Šestivalentní vakcína Vaxelis, znáte ji?
Zdravím, rok jsme odkládali očkování naší dcery. Teď se budeme stěhovat do domečku, takže bude venku a tak jsme kvůli tetanu usoudili, že teda konečně očkovat budeme. Jako většina tady se ale bojíme negativních účinků. Chtěla jsem Pediacel, ale ten je dlouhodobě nedostupný a čert ví, jestli letos vůbec bude. Našla jsem ale vakcínu Vaxelis, je proti stejným nemocem jako hexa ale obsah hliníku je stejný jako v pediacelu, takže proti hexe míň než poloviční. Vaxelis se tudíž dostal mezi "kandidáty" které bysme byli ochotní nechat naší malé aplikovat. Znáte tuhle vakcínu někdo? Znáte někoho, kdo ji nechal dát a jaká byla reakce? Po dlouhém procházení kdejakých stránek a článků plánuju před očkováním dát Provakcin, použít homeo - thuju a potencovanou vakcínu z rakouské lékárny popř. Viburcol + zvýšit příjem vitamínů E, D a dodávat omega 3 kyseliny. Prostě chci udělat maximum pro to, abych ji uchránila před negativními účinky očkování a usnadnila vyloučení hliníku z organismu. Díky za odpovědi.
@lajla Proč bych nemohla srovnávat? Nikdy nešlo o něco zanedbaného, máte pocit, že když vet píchne kočku sterilní jehlou, kterou těsně před aplikací vytáhl z obalu, rozhrnul srst a vydezinfikoval místo vpichu, že něco zanedbal? Máte snad pocit, že když štěněti vypadne zub a ono chytne klacek do tlamy, že něco zanedbal? Máte snad pocit, že když střihač poraní ovci takovým způsobem, že si ranky ani nikdo nevšimne, že někdo něco zanedbal? Mimochodem jedna z ovcí , kde jsem zažila tetanus a která bohužel musela být utracena, byla jedna ze dvou ovcí a několika minikoz chovatelky, která je měla jako mazlíčky a měli mnohonásobně lepší péči, než kdejaký psí výstavní šampion, to že to způsobilo nejspíš zranění u střiže je domněnka, která vychází z délky období mezi striží a onemocněním. Nikdo si žádného poranění nevšiml. A máte pocit, že když se dítě píchne o kus drátu do prstu, třeba když s kamarády leze přes plot, což takovou prkotinu ani řešit nebude, neb to za minutu už ani neví, že je to něco jiného? Není a každá taková rána je potencionálně nebezpečná, ale to vůbec neznamená, že každá taková rána= tetanus. To je jen o tom, co všechno za faktory se sejde a bohužel člověk patří k druhům na tetanus poměrně citlivým a ne každá nákaza tetanem je člověk třepající se v křečích, jsou i formy lokální a dokonce mininákazy, které tělo zvládne samo. A ano zvířata jsem dala jako příklad k tomu, jak málo může stačit a protože to jsou případy, které mi prošly rukama. Bohudíky jsem něco takového jako u zvířat, u člověka live neviděla. A aby mi tu někdo psal, že to co píšu je blbost, když na rozdíl od něj, jsem tu nemoc x krát viděla, léčila a zkoumala z čeho a jak a proč se ta bakterie do těla dostala- tak to teda promiňte, ale to je trošku moc.
Výskyt tetanu je 1-4 u neockovanych osob, vetšinou starších osob s nízkou imunitou,a je léčitelný,vetsi šance než že umřete na tetanus je že na Vás spadne meteorit,kazdopadne zase diskuze o ničem, tazatelka se ptala úplně na něco jiného,hezky vecer
Oni nás hlavně pořád straší, denně nějaká ta výstraha v TV....klíště si jde pro Tebe,babi,já Tě taky naočkuju,sugestivní prázdná postýlka......už nám to pěkně leze na nervy. Tetanus u člověka je velmi vzácné onemocnění a při dnešní hygieně se opravdu nemusíme tak přehnaně obávat. My a naše dospělé děti očkovaní proti tetanu nejsme a nebudeme. V našem okolí se nikdo nepřeočkovává. Náš soused si vloni pustil na nohu dveře a měl tržnou ránu,je to lékař a tetanus si taky nedal píchnout.
Děkuju všem za názory. Naše situace je momentálně vyřešená - ani Pediacel ani Vaxelis, kterými jedině jsme ochotni nechat naše dítě naočkovat, nejsou dostupné, takže se očkování odkládá na dobu, až dostupné budou. Budeme muset malou hlídat, dezinfikovat každé zranění a ke koni ani věcem kolem něj se nesmí dostat. To by se mělo nechat v pohodě uhlídat. Naštěstí koník nebude hned u domu, ale asi 60 m daleko, kam se sama hned tak nedostane.

Přezubovaní😂😂😂 ne přezimování..
Jinak my to tu nevyřešíme...to si musíme každá srovnat sama v sobě...
Člověk se učí zk, já právě tu negativní zkušenosti s očkem mám...takže já mám jasno...a stalo a stojí nás to stále hodně sil a pile