Sestra spletla očkování, jak byste reagovaly?
Ahoj maminky, sem zoufalá. Minulý týden jsme šly s 4.měsíční dcerou na očkování. Naše Mudra měla dovolenou a byla tam zastupující lékařka, sestra se mě zeptala jaké máme poslední očkování, tak sem ji řekla ze jsme před 2 týdny dostali první dávku Prevenaru 13, tak vzala vakcínu a nechala od zastupující doktorky píchnout malé další, pak při placeni zjistila, že měla malá dostat pouze Hexu a ten Prevenar až 24.2. protože sme byly s Mudrou domluvené že to rozočkujeme. Je to normální, aby naočkovali dítě a nepodívali se co maji očkovat???? Dneska jdeme už k naší doktorce znovu protože mi ještě ta sestra volala, že ji zapomněla ten minulý týden udělat prohlídku.... Jsem zvědavá na dnešní rozhovor s doktorkou jak byste reagovaly vy?? Jo a pichli ji hned i tu Hexu
No, a jak tak koukám, tahle debata beztak nemá výsledek. Zakladatelka příspěvku se beztak u doktorky neozvala. Doktorka o tom nemluvila, tak co, že?! Tak já nevím teda... 😀
@hohe já to taky pochopila, co si tím chtěla říct. Jen jak to bylo napsané bylo lehce zavádějící 🙂
@svetlus_pepca no ono i někteří lidé jsou toho schopní 😝 😀 A kolegovi se třeba s těma kamenama stalo, že mu pacient vynadal, že jak to, že mu přinesl jenom 3, že doktor na UTZ říka,l že tam má 4 a ještě velké a že mu přinesli 3 a malé a že nejsou jeho, no scéna jako prase 😀
A to vysílení po vyvolávaném porodu, souhlas, že někdy se člověk dostane do situace, že mu je všechno jedno, jen aby už měl klid, ale to přeci očkování dítěte není 🤐
@iunkas no to je právě to, co jsem v přechozím příspěvku naznačovala. A odpověď je jasná, nestihne 😝
@lenkavd 😀 Tak někdo to holt s tou "kontrolou" přehání zase. Ne, kdepak, to s očkováním dětí nemá nic společného. To já jen tak pro odlehčení situace 😉
@svetlus_pepca no někdo jo. Ono pak je to spíš k zasmátí, ale v tu chvíli moc ne 😝 😀
@anina32 tak jasný,já třeba bych žalobu taky nepodávala,ale určitě bych chtěla minimálně vysvětlení,proč naše zdravotnictví zaměstnává někoho takového .
@anina32 jinak Vám gratuluji k Vaší odvaze,já bych dítěti nikdy nedala naráz ani 2 vakcíny,natož 3.. hezký den 🙂
@marecekavendulka Ano, a proto to většina dětských lékařů očkuje dohromady. Ale v tomhle se asi neshodnem. Jak tak koukám, přiložený odkaz je ze stránky zastávající svobodnou volbu očkování. Já jsem ovšem toho názoru, že o očkování ví nejvíce lékaři a tudíž nevidím důvod, proč by o dnes povinných očkováních měli rozhodovat rodiče, kteří si načtou něco na internetu, v časopisech atp. Je mi jasné, že s tímto názorem bych u hodně maminek neuspěla, ale stát si za ním budu 🙂 Nejsem zdravotník, nejsem odborník, nevím vše, tak věřím těm, co tací jsou. A popravdě tyhle příběhy nejsou vždy pravdivé. Neříkám, že zrovna tenhle. Ale prostě něčím je potřeba lidi ovlivnit, tak proč ne touto cestou. Ale neber to nijak špatně 😉 Jak říkám, mám na to asi jiný názor prostě.
@svetlus_pepca A myslíš, že toto jsou taky smyšlené příběhy? https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/a...
Proč by měl proboha někdo za potřebí si cokoliv vymýšlet? Co by z toho měl? Narozdíl od těch, co prosazují totalitní nařízení ohledně nemožnosti volby výběru očkování.
