icon

Prevenar 13 či Synflorix, nebo nic?

mamkazvysociny
23. bře 2015

Ahoj maminky,chci s zeptat dávali jste prevenar 13,nebo synflorix?A měli jste nežádoucí účinky?My se máme rozhodnout a jsem z toho hotová.
Diskuzí kvantum ale nic moc jsem se stejně nedozvěděla.Co vám řekli doktorky?Moje je bezdětná a očkovala by úplně vše a nejlíp zaráz.

Strana
z2
zanri
28. bře 2015

Prevenar - rozmrzelost, mírně zvýšené teploty, ale nám se to spojilo s prdíkama a se zubama, tak nevím jestli ty reakce byly na očkování. (1.Hexa zvlášť, 2. Hexa zvlášť, 3. Hexa s Prevenarem, 2. Prevenar zvlášť, 3. Prevenar zvlášť - ještě nás čeká přeočkování)

jaynie
29. bře 2015

Já dám dceři Prevenar. Kamarádky syn měl zápal plic způsobený pneumokokem a opravdu nechci s dcerou zažít to, čím si prošli. Její syn je nakonec v pořádku, ale nějaký čas na tom byl opravdu dost špatně. Takže pokud tomu můžu předejít, nebo aspoň průběh nemoci zmírnit, tak to chci udělat. Prevenar zahrnuje víc typů, hlavně ty opravdu nebezpečné. A co jsem tak četla, tak mi přijde, že není vůbec jisté, zda ty různé ekzémy s očkováním souvisí. Taky kdo ví, co jsme s manželem malé předali v genech... Ale teda chceme očkovat odděleně od hexy a jen tehdy, když bude malá zcela zdravá, jinak to třeba trochu odložíme.

evulina77
29. bře 2015

očkovat jen to povinné, i tak je očkování velká zátěž pro dětský organizmus

Strana
z2