icon

Povinné očkování - vakcína MMR - průšvih jako hrom

juraj7777
26. pro 2016

Ahoj Všem, jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem dneska našel stránky, kde je možné shlédnout kompletní verzi dokumentárního filmu s názvem VAXXED. Ten film je buď s CZ nebo SK titulky a rozhodně stojí za shlédnutí. Překopíruju sem ten úvodní text, který je u toho filmu, ať ostatní vědí o čem to vlastně je. Dejte pak vědět váš názor. Juraj.

VAXXED - Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství (CZ a SK titulky)

Přátelé, dovolte mi, abych Vás dnes tímto srdečně pozval k premiérovému sledování kontroverzního filmu VAXXED, který je osazen jak CZ titulky, tak i titulky v SK jazyce. Po právu tomuto snímku lze přisoudit název „Nejnebezpečnější dokumentární film v dějinách lékařství“. Kontroverznost tohoto snímku především spočívá v přiznání Dr. Williama Thompsona ze Střediska pro potlačení a předcházení nemocí a chorob (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC), že se podílel na ohromném vědeckém podvodu, kterým se ututlala pravda, že vakcíny MMR, mohou výrazným způsobem zapříčinit nárůst pacientů s diagnózou autismu.

http://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-...

lusynkova
24. únor 2017

@pavses Já teda nečetla nic jiného - ale v tomhle případě by musel nést odpovědnost za svůj zdravotní stav téměř každý - ten, kdo nezdravě jí (a má cukrovku, vysoký tlak aj.), ten, kdo pije, kouří, necvičí (a je obézní a kvůli tomu nemocný)... Já své dítě neočkuju na základě všeho, co jsem za deset let od studia speciální pedagogiky na VŠ přečetla.

kajalka
24. únor 2017

@lusynkova Souhlasím. Taková krátkozraká s prominutím hovadina. Už jsem to četla x krát a pokaždý nechápu, jak tohle někdo může myslet vážně.

kackakastanka
24. únor 2017

@pavses tak ono toho zase tak moc z tech ockovanych nemoci nehrozi...takze nakonec proc ne...a pokud bych mohla naockovat jen vybrane nemoci a casovat to podle sebe, tak jeste lepe...ale jinak mi tvuj pristup prijde pomerne neeticky a zbytecne radikalni, nemluve o kuracich, obeznich, nesportujicich...😲

anelamates
24. únor 2017

@travnulee Ale já tu o něco dřívě přiznávám, že samozřejmě ano, že existují i děti, které mají trvalé postižení a to velmi vážné, stejně jako existují i děti, které očkování zaplatí životem. Jenom zpochybnuji to, že je těch postižených dětí takové kvantum, že je přímo neskutečné riziko očkovat a je lépe nechat děti neočkované. Nu a samozřejmě zpochybnuji právě ten autismus jako důsledek očkování. nezpochybnuji jinak nic takového. A myslím si, že by se skutečně některé věci očkovat nemusely, a když už, tak raději později - třeba ta zminovaná hepka. Ale nikde, nikde jsem nenapsala, že neexistují nemoci jako autismus, a nikde jsem nenapsala, že neexistují děti s trvalými následky. pochybnuji jenom ta čísla typu - statisíce. To je prostý nesmysl. Nu a samozřejmě zdroje těchto informací, které mne odkazují na youtube.

lusynkova
24. únor 2017

Já tu nebudu rozebírat vše, co mě k tomu vedlo, ale krátce: Očkování samo o sobě není špatná myšlenka, špatné (katastrofální) je provedení - látky v očkovacích látkách, doba očkování, množství a také to, že je to povinné. Musela bych se stydět sama před sebou (a vinou bych nespala), kdybych dala své dítě očkovat přes to všechno, co o očkování vím. Nedonutí mě žádné jejich směšné sankce.

zvalentova
24. únor 2017

je tady možnost nahlásit "Nevhodný příspěvek"? Je to skoro jako šíření poplašné zprávy.