@kajalka Já tu přece nebudu posuzovat pravost nějakých příběhů 😉 A zapotřebí to opravdu někteří mají - ti, co se snaží přesvědčit druhou stranu.
No tak - jak jsem řekla, je to můj názor a já ho nikomu necpu. Tak proč tu narážíš na prosazování totalitních nařízení?? Také nekritizuju opačnou stranu.
@svetlus_pepca Jen dávám k zamyšlení, která strana z čeho prosperuje. Ta, která je pro svobodnou volbu a nebo ta, která jde doslova přes mrtvoly?
@kajalka No, zřejmě každá prosperuje z něčeho. Ale to už tak bývá, když jsou dvě strany s opačnými názory. A nějak mi nepřijde, že bys něco dávala k zamyšlení. Ty rovnou tvrdě narážíš na tu stranu, se kterou názor nesdílíš 😉
no když už není soudnej lékař a neřeší,jak může očkování více vakcínama ovlivnit zdraví dítěte (poškozená imunita,NU po podání vakcín,retardace),tak si to holt hledají rodiče sami. Kamarádka dlouho nevěděla,co se to děje s její dcerou.Doktoři si je přehazovali.Vaše dcera je zdravá,jen je rozmazlená.Pak si našla na googlu podle příznaků,že její dcera má nejspíš aspergera.řekla to na vyšetření v Praze a tam jí dali zapravdu. Takže tolik o tom,jak věřit lékarům. Vím,že to nesouvisí s tématem,ale chtěla jsem uvést příklad,jak to může dopadnout,když se budeme chovat jako ovce.
@svetlus_pepca Problém je v tom, že lékaři většinou vědí o očkování, jen to co jim někdo před tím řekl, nebo si to nastudovali z oficiální literatury pro studium a myslím, že v ním mnoho prostoru negativním účinkům očkování věnováno není☹, takže záleží jen na tom lékaři, zda si něco nastuduje navíc, nebo ne. Přijde mi, že klasická medicína se zatím tváří tak, že žádný problém není......bohužel. Ano u velké skupiny lidí není, ale skupina lidí, která ten problém má se stále zvětšuje. Bohužel. Tak už by to chtělo, aby klasická medicína začala tento aspekt brát v úvahu. Jinak já u prvního dítěte měla hodně podobný přístup jako ty. Prostě jsem brala očkování jako něco, co chrání dítě před nemocemi a žádné negativní důsledky mě vůbec nenapadly. Bohužel jsem se osobně setkala s tím, jak mi babička po očkování na chřipku skončila v nemocnici a u syna se pravděpodobně po očkování MMR objevil syndrom periodických teplot:-/ a pak člověk začne víc číst a skládačka se začne skládat dohromady 😔 . Z očkování mám teď velký respekt 😔 .
@marecekavendulka Já holt respektuji názory odborníků, v tomto případě lékařů. Dělám to v zájmu svých dětí, pro jejich dobro, jejich zdraví. Myslím že každá tady děláme všechno, co je v našich silách pro své děti, že nemáme všichni stejný názor v tom co je nejlepší, je v pořádku, máme demokracii. Na internetu se dá najít velmi mnoho odkazů, jak proočkovacích tak proti, záleží na každém co si z toho vybere, jak se rozhodne a všechny to děláme v zájmu svých dětí. Já třeba zase nechápu odvahu těch co neočkují vůbec, nebo nesmyslně odkládají, ale nikomu svůj názor nevnucuji. Nepochopila jsem to vykání, ale budiž, krásný den 🙂
@petull24 a ty jsi to teda s tou doktorkou vůbec neřešila? Ani s jednou? Jednak bych zašla za tou náhradní doktorkou a řekla jí, že došlo k pochybení a jednak bych upozornila svou doktorku, že se to stalo. Neříkám ohánět se žalobou a podobně, ale nadávat tady na koníku a reálně neudělat nic mi nepřijde super. Možná by to dotyčné osoby trochu vytrhlo ze stereotypu a uvědomili si co dělají za zodpovědnou práci...
