icon

Očkování proti meningokokovi, zajímá mě váš názor

vercaci
23. únor 2016

Ahojky, zajimal by me vas nazor na ockovani proti meningokovi. Mala ma ockovani jen hexou, nic vic jsem v tu chvili nechtela. Ale zvazuji jeste meningokoka, ale jsem na vazkach. Mozna mi vase zkusenosti, nazory pomuzou 🙂

Strana
z2
kittykat22
23. únor 2016

@almara2 viem ze ta kombinovana uz z casti dokaze zmiernit nasledky aj pri tom B.cku. Je to z podobneho kmena alebo nieco je tam v zaklade rovnake. Aspon co som citala na emimine. Neviem co z toho je pravda, ale vypada to, ze to uplne marne nebude.

mialagia
23. únor 2016

@vercaci ahoj mě říkala MUDr že meningokok nejvíc ohrožuje děti do 5 let a pak teenegery..ten sk. B (Bexsero)u nás prý zahrnuje cca 70% případů a zbytek snad ten sk. C(Menveo)..Bexsero se dá očkovat od 2 měsíců a stojí 2800kč 1 vakcína.. My budeme dávat v 6 měsících 1. dávku a schéma je 2+1..taky by mě zajímalo ještě někdo jestli už dal a jestli byly nějaké reakce..MUDr říkala že ztm všechny studie vypadají dobře, pokud jde o reakce..

eficenka
23. únor 2016

@kittykat22
já to chápu, proto by sis měla zkusit zjistit více - zjištují jaký typ meningokoka , pokud jsou to
A, B, C, W-135, Y - tak ty očkovat můžeš, ostatní ne....
také - snažila bych se zjistit i úmrtnost - je tam , jak vysoká - kvůli čemu vysoká - špatné zdravotnictví, malá výživa a podvýživa u dětí? nedostatek vitamínů atd...
prostě probrat to ze všech stran.. pokud Tě to uklidní , že naočkuješ a budeš klidná, naočkuj,
pro dítě je to nej . klidná a vyrovaná matka..
já být na tvém místě, holky bych neočkovala, ale pořádně je "cpala" vitamíny plus hodně vitamínů zabalila sebou ( hlavně megaaskorbické dávky C, pak vit. D.A. vitamíny sk.B) atd...

adelinka89
23. únor 2016

@mialagia my máme dvě dávky za sebou a bez reakce 😉

vercaci
autor
23. únor 2016

@mialagia dekuji za info. My jsme meli reakce na hexu docela v pohode, jeden den teploty jen u prvni davky a u treti hexy jsme byli den otekli. Mame 7m, ale lituju ze me nenapadlo se na to zamerit uz drive. Nerikam, ze bych to dala hned ve 2m, ale aspon ty informace by byly rozsahlejsi. Ja uvazuji jen na sk. B v tuto chvili.

mialagia
23. únor 2016

@adelinka89 super já bych se nebála..my jsme neměli ani žádnou reakci na hexu s prevenarem ťuky ťuk..vím že pravděpodobnost nákazy je malá, ale zato je to zákeřný svinstvo a můžeme být rádi, že už ta vakcína je..

adelinka89
23. únor 2016

@mialagia přesně tak..My teda měli reakci na MMR (vysoké horečky 3 dny),ale Bexero v pohodě 😊

mialagia
23. únor 2016

@vercaci já myslím že furt vpoho, já teda kojim a předpokládám, že do 6 měsíců budu kojit, doufam, že i dýl..takže ztm je malá chráněna mojí imunitou..

almara2
24. únor 2016

@kittykat22 no, nevím. "béčko" je specifické tím, že má v sobě "cosi",co oblbne imunitní systém, který ho nebere jako patogen. RNDr.Petráš mi psal, že třeba tu kombinovanou dát, ta je ozkoušená, záleží na stylu života. My žijeme v "Horní-Dolní, U Kačen", ale pokud by můj muž cestoval jak Váš,tak neváhám ani minutu. Takhle ještě počkám 😉

cell
24. únor 2016

@eficenka : a jak bychom měli zvyšovat imunitu dětí? syntetickými vitamíny???

eficenka
24. únor 2016

@cell
tak hlavně záleží v jaké fázi, pokud jí dítě vyváženou stravu, k syntetickým vitamínům přstupuji, když se setakjí holky s někým v okolí s angínou, chřikou, záněty průdušek a 2-4 dny mají megaaskorbickou léčbu azvýšený příjem vit. D.
jinak když nemají odbed odštavnujeme čerstvé ovoce, každý den dělám shaky z ovoce a zeleniny a mořských řas.. chodíme každý den na x hodin ven, doma nepřetpíme atd...
pokud by se třebas setkali se spalničkama - klidně jim nadávkuji vit.A atd.... záleží na situaci

vercaci
autor
24. únor 2016

@mialagia ja uz nekojim od ukonceneho 3m, mala mela hlad i po kojeni , takze prikrm a pomalu se mi odstavila sama...takze ode me uz chranena neni. Kazdopadne dekuju moc za rady

Strana
z2