icon

Rotarix, mělo vaše miminko reakci?

olakolesnikova
16. srp 2015

dobry den!
mame zitra druhe ockovani s rotarixem, uz jsem predem nervozni (( protoze kdyz jsme to meli poprvy, maly mel strasnou reakci - rval az mu praskli zilky v ocicku a po celem telicku. mel pak 2 tydny takove modre tecky jak se mu ti zilky popraskali. on je klidas, place malo, takze z toho kriku jsem se cela trasla ((( nevim cim to je.... je ten rotarix nejaky nahorkly...nebo palil....co vase miminka? jak to u vas bylo?
PS zadne jine nasledky nemame (ani zvraceni, teplotku, a tak)

Strana
z2
milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova Není zač, přeji správné rozhodnutí. Správné pro Tebe a Tvé děti.
Třebas moje sestra rotaviry svým chlapečkům nedala, ale ted je prodělali. Už jsou školkového věku teda. No ale nic zvláštního, kluci měli průjem, zvraceli, trošku vyřízení, trvalo to asi týden, ale nic divokýho. No a když to chytila sestra, tak se vyblila a vyprůjmovala z podoby, ta prý takovédle zvracení a průjem ještě nezažila, několik dní zvracela.
Takže ono to je vždycky sázka do loterie, jestli to ty děti chytí a jaký bude průběh. A´t už jsou očkovaní nebo nejsou.
Já jsem třebas na blicí choroby cyhtlavá a když projde blicí virus okolo naší dědiny, tak já bliju jako první.

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova Určitě bych trvala na zapsání reakce dítěte.
Já jsem to neudělala a teď je to jedna paní povídala. Naštěstí už mám rozumnou lékařku po změně.

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@milmic "tak já bliju jako první" )))) dekuji ti za podporu. takovych lidi jak jsi ty je hooodne malo, s rozumem a citenim pro druhe.
ten rotavir je strasny pro male miminka, cim starsi tim lip z toho vylezou. doufam ze nas to aspon do 4let mine.
preji ti potkavat co nejmin "blicich viru" ))

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova Děkuju děkuju... 😀 Já jsem se s tím blitím už tak nějak sžila no.... Za ty roky... 😅 😀
Moje dcerka chytila první blicí chřipku ve 3,5 letech, jak jsme začali chodit do kolektivu děti, párkrát se vyzvracela a bylo vyřešeno. Synek měl tehdá rok a půl, ten blinkal dvakrát a nic mu nebylo. (ale já jako již tradičně prozvracela noc po 15 minutách a v mezičase držela kyblíky dětem). No ale o tom tahle diskuse není, to jen tak pro odlehčení.

Děkuju za Tvoje slova. Víš... já jsem sice neočkující rodič, ale taky jsem byla na té druhé straně. Chápu a respketuju očkující, každý máme nějakou cestu. A každý jsme někde začínali, něčemu jsme věřili a věříme a máme nějaké zkušenosti, které nás posunou dál, případně nás varují. Je dobře, že i Ty o tom přemýšlíš, takových lidí si cením, co dokážoou nahlédnout i do té stinné stránky a něco si z toho dokáží vzít. 😉 (ne jen to šmahem odsoudit)

nikol1989
4. čer 2018

Chtela bych se zeptat, jestli je mozne, ze by miminko melo reakci tyden po vakcine? Dnes meho syna silene boli brisko a zda se mi, ze ma vodnatejai stolicku.

Strana
z2