Prevenar 13 2+1 nebo 3+1?
Ahoj, máme za sebou první hexu a teď ve 3mesicich jdeme na dalsi dávku. Rozhodla jsem se dát i prevenar13 ale nevím zda dát hned teď a dodržet schéma 3+1 nebo ještě počkat do půl roku dítěte a dát 2+1. Je šetrnější méně dávek déle nebo naopak dítě lépe snáší teď malinke? Děkuji za názor, a prosím nechci odpovědi ať vůbec neockuju.
Jen pro info, to Vám asi pediatra neřekla...ale očkovat do 3 m nemá vůbec smysl...netvoří se protilátky, takže dávka pred3 m je zbytečná...i když ti nahoře to kdysi schválili...ale teď se stejně očkuje až ve 3 nemáte chybu s druhou hexou? Každopádně bych prevenar dala klidně až od roku, tak ať se dobře rozhodnete
Dala jsem dceři hexu i prevenar 2+1, hexa 4m, 6 m, ted půjdeme ve 12 m na poslední, prevenar zatím 7 m, 9 m , podle mě čím méně dávek tím lépe 😉 Ve snášení vakciny nevidim rozdíl, spíš jak je starší tak na ní víc vidim, že není ok, ale zase se dá lépe zabavit, po posledním prevenaru ten další den byla hodně uplakaná. Po hexách nevím, byla malinká, to brečela furt 😀
dala bych 2plus1 a rozhodne jako samostatné očkování a ne společně s hexou
Co vám radí pediatr a proč?
Pediatr ockovali první hexu ve 2 měsících a teď bude druhá 3 měsíce týden. Chtěla tenkrát dát i prevenar13 ale to jsem ještě nevěděla jestli vubec dam. A teď právě doktorka říkala že jestli ho chci,tak musím teď už dát první dávku prevenar13 , že pak déle už nehradí pojišťovna. Ale na pojišťovně jsem si zjistila že hradí všechny očkování do 1roku veku.tak případně při 2+1 v půl roce bych si zaplatila pouze tu poslední, jestli jsem pochopila😃
@ivetkavysocina očkovali jste v tech 9 týdnech? to je masakr
JoJo když tak náš pediatr očkuje,tak jsme ockovali, na hexu jsem info nehledala,beru jako povinné.
ockuje tak každého ve 2mesicich první dávku. 😒
Tak jsem Koukla do kalendáře a bylo to v 10.tydnu a očkovat se může od 9. Tak snad s hexou dobrý, i ji dobře snášel,tak ten prevenar13 nechám až po půl roce😉 děkuji za oddpovedi
my očkovali až od 3m (naše dřív neočkuje) a měli jme hexu+prevenar současně > reakce 1. 37,8 a první noc brečel (podali jsem nurofen) 2. byl nadopovaný a přes dne nespal a voči jak tenisáky > říká se, že děti po té spí - naše ne. 3. měl přes 38 půl dne a část noci > ale neplakal odpočíval. teď očko v roce bez reakce
Koukni k @xvink do blogu. Ma tam o ocku dobry clanek.

Čím později, tím lépe...pokud tedy chcete očkovat co nemusite