Reakce po očkování proti spalničkám
Zdravim vas, zajima mne, jake mely vase deticky reakce na 1. ockovani proti spalnickam ( cca v 1,5 roce veku)konkretne teploty - byly/nebyly a jak dlouho trvaly?
@urtica akorát že ta antigenní zátěž hexavakcíny, což je to mnohem důležitější, je mnohem nižší než bývala antigenní zátež těch jednotlivých očkování.
@bayt na mimořádný dovoz je monovakcína proti spalničkám, ale přiznám se, že nevím, jestli je takhle na vyžádání, vím, že o ni může požádat zdravotník. Mám v plánu si před návratem do práce nechat nabrat protilátky a event. Nechat přeočkovat, nerada bych svoje kotě nakazila.
První syn očkování v 18m na podzim, bez reakce . ( Možná zvýšená teplota) ale nic dramatického co bych si pamatovala. Připravován nebyl
@urtica Hm tak naše slavná pediatra se ptala po NÚ, tak jsem jí je vylíčila a že jsem hlásila užna SUKL. Div se neurazila, a že se nejdná o NÚ, že s horečkou apod. se přece počítá! Jsem byla opět v šoku. Jednak to je NÚ, který se má hlásit, dle SUKL, jednak to je popsáno jako NÚ v příbalovém letáku. Že prej 38,5 není moc horečka :O Myslím, že akorát nazrál čas změnit pediatra :/
@urtica já to tedy potvrdit mohu, do očkování ani flíček a teď celé tělíčko, přesně ta to bylo i loni. Ale náš pediatr mi to nepřizná, že to má z očkování. Vy s tím také bojujete?
@markytka21 já osobně si myslím, že očkování nemůže za ekzém. Tedy takto, funguje jako spouštěč. Tedy dítě/člověk to v sobě má a očkování to rozjede. Stejně tak to ale pak v následujícím životě může rozjet něco jiného. Ale i toto bohužel někteří doktoři popírají.
A ono i doktoři mění své myšlení, viz třeba moje dětská doktorka, který ještě donedávna byla co se očkování týče fakt super, dalo se s ní o všem možném bavit, spoustu věcí přiznala, uměla poradit co a jak aby byly obě strany spokojené. Ale co se z ní teď stalo je šílenost, přesný opak ☹
@markytka21 Dceři se rozjel ošklivý atopák za krkem a ve vlasech...do té doby ani ťuk. Naše pediatra mi tedy řekla, že jde o jeden z nejtypičtějších NÚ po MMR, že takových případů tam má desítky...
@blondynka400 Neřekla bych, že mění myšlení, ale je na ně vyvíjen velký tlak...u nás proběhlo něco podobného..
@urtica já vím, že je na ně velký tlak a nemají to jednoduché ani z jedné strany. Ale úplně mi nepřijde, že je to tímto. I když když o tom tam přemýšlím, možná ano, je jednodušší být "ovce", než být trošku proti proudu...
Syn mel ockovani odlozene a reakce mirne, tzv.prvni den teplota, nic vazneho a cca tyden unavenejsi, ze spal i pres den, coz jinak uz nespava. Mazala jsem 14 dni pred a po ockovani Joalis. Priste az budeme ockovat dam mu jeste homeopatika Thuia 9 (snad jsem to napsala spravne, staci dva dny pred a po 1 kulicka)
@blondynka400 samozřejmě se to týká citlivých jedinců a můj syn má citlivější pokožku od narození, ale to nemění na faktu, že očkování je silný spouštěč, spoustu potravin nesmíme jíst, ale předtím nám problém nedělaly, takže nějakou látku na kterou jsme citlivý má stále v sobě a musíme se jí zbavit, zatím se řeší jen drahé mastičky, které léčí následek a ne příčinu...a jsme u peněz, které vládnou světu, jen bohužel je to ve špatném oboru, kde jde o zdraví a to je možná případ i tvé doktorky.
Zda se mi to, nebo z komentaru ti, co ockovani vyrazne odkladali, meli horsi prubeh nez ti ockovani dle kalendare? Na nic nepoukazuju, jen zajimavy jev 🙂
@zlorenka taky jsem to zaregistrovala. Ale možná jen vyberovej efekt. Každopádně co popisovala @bambulka247 je dost hardcore a ta myslím ockovala podle kalendáře? Těžko se to dá asi takhle zobecnit. Statistika by to byla zajímavá ovšem
@zlorenka možná je to tím, že takový rodiče víc předpokládaj, že ta vakcína by mohla dítěti ublížit, protože to není tak silnej jedinec apod. a mmr je prostě sračka tak jako tak. reakci na ni maj i dospělý (ale to koneckonců na jakoukoliv vakcínu, když na to přijde) . takže spíš záleží na odolnosti jedince a na dalších okolnostech (jestli je imunitně zrovna v cajku, nebo tělo s něčím bojuje - a to nemusíme zvenčí hned poznat). bez ohledu na věk očkování.
@zlorenka My třeba měli doporučený odklad kvůli zátěži v rodině - problémy s imunitou..takže tam je předpoklad, že to dítě, pokud zdědilo nějaké dispozice, to bude snášet hůř...jsem přesvědčená, že v 15 měsících by byla reakce daleko horší...Nicméně v očkovacím centru asi věděli, proč doporučují očko živou vakcínou později, takže stále věřím, že statisticky platí - čím starší, tím lépe snášená...
@markytka21 za mne je podstata ekzému a problémů s kůži ještě někde jinde... Co musím souhlasit, že se léčí následek a ne příčina, což je ovšem jenom krátkodobá záležitost a z dlouhodobého hlediska to nemá smysl. Jak jsem ale napsala, očkování je silný spouštěč, bohužel.
Ad moje doktorka, tam si myslím, že peníze nehrají roli, možná spíš věk a stáří...
Dcera i syn očkování dle ockovaciho kalendáře a oba bez jaké koliv reakce. Dcera (5 let) tedy ještě podle starého dostala obě 2 dávky jeste v předškolkovem období a ani u jedne neměla reakci.
@saminomimino Neprajem to nikomu zazit, naozaj to boli najhorsie dni v mojom zivote. Psychicky som sa z toho spamatavala este peknu chvilu.

@bayt
@terry1512 Je to živý vir, má to i v názvu...