Rotarix, mělo vaše miminko reakci?

olakolesnikova
16. srp 2015

dobry den!
mame zitra druhe ockovani s rotarixem, uz jsem predem nervozni (( protoze kdyz jsme to meli poprvy, maly mel strasnou reakci - rval az mu praskli zilky v ocicku a po celem telicku. mel pak 2 tydny takove modre tecky jak se mu ti zilky popraskali. on je klidas, place malo, takze z toho kriku jsem se cela trasla ((( nevim cim to je.... je ten rotarix nejaky nahorkly...nebo palil....co vase miminka? jak to u vas bylo?
PS zadne jine nasledky nemame (ani zvraceni, teplotku, a tak)

pajabaneck
16. srp 2015

Ahojky. My mely s malou jen boleni briska a to asi az 4 dny po ockovani. Jinak byla v pohode. Druha ta vakcina ji chutnala, smlsla ji hned. Doktorka snad rikala ze je to sladky. Ale je jasny ze clovek nikdy nevi co to s nimi udela. Po hexe byla tri dny nervozni a hodne brecela, tak jsme davaly homeopaticke cipky.

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

no u nas naopak. ta hexa bez problemu vubec ........

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova A to mu to očkování necháš dát? 😅

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

mam dvojcatka. jeden to ani nevsiml jen shltl, a ten druhy takhle ...... nemuzu jednomu dat a druhemu ne.

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova To by ses divila, jak nemůžeš! Promiň, neber to zle, ale dvojčata nejsou jedno tělo. Jsou každý individuální. Stejně jako to každý může snášet jinak. Moje dcera takto po očkováná plakala a už žádné očkování nedostala. A je mi jedno, jestli jedno dítě má něco, co druhé ne, jde o zdraví dítěte.
Takovýdle pláč může být zánět mozku. Navíc je to očkování nepovinné a pokud by mělo Tvému dítěti ubližovat, tak proč mu chceš dát za každou cenu? 😅

claire159
16. srp 2015

Rozhodně bych mu druhou dávku už nedávala. Zdraví má jen jedno a proč ho zbytečně trápit...

glimmer
16. srp 2015

ahoj, my jsme měli u Aničky skoro to samé ... říkala jsem doktorce že tu druhou dávku nechci, ale ona říkala že když už jsme dali tu první tak musí dát i tu druhou ... tak jsme jí teda dali, ale i tak to byl opět masakr. Vítkovi jsem rotarix nedala a nedala bych mu ho ani kdyby byl zadarmo.

claire159
16. srp 2015

@glimmer Myslím si, že paní doktorka záměrně lhala, není pravda, že se musí dávat další dávka, když jsou takovéto NÚ u první, od dalších dávek se upouští...

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@milmic ano rikas to vsechno spravne. asi mu chudackovi to davat uz nebudu. dam jen jednomu.jen me zajima co na to rekne doktorka a jestli se da to nepouzite baleni vratit.

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@claire159 prave to me zajima. je to povinne dodelat to ockovani jakoby do konce, nebo muzu odmitnout dalsi davky kdyz budu chtit.
s tou hexa zadny problem nemame, jen trochu teplotku, 37.5 par dni.

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@glimmer taky te tak plakala? u nas to byl rev, ne plac.....nebyl k utiseni ((((

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova Doktorka se pravděpodobně bude bránit. A možná Tě zastrašovat. Jenže Ty jsi rodič, Ty neseš zodpovědnost za své dítě, Ty rozhoduješ a ona je povinná Tě respektovat. Možná za svoje miminko budeš taky muset tvrdě postavit.
A povím Ti něco - zní to blbě, ale když se za svoje dítě nepostavíš a něco se podělá, tak si pak budeš vyčítat, že jsi se bála doktorky a nepostavila ses. Jako si to vyčítám já, kdy jsem dceři nechala dát poslední dávku, aby byl klid. Sama jsi viděla, jak mu to očkování nesedí, je to na Tobě. 😉

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@milmic hezky pises, radost cist )
doktorki se nebojim, za deti vrazdila bych. ale to ockovani je pro me spanelska vesnice.....nevim jen co pro nej bude lepsi, a zachrani ho ta vakcina vubec? cetla jsem hodne smutnych pribehu o tom rotaviru.....

gepe
16. srp 2015

Obe davky uplne v pohode. Jen nechapu v kolika tydnech ockovani prvni davky, kolik uz hex a ta druha davka po jak dlouhe dobe od prvni?

glimmer
16. srp 2015

@olakolesnikova u nás řev jako když jí na nože bere ... vůbec jsem nevěděla jak jí utěšit a co mám dělat ...