anelamates
24. únor 2017

@reinne
Samozřejmě velmi záleží na lékařích, to je jasné. nevím jak kde, a sama z vlastní zkušenosti vím, že třeba vnoučata měla jít ted v době chřipek na očko a pediatra to zrušila s tím, že raději až se vyčistí vzduch. takže zase - nelze na základě nějaké špatné zkušeností házert všechny pediatry do jednoho pytle slovy - valí to do děcek hlava nehlava. To je prostě nesmysl. A pořád si myslím, že člověk má přece možnost pediatra změnit, pokud se s ním v tomto diametrálně rozcházím. Soudný rodič to udělá a hledá kompromisy. A totéž právo by měl mít lékař, domnívám se.

tiena
24. únor 2017

@reinne neříkáte pravdu, naopak dnes se snižuje počet antigenů a adjuvanty jsou šetrnější než dříve

reinne
24. únor 2017

@tiena mě stačilo přečíst si dobu jedovou. Navíc Mmr je živá vakcína a na čem se kultivuje, s tím mám etický problém. Mě jen zaráží, když většina Evropy očkuje 2+1 u nás se stále trvá na 3+1. Proč? Náhoda? Těžko.

anelamates
24. únor 2017

@reinne Kdepak náhoda, to je zlovůle českých lékařů, kteří se nemohou dočkat péče o poškozené děti.
Ale vážně - prostě se tak očkuje, nevím, proč jiné země očkují jinak. Jestli ono to taky není levnější, ta vakcína, když je jen 2+1, co myslíš?

reinne
24. únor 2017

@anelamates jistě jde o peníze a zisky farma firem. Účinnost 2+1 a 3+1 je prokázána stejná. Takže jde o těch 1500 Kč navíc.Ono je to v balíku počtu dětí dost velká suma.

kackakastanka
24. únor 2017

@anelamates bingo! ..a jinak je to uz, myslim od predlonska, i oficialne schvalene dostatečné očkovací schéma pro školku i u nas v CR, jen o tom plno lidi, rodicu a mozna i pediatru nevi......, nebo to minimalne automaticky nezmini...

travnulee
24. únor 2017

@reinne já Době jedové a Prof. Strunecké nevěřím, vůbec...

travnulee
24. únor 2017

@lusynkova vystudovat medicínu trvá pět let, pak následují další studia z důvodů atestace. Opravdu si věříš natolik, že na základě desetiletého samostudia tomu rozumíš víc jak průměrný doktor? Já bych za sebe teda ruku do ohně v tomhle směru nedala, si hooodně odvážná.

msimankova
24. únor 2017

@travnulee vidis, a ja znam vynikajici lekarku, ktera prof. Strunecke veri 🙂 A jeste k tomu dela homeo, mozna by mela vratit diplom, ze...

travnulee
24. únor 2017

@anelamates autismus jako důsledek očkování je vyvrácený už dávno. Ten nárůst je daný především lepší diagnostikou (dřív často měly jinou diagnózo nebo ty lehčí případy nebyli diagnostikovány vůbec).
Jinak se omlouvám, že jsem tě teda neprávem obvinila, ale působíš tu trošku drsně. Já ty obavy z toho očkování chápu, sama je mám, přesto jsem za povinné očkování - spíš bych diskutovala o tom časovém rozložení apod. Na tom se totiž neshodnou kolikrát ani sami lékaři.

kackakastanka
24. únor 2017

@travnulee take znam nekolik troufnu si tvrdit mozna i lehce nadprumernych lekaru, kteri maji velmi podobny pristup jako @lusynkova, takze ac je nelekarka, tak za me 👍

caverina
24. únor 2017

@travnulee o té lepší diagnostice jsme tu už psala drive...ale jako argument to tu nemelo žádnou váhu..