@anina32 ja se jen bala,ze te nastvu,kdyz budu tykat.ani nevim,proc me to napadlo😀 diky za nazor,mej se.
Takže asi takhle - na doktorku bych podala stížnost k lékařské komoře. NEMŮŽE se splést každý sakra! Ne zdravotník píchající dětem vakcíny proboha!!!! Co to je za názor?!
Je úplně jedno, že se dá očkovat i dohromady, klíčové tu je to, že maminka to tak nechtěla - čili to udělali proti domluv jinak = špatně!
A upřímně - tohle se stát mně, tak jakmile zjistím, že jí píchli něco jiného, beru ji okamžitě pryč a v žádným případě je nenechám píchnout druhou ☹
@hojda Tak zas na druhou stranu lékaři mají své zkušenosti, mají kolem sebe jiné odborníky se zkušenostmi. Já třeba u naší pediatričky mám tu zkušenost, že jedno nepovinné očkování nám doporučila, jiné nám rozmluvila. Nemůžu přece všechna očkování hodit do jednoho pytle. Já mám na některá očkování ten názor, že jsou zbytečná. Ale o to nejde. Jde o to, že nechápu, jak si někteří rodiče vezmou na triko to, že chtějí o všech očkováních rozhodovat sami. Proto, že si načtou něco na netu?? To je to, co mě zaráží. Rozhodně nejsem zastáncem očkovat vše, co se dá. Já mám jen někdy pocit, že když se maminky rozčilují nad reakcemi svých dětí na očkování, že vlastně neví, co to očkování je 😉 Ale chápu, že máš svoji zkušenost, takže chápu, že se na to dnes díváš jinak 🙂
@marecekavendulka Když čtu o těch ovcích, napadá mě, že by se to přece dalo otočit i proti druhé straně 😉 Ty vidíš ovce v těch, kdo očkují podle rad oborníků, někdo vidí ovce v těch, co neočkují na základě zkušeností jiných.
@anina32 A koho bereš jako odborníka na očkování? Obvodního lékaře? Já mám už ověřeno, že když se na něco ohledně očkování zeptám, tak mi tvrdí úplné nesmysly, jen ať mají klid 😔 . I já odkládám očkování MMR, protože u syna nedopadlo úplně nejlíp, tak z něj mám prostě respekt. Zarděnky jsou nebezpečné pro těhotné, jinak je to normální vyrážka, sama jsem jí jako dítě měla. Po pravdě bych raději, aby si je malá odbyla, protože jak to vypadá tak stávající očkování nebude fungovat v její dospělosti a to by pak mohl být průšvih právě v tom těhotenství, navíc ne u každého se udělají protilátky. Příušnice jsou zase nebezpečné pro muže v reprodukčním věku. Problém jsou z mého pohledu pro dceru spalničky a pokud by byla vakcína jen proti nim, tak by to bylo super, ale bohužel není 😔 .
@svetlus_pepca Já to chápu, proč to dělají, protože stát po nás chce povinně očkovat, ale pokud to očkování dítě poškodí, tak se k tomu nepostaví čelem a neřekne: Ano došlo k tomu díky povinnému očkování a tudíž má dítě nárok na odškodné. To je podle mě férový vztah, když mě stát do něčeho nutí, tak by mě měl odškodnit, pokud mi to uškodí, ale realita je jiná. Mám další kamarádku, která měla hodně šikovnou holčičku, ale její vývoj se bohužel po očkování zastavil. Oblítala s ní všechny možné doktory a nikdo nic, až se jim povedlo dostat do Německa a tam jim na férovku řekli, že to má z očkování. A nárok nemají na nic☹.
