icon

Prosím shlédnout: "Očkování je organizovaný zločin"

lajla
9. bře 2015

nez to stahnou...

Strana
z6
alubif
5. kvě 2015

@kajalka ne jen nás tu ubíjíš nepodloženýma argumentama viz maminky...
loučím se, pač na tyhle argumenty opravdu není, co u říct.

kajalka
5. kvě 2015

@alubif Jasně, maminky do toho nemají co mluvit. Chápu.

diamanta
5. kvě 2015

Nechápu jak tu furt čtu dokola, že ve všem je něco špatné a tahle doba je hrozná a pískoviště plná jehel a kdesi cosi jsem tu zahlédla ještě. Jo, a at raději tedy nechodíme k lékařům, když se nám nelíbí očkování jako takové. Za prvé - medicínu uznávám a nechápu, proč neuznat, že lékař může a měl by umět pomoci. Za druhé - kvůli tomu ještě neznamená, že zároveň s tímhle uznáním jsou vakcíny dokonalé. Za třetí - pokud tedy je zároveň tak hrozná doba co tu píšou ty, které tvrdí, že všude je plno jedů a špíny, tak je lituju. A už vůbec bych nesrovnávala stravu, léky, a vakcíny. První si mohu vědomě vybrat a kontrolovat. druhé si beru, když jsem nemocná. Třetí (vakcíny) nám jsou nuceny a to kvůli prevenci. Tedy něco s účinky jak pozitivními, tak ale vždy i negativními a hlavně ne ZCELA PROBÁDANÝMI je mi nuceno jakožto zdravému člověku v zájmu prevence typu "co by kdyby" člověk chytil to a to. A jelikož je to uzákoněno, a jelikož spousta doktorů tomu systému tak věří, že se dál nezajímají tak očkují i děti nezdravé, nepřipravené, očkují najednou více vakcín. A není to naprosto trestné. Je to posvěceno. Takže pokud rodič jen věří, že mu konají dobro, páč přeci doktor je studovanej a ví víc, tak to i takovému doktorovi dovolí, aby páchal výše zmíněné chyby s velkým CH. A díky těm chybám je taky tak rozvířená nálada ohledně očkování. Doufám, že se za ty chyby bude platit, jelikož zdraví těch dětí už se za peníze nevrátí. Tak doufám, že se za ně bude v budoucnu platit tak, že se sníží celkový počet povinného očkování, budou se očkovat děti starší, a rodič bude povinně informován, stát převezme zodpovědnost, a lékař, který pochybí, dostane pokutu.....například mám na mysli pokutu za to, že očkuje naráz více vakcín, nebo naočkuje dítě s rýmou. Naočkuje-li dítě se skrytou neuro vadou, to samozřejmě vědět nemůže nikdo, ale právě proto je zapotřebí víc o tom uvažovat. Vždyť kolik lékařů zajímá, že např. otec dítěte je epileptik, přesto, že to rodiče nahlásí jako možný problém? Celej ten systém nahrává tomu, aby se bagatelizovaly problémy a vakcíny byly nedotknutelné. Zajímalo by mne, jestli tu někdo má odvahu tvrdit, že účinek těch všeh přidaných látek je dokonale znám. Ono je prostě jiné si vzít lék v nemoci a nebo být nucen shora v rámci prevence jakožto zdraví občan podstoupit riziko vakcíny. Já si nemyslím, že by byly vakcíny tak úplně k ničemu, dovedou na vysoké procento snížit možnost onemocnění konkrétní nemocí (ale ne na sto). To je tedy plus pro ty, kteří očkovat chtějí. Jenže na druhou stranu zároveň každá z těch vakcín si zahrává s imunitou, pouští do těla toxické látky, a některé dokonce viry kultivované na cizích organismech.... Takže by nikdo neměl nikoho nutit toto podstoupit. spousta těch, co očkovat nechtějí nebo odkládají, to dělá mimo jiné právě proto, že vědí o nějakém předchozím problému nebo má v rodině nějakou nemoc, která by měla být kontraindikací. Ale v tomhle systému, kdy lékař vpodstatě může píchnout koho chce když je to v rámci kalendáře a nenese žádnou zodpovědnost, leda tak pokud nesplní kalendář, tak pak je dost těžko se výše zmiňovaným rodičům prosadit, ochránit dítě, které v jeho stavu ta vakcína může ohrozit a riziko nú je obrovské.

gepe
5. kvě 2015

@kajalka ja napr @alubif pochopila tak, ze ne ze do toho nemaji co maminky mluvit, ale tak, ze Tvuj argument s odkazem na diskusi zde nebere jako radny podlozeny argument. 🙂

alubif
5. kvě 2015

@gepe nená cenu cokoli vysvětlovat, stejně si to vyloží po svém. a jak píšeš, pozorování maminkou pro mě není dostatečný vědecký důkaz o tom, že očkování múže za postižení dítěte. jak jsi psala, někdy si ani úplně dokonalá matka nevšimne příznaků jiné nemoci, která by mohla potencovat nežádoucí účinek očkování či jiného farmaceutického prostředku.