travnulee
24. únor 2017

@msimankova já neříkám, že má vracet diplom, určitě jej dosáhla protože na něj měla. Vís moje mamka je již lékařka v důchodu (vystudovala s červeným diplomem) a teď mi v klidu pošle hoax o tom, že jsou pomeranče z Libye napíchané HIV pozitivní krví. Ne každý je ochotný si přiznat, že je čas skončit. Stárneme nejen fyzicky, že? A u profesorky Strunecké jsem byla v některých věcech hodně šokovaná, takže ji beru s velkou rezervou. Dle mého se jí věřit už nedá.

travnulee
24. únor 2017

@msimankova jo a moje doktorka jínaopak nevěří, a to se s ní dá docela dobře o očkování pobavit - má výborný přehled.

kajalka
24. únor 2017

@travnulee Hmmm a kolik času si myslíš, že stráví studiem vakcín? Nula. To až na sjezdech (zájezdech) financovaných výrobci.

msimankova
24. únor 2017

@travnulee urcite se shodneme na tom, ze i lekari jsou lide, takze se venuji ruznym smerum. Nemyslim, ze je Doba jedova bibli, ale pokud mas blizko k urcitym vecem, oslovi te, a nemusis se ji ucit nazpamet. Komu to neni blizke, at si tomu neveri, kazdy to mame nejak.

caverina
24. únor 2017

Holky a nebylo by lepší místo toho "studovani"různých článků na internetu věnovat ten čas hledání si pediatra,který by v očkování byl s vámi zajedno...protože to už tady vážně zavání šířením poplašné zprávy..

kackakastanka
24. únor 2017

@travnulee a co tedy prosim o jednotlivych vakcinach, potazmo rizikovosti nemoci, proti kterym se deti ockuji, rika, rada poznam nazor nekoho, kdo ma prehled, diky predem

travnulee
24. únor 2017

@kackakastanka jako myslíš si, že je tady reálné vypsat názor mé doktor názor na jednotlivé nemoci a očkování? a ještě s přesnou citací ne. Z mé strany končím tuto diskuzi.

kackakastanka
24. únor 2017

@travnulee no byla bych vdecna za nazor na ty povinne vakciny, ty jsou dve, a nemoci celkem devet, v kostce, strucne, ramcove?

pajula123
24. únor 2017

@caverina ja bych moc rada takoveho nasla,ale nedari se ☹

travnulee
24. únor 2017

@kackakastanka víš co mě tedy citovat po paměti něco, co jsem třeba i špatně pochopila nebo si špatně zapamatovala, přijde dost nefér. Navíc rámcově a v kostce mě to přijde hodně nedostatečné.
Jediné, co ti můžu říct, tak že jsem se rozhodla očkovat hexu 2 plus 1, MMR zatím nemáme. S doktorkou jsem spokojená, našla si se mnou čas diskutovat, nakonec jsem se však musela rozhodnout beztak sama.
Mám nastudovanou Struneckou, Elekovou, Petráše, zajímavý byl rozhovor s panem Benco (viz. odkaz, který jsem zde dávala). Z autismu toho mám nastudováno podstatně víc (dokonce jsem dělala půl roku dobrovolníka v son-rice programu pro autisty). Přesto očkování určitě dostatečně nerozumím. Doufala jsem, že tu narazím třeba na nějaký zajímavý podnět, co si třeba dál nastudovat - jestli je to vůbec v silách laika?
@kajalka
jako znalost vakcín je podle mě dost k ničemu, pokud perfektně neznáš jak funguje a reaguje lidský organismus. Ale to je jen můj názor.
Naštěstí mám dojem, že se mé dr. dá věřit, tak snad...
Tím se s vámi všemi loučím a přeji ať dětičky očkujete nebo ne, ať jsou všechny zdravé a ať už se nám tu nerozšíří žádné epidemie 🙂

reinne
24. únor 2017

@travnulee medicína je na 6 let, zubaři na 5

travnulee
24. únor 2017

@reinne no vídíš, dokonce je na šest let...no nechtěla bych to studovat

Strana