Přeočkování meningokoka, Nimenrix po Neisvac-C?

mmkama
16. bře 2016

Dnes mi naše lékařka sdělila,že budu muset nechat devítiletého syna přeočkovat proti meningokokovi. Byl očkovaný v r.2009 vakcínou Neisvac-C s tím,že stačí aplikace jedné očkovací dávky a žádné přeočkování není nutné. Teď přišla s tím,že je potřeba ho přeočkovat Nimenrixem.. Nechápu to..... Máte někdo podobnou zkušenost? Díky za Vaše názory a odpovědi.

drakenn
16. bře 2016

A důvod proč přeočkovat řekla?

bartovka83
16. bře 2016

Dceři bude také devět a v r. 2009 byla též ockovana Neisvac-C a nikdo mi o tom, ze bych ji měla preockovat neříkal. To jste se dozvěděla na devitiletce?

mmkama
autor
16. bře 2016

Ne,dneska jsem tam byla s mladším synem na desetiměsíční prohlídce a říkala mi to sestra v lékárně,tak jsem se divila. Schválně jsem to hledala na netu,i v příbalovém letáku,a všude píšou,že se aplikuje u starších 12 měsíců jen jedna dávka. Tak jsem z toho jelen. Jako důvod mi řekla,že se to dřív nepřeočkovávalo a teď to nově chtějí přeočkovat. Ale kdo,proč,to fakt netuším.... Tak jsem z toho jelen. A přiznám se že se mi do toho vůbec nechce,dávat mu nějakou jinou vakcínu než dostal a ještě teď,když už je v kolektivu....