gepe
5. kvě 2015

@diamanta sice nerada ctu dlouhe prispevky, ted jsem si tu praci dala 😅
Ockovani nezabrani nemoci jako takove, avsak snizi casto jeji prubeh, ci nasledky, casto i eliminuje.
To ze lide nevi, ze ockovat byt jen nachlazene dite je proste holy fakt a prusvih.
Vyber pediatra je na rodicich, pokud maji dobreho doktora ok, pokud je doktor do cehokoliv nezavisle na zdravotnim stavu ditete nuti, honem pryc.
Jak jsem jiz zminila, mame vybornou pediatru, ockovali jsme s odlozenimi i jen pri nahlaseni ze ma mala rymu ci ji rostou zoubky. Sestra od mudr je ale opak, ta by ockovala dle kalendare hlava nehlava, ryma neryma. Mmr odkladame az po 2. roce.
Chapu to, ze primarne lidem vadi to, ze nektera ockovani jsou povinna, zakony dana, ze se nemuzou sami svobodne rozhodnout. Avsak, v CR to holt tak je, ziji tady, jsou zde urcite zakony, atd.

pavlatut
5. kvě 2015

@diamanta pokud jsi s tím "nechozením k lékařům těm, kteří nechtějí očkovat" reagovala na můj příspěvek, tak jsi to úplně vytrhla z kontextu. Tohle jsem tam vůbec nepsala. V medicíně není nic 100% bezpečné, všude najdeme nežádoucí účinky a je potřeba se s tím smířit a počítat s tím. Těm, kteří to neberou v potaz jsem doporučila nechodit k lékařům.

diamanta
5. kvě 2015

@pavlatut já nevím, zda to byl zrovna tvůj příspěvek, tak nějak jsem to proskákala a něco tam bylo i vícekrát u různých příspěvků. Ale zase jsi se k tomu v podstatě dostala. Ano, všude může být nú. Ano, když jsem nemocná, tak chci lék a smířím se s tím, že může mít nú. A jdu k lékaři. A je to moje rozhodnutí jít a vzít lék. Ale proč se smiřovat s nú u něčeho, co je mi nuceno preventivně? Když se pro to rozhodnu sama, pak se smiřuji a přijímám. Pokud je mi to vnuceno proti mému přesvědčení, pak se opravdu smířit s nú nemůžu. V tom je přeci velký rozdíl. A s chozením k lékařům to nemá co dělat.

diamanta
5. kvě 2015

@gepe to jsi tedy měla na lékařku štěstí. Bohužel tak nějak velká většina je opačného ražení, s podobným jsem se nesetkala v okolí ani z doslechu, a to je ta potíž. Možná by na ně fungovaly ty pokuty za očkování nezdravých dětí, nevím, ale je záhodno, aby se ten poměr změnil, a je blbost je pokutovat za to, že nedodrží kalendář. Celá tahle problematika mi přijde podivně uchopená...a jak známo, zákony ne vždy odpovídají jak selskému rozumu, tak potřebě, a mění se dost kostnatě a neuváženě. A mezitím lidi trpí těma chybama.

angipe
5. kvě 2015

@diamanta
Mluvíš mi z duše ženo 🙂

diamanta
5. kvě 2015

@angipe a čím konkrétně ženo? 😀

angipe
5. kvě 2015

@diamanta tím cos napsala pavlatut o NU 😉

jitule1989
5. kvě 2015

To očkování tady není jenom tak, co myslíte, že by se stalo kdyby nikdo své děti nenechal očkovat? Proč asi se tady ty nemoci nevyskytují? To, že si vyberete pediatra, který vám dítě naočkuje i přes virozu je bohužel chyba rodičů a je potřeba hledat jiného, takového který je zodpovědný a se kterým se jde domluvit, hledat podle referencí a třeba i mimo bydliště.

pavlatut
5. kvě 2015

@diamanta hold jsi se narodila ve špatné zemi. Existují země, kde očkování povinné není. Co třeba jít žít tam?? O povinnosti očkování v naší zemi jste věděli dávno před tím než jste otěhotněli tak moc nechápu to smiřování se s tímto faktem. V tom případě bych (pokud bych byla proti očkování) buď děti neměla a nebo odjela pryč z ČR. Vím, že je to radikální ale nemuseli byste se smiřovat s povinným očkováním.

hojda
5. kvě 2015

@pavlatut Nejsou peníze, ale hexa se očkovala ve schématu 3+1, ačkoliv v jiných státech bylo ověřené schéma 2 + 1, tak se ptám proč a kdo na tom vydělal? Děti dostaly zbytečnou dávku, kterou zaplatit stát, tedy my všichni.......

hojda
5. kvě 2015

@pavlatut Takže, když tu třeba jednou v budoucnu povinné očkování zruší (omezí), tak se odstěhuješ do jiné země?