Jen chci říct jednu věc - já absolutně nechápu lidi, co nadávají na doktory! Však vás nikdo nenutí, ke kterému chodit, ne?! Já například měnila pediatru hned po dvou měsících, protože jsem viděla, že je to tragédie. Synovi nepoznala ABKM a astma a místo toho mu cpala antibiotika a chtěla ho očkovat přes rozjetý ekzém! ALE já jsem jí to prostě nedovolila, antibiotika odmítla a šla jinam a tu možnost máme všechny ne? Teď se o nás starají v Motole, tým lékařů napříč několika odděleními, chodíme na imunoglobulinové injekce, dáváme syna dohromady... o očkování, které proběhne v tamním očko centru, se ještě ani nikdo nezmínil. Těmto lékařům věřím 🙂 Takže pro mě nadávání na doktory = nadávání samy na sebe .-)
v první řadě přeju ať to malá zvládne v pohodě ! Jinak bych řekla,že chyba je trochu na obou stranách - maminka si měla ohlídat co do jejího dítěte píchají, ale hlavně teda velká chyba ze strany sestry - hlavně ona si má zkontrolovat očkovák a ověřit si kdy a čím proběhlo poslední očkování ! U nás to chodí tak,že když máme jít na očko sestra se se mnou přijde domluvit a až když dítě zkontroluje dr.se znova ujistíme CO budeme očkovat, ještě když to má natažené ve stříkačce mi to znovu ukáže a pak mi ještě ukáže znovu nalepenou samolepku v očkováku s názvem vakciny takže kdyby se mi něco nezdálo můžu včas zareagovat než vůbec něco píchnou a jako očkovat 2 vakcíny naráz bez předchozího souhlasu matky mi teda přijde hodně přes čáru. Asi bych v tomhle případě dost důrazně řekla sestře,že doufáš,že už se tohle nikdy nebude opakovat a příště,že chceš předem vědět co se chystá očkovat (jakou vakcínu má zrovna ve stříkačce). Vyloženě hnusná bych asi nebyla, ale určitě bych jí připomněla,že tohle chování normální není
Dobry den, my meli moc osklive reakce po ockovani, napr.po priorixu se mi sedmy den syn neprobudil.. Bylo to peklo, ale uz jsem to tu psala, tak to nebudu opakovat. Chci ale napsat, ze se o nas pak starali v Motole, v ockovacim centru, tam byla primarka Skovrankova. Kdybych byla na miste zakladatelky, rozhodne bych tam zavolala a vzniklou situaci s nimi konzultovala. Pani primarka je spicka v CR, urcite by vas neodmitli. Jinak moc drzim palce. Ted uz asi nema smysl premyslet nad tim, kdo co udelal spatne-tyhle veci by se proste stavat nemely,dulezite je, aby nevznikly nasledky!
@svetlus_pepca Se vsi uctou k vam jako k matce. Neprala bych vam videt v jakem stavu byl muj syn po ockovani v patnacti mesicich. Myslela jsem,ze ho do nemocnice nedovezeme ziveho, ze nam umre..dite,ktere byli neustale v pohybu,jsme po zotaveni ucili znovu chodit! Uz nas nikdo nenuti k ockovani, protoze nikdo nevi, co by bylo. A znam i horsi konce, bohuzel. Az kdyz se clovek ocitne v takove situaci, zacne se vic ptat, zjistovat. Nikomu na svete bych neprala, co jsme prozili! Omlouvam se, musela jsem regovat.

@lenkavd 😀 Tak ještě, že nechtějí vidět ten slepá, hele 😀 Jasný, žlučový kameny jo, to proto, že jsou lidi spíš zvědavý. A ano, taky jsem zvyklá se hodně ptát. Ale třeba u naší dětské doktorky jsem zvyklá, že mluví o tom, co dělá. A hele, já ti dám příklad situace, kdy mi bylo totálně jedno, co mi doktoři dělají, co do mě píchají a co bude dál. Po dvaceti hodinách vyvoválavného porodu, kontrakcích po dvou minutách, skoro dvou dnech bez jídla a pití 😀 Věř mi, že mi bylo naprosto jedno, co se mnou udělají 😀