jsi, že B ohrožuje mladší děti a C starší.. dle statistik ne....
můžeš podat obě vakcíny, nebo jednu, prsotě záleží na tobě, ale měla by sis projít pro a proti...
dítě neubráníš proti všemu, na chřipku zemřelo po komplikacích 17 dětí....
také můžeš očkovat proti chřipce atd...
prostě si jeden den sednout a popřemášlet nad tím, očkování chrání max 5 let, takže i to brát v potaz...
já za sebe když už, tak Cčko, vakcína je déle na trhu..
s bčkem bych počkala - až ho třeba dovolí / nebo naopak zakáží očkovat ve švýcarsku atd... zatím je ve fázi vyhodnocování...

adelinka89
23. únor 2016

@kittykat22 ano,přesně tak. Malej neměl vůbec žádnou reakci a věřím,že ani u vás se žádná neobjeví..

kittykat22
23. únor 2016

@adelinka89 maly mal zlu reakciu na hexu 😖 😖 😖 😖 tak preto sa bojim.

eficenka
23. únor 2016

@kittykat22
to se potom musíš prokousat místními statistikami a procentem nemocných - vyléčených - umrtí atd...
očkovaný automaticky neznamená chráněný...
je to dlouhá cesta k poznání, co a kdy a jak očkovat...
ale chce si to dát fakta, nejen otázky. kdo jste očkoval...
když ti napíše 99 maminek, že očkovaly a bez problémů a 1 že dítě melo reakci, asi naočkuješ.
když ti napíše 99 maminek, že naočkvaly a byl problém, nenaočkuješ...
ale je vhodnější o tom popřemýšlet jako o celku - jak velké je riziko pro moje dítě, má slabou imunitu, nezvládlo by boj s memingokokem? atd....

adelinka89
23. únor 2016

@kittykat22 Držím palce!

almara2
23. únor 2016

záleží, jakou vakcínu chcete. já uvažovala o vakcíně na typ B, jenže ta je nová a vakcinolog RNDr:Petráš mi psal do emailu, že se ještě neví, zda vůbec funguje, účinostní data budou až 2016-2017

kittykat22
23. únor 2016

@eficenka ako ja neviem ako ti mam vysvetlit ze manzel ide byt dalsie 3 roky pravidelne v afrike prave v oblasti kde je meningokova infekcia velmi casta. Pozri si 3 a 4 riadok zo spodnej casti a potom si pozri 1 a 2 z hornej casti a porovnaj cesko a tam kde bude manzel a ja so synom.

Strana
z2