hojda
5. kvě 2015

@pavlatut Info k očkování tuberkoloza, zrušeno v březnu 2009, malej se narodil začátkem dubna 2009 a oočkovaný byl, tak vlastně teď ani nevím proč, asi to zase trvalo zavést do praxe, než se od toho upustilo☹. http://www.poliklinikadecin.cz/kalmetizaceJá neodmítám očkování zcela, ale jsem pro bezpečné očkování, čemuž současný stav bohužel neodpovídá. A jen díky tomu, že jsou tu tlaky ze stran lidí, kteří s očkováním plně nesouhlasí, tak se v této oblasti aspoň něco děje. Je dobré, že se konečně naše společnost začíná učit sama se starat o své zdraví a začíná si ho vážit. Už nejsme stádo poslušných ovcí, které udělá všechno, co mu někdo nakáže, aniž by o tom přemýšlel.

jitule1989
5. kvě 2015

@hojda myslim, ze pokud by se ockovani zrusilo nebo omezilo tak neni potreba se stehovat do jine zeme, ale ockovani si zaplatit ;) tak jak se to dela i v zemich kde ockovani neni povinne..

eliska_z
5. kvě 2015

@pavlatut A co když člověk v očkování do první hexy věřil, ale bohužel se na vlastní kůži přesvědčil o závažných NÚ a dál už neočkuje a očkovat nebude... To se má taky odstěhovat, když je teď proti očkování? Nebo se měl odstěhovat preventivně?

hojda
5. kvě 2015

@jitule1989 Jenže se ti nemusí vytvořit protilátky, stejně jako je tomu teď, plno dětí je po očkování stejně nemá. Jaký je pak rozdíl mezi dítětem neočkovaným a dítětem očkovaným, ale bez protilátek? Kromě možných nežádoucích účinků vakcíny jsou na tom stejně a přitom jedno do školky může a druhé ne.

angipe
5. kvě 2015

@eliska_z
Copak se stalo? Něco závažného? Kamarádce chlapeček 3 dny plakal a nebyl k utišení a to měla pohodové dítě. Teď se prý srovnal a holčička mé kamarádky taky reagovala ustavičným pláčem, hned jak se probudila, tak řev a neutišitelnej. Bojim se a nějak se mi očkovat vůbec nechce, ale je to v našem státě složité...

hojda
5. kvě 2015

@eliska_z Taky se můj přístup k očkování změnil po osobní zkušenosti, do té doby jsem ho brala tak, že je to ochrana před nemocí a to je vše. Až později jsem si začala zjišťovat více informací a z očkování mám velký respekt.

gepe
5. kvě 2015

@eliska_z pokud je zavazna reakce na ockovani, bere se to pak jako kontraindikace pro prip dalsi ockovani. Pokud lekar nedba a nehledi na to, vymenit lekare.
Plactivost se vyskytuje jako nu, stejne jako horecky.

pavlatut
5. kvě 2015

@eliska pokud jste měli závažné NÚ tak by správný lékař měl od očkování ustoupit. Zase se tu překrucuje co jsem napsala.

pavlatut
5. kvě 2015

@hojda lehká odpověď - budu očkovat dobrovolně

eliska_z
5. kvě 2015

@angipe U nás to byla kombinace různých věcí. Asi nejhorší na psychyku byl přes 10h trvající neutišitelný pláč. Jinak nás samo čekaly i takové lahůdky jako regres ve vývoji, porucha spánku (za 4 dny po očku naspal dohromady 6 hodin a dodnes se spaní pořádně neupravilo), odmítání jídla (týden téměř nejedl, což se naštěstí upravilo), ABMK... O drobnostech jako horečka nebo otok nohy nemá cenu mluvit...

Pokud máš jinak zdravé dítě, tak se nemusí nic stát. U nás ale sehrálo roli i to, že má malý jiné zdravoní problémy - vrozené vývojové vady (rozštěp páteře a další "drobnosti")

@hojda Očko jako takové také nezatracuju, jen bych ho už dala jen komplet zdravému a silnému dítěti.

hojda
5. kvě 2015

@pavlatut Ano, to můžeš, ale nemáš jistotu, že se vytvoří protilátky....

hojda
5. kvě 2015

@eliska_z Souhlasím, přijde mi ,že se tu očkuje hlava nehlava, vše co se hýbe..... 😔

eliska_z
5. kvě 2015

@pavlatut Nepřekrucuju, co jsi napsala, jen to od tebe vyznělo moc kateoricky. Na jiné možnosti tam moc ohled nebyl.
Naše dr. nás nechala podepsat odmítnutí a už to neřeší, nenutí nás do dalšího očkování. Ale do třeba do školky nám ho nevezmou. Ptala jsem se i na to, kdybychom v potvrzení od dr. měli neočkován ze zdr. důvodů, a odpověď zněla, že berou jenom řádně očkované děti...
Takže žijeme ve státě, který sice říká, že do školky mohou děti, které z nějakého důvodu nemohou být očkované, ale školky je neberou, protože nejsou očkované. Všichni se ohání ochranou takových dětí, ale koho chtějí v těch školkách chránit. když tam takové dítě jít nesmí...

hojda
5. kvě 2015

@eliska_z Nám dr. řekla, že pokud není očkován ze zdravotních důvodů, tak do školky může.

Strana
z6