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@glimmer uplne to same. preslo ho to rychle, ale kricel strasne ((( pak byl cely popraskana zilka

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@gepe hexa bude treti, rotarix 2. nam je za 2 dni 5 mesicu. davaji nam hexu po 45 dni.

claire159
16. srp 2015

@olakolesnikova
Je to nepovinné očkování, tudíž se stát nemůže vůbec nic. Prostě řekni, že další dávku nechcete a klidně se odvolej na Dr. Petráše z vakciny. net.
Doporučuji to tam pročíst v diskuzích. Pokud se prostě nedá ta další dávka, tak maximálně nebude "imunní" proti rotavirovým nákazám. Mimojiné - toto očkování je hodně diskutabilní, protože existuje plno dětí, které i přes očko rotavirovou nákazu prodělaly.

gepe
16. srp 2015

@olakolesnikova tak my hexu meli pokazde odlozenou. Preockovani az po roce 🙂
Jinak pokud druhou davku Rotarixu nechces, tak jak Ti tady pisou, nemusis ji dat. Prip. druha davka ma byt aplikovana do 24 tydnu od prvni. Tak pokud mate jeste cas nechte mlade pred ni otestovat.
@claire159 ano byli jiz deti co meli rotaviry i pres ockovani, avsak prubeh nebyl takovy, ze ty deti skoncili v nemocnici jak tomu byva. Strucne, zadne! ockovani nema 100% ochranu, avsak nejednou je diky nemu lehci prubeh nemoci, apod.

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova Jestli ho ta vakcína zachrání? Žádná vakcína není 100%, ani hexa, ani pneumokoky, ani rotaviry. Spoustu dětí prodělalo nějakou nemoc i přes očkování. Navíc existuje víc kmenů nemocí a očkování chrání jen proti některým.
Proti rotavirům je dítě chráněné mateřským mlékem navíc. A pokud Ti tak strašně plakal, tak bych raději riskovala případné kapačky v nemocnici s rotavirama než třebas poškození mozku po dalších dávkách. A navíc jestli dáváte i pneumokoky, tak to je strašná zátěž pro tak malý tělíčko. Někdo to snese v pohodě, jiný ne.

Ber ten pláč jako varování, samotnou Tě to vystrašilo. Ber to jako vykřičník, že příště už by to takto snadno skončit nemuselo. A bohužel i očkování má své nežádoucí účinky a následky, jen se to tutlá a nerado se o tom mluví. Možná si zkus o tom očkování přečíst nějakou literaturu a udělej si svůj obrázek, říkáš, že očkování je pro Tebe španělská vesnice.
Nechci tím říct, že očkování je jenom špatné, ale taky není jenom dobré. Ted máš vlasstní zkušenost, zkus popřemýšlet, jestli Ti to přijde v pořádku, aby po aplikaci vakcíny děťátko tak strašně plakalo. 🙂

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@milmic dekuji )) pneu nedavam. a cetla jsem hodne, ale vzdy je to odpovednost rodicu. bojim se udelat chybu. chci to nejlepsi pro ne, ale ne pres takoveto muceni, dekuji vsem za prispevky, ted aspon vim ze nejsme jedine co po rotavrixu plakali. byla to pro me zahada - jeden rval, druhy v klidu.

milmic
16. srp 2015

@olakolesnikova To není záhada... to je prostě individualita každého z nás. I dvojčat. 😉

orchidis
16. srp 2015

@olakolesnikova A jak tě vůbec napadlo, nechat svý dítě nadále takto poškozovat a navíc nepovinnou vakcínou?
Mám dost, dál nečtu...

eficenka
16. srp 2015

@olakolesnikova
a to chceš vážen ještě očkovat?
co by se muselo stát, aby ses zamyslela a nenechala dál ničit zdraví svého dítěet?
na každé dítě očkování snáší dobře, však si přečti příbalový leták a nežádoucí účinky.
tvé dítě evidentně reaguje špatně na dávku, tak další nedávej!

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@orchidis necti. nebo cti to cele. a nechystam davat dalsi davku.

eficenka
16. srp 2015

@olakolesnikova
jinak rotarix je to nejzbytečnější očkování,
je k dispozici prezentace, která unikla farmaceutické firmě a na prvním místě před zavedením vakcíny na trh bylo VYSTRAŠENÍ těhotných a maminek...
rotaviry samy o sobě nebezpečné nejsou, prodělaly je obě moje dcerky a jen 2 dny průjem , mladší chtěla častěji kojit, starší měla jen vodu a ovoce a za 2 dny vše ok...
i v nemocnici končí děti očkované rotaviry, které mají velmi velmi těžký průběh

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

holky, dalsi DAVAT NEBUDU! vy to nectete cele nebo co? @milmic vse pochopila spravne a dekuji ji moc za nazor ))

eficenka
16. srp 2015

@olakolesnikova
už jsem četla, a ještě radím nechat zapsat dítěti do karty tento nežádoucí účinek ,rotarix je živá vakcína a pravděpodobně bude mít i problém s další živou vakcínou....
držím palce, hodně čti.
k dispozici na netu velmi dobrá knížka očkování pro a proti, očkování pro přemýšlející rodiče, očkování obchod se strachem, vše je psáno lékaři..

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@eficenka "i v nemocnici končí děti očkované rotaviry, které mají velmi velmi těžký průběh" ano, proto uz dal davat nebudu. nebudu trapit moje male sladke mimi ))) takovy stress nepotrebijeme

olakolesnikova
autor
16. srp 2015

@eficenka uz jsem precetla toho furu. "a ještě radím nechat zapsat dítěti do karty tento nežádoucí účinek ,rotarix je živá vakcína a pravděpodobně bude mít i problém s další živou vakcínou... " a za tuto radu ti 1000diky ))