Špatné snášení očkování. Máte zkušenosti u vašich miminek?

janaax
2. pro 2021

Maminky, máte některá zkušenosti se špatným snášením očkování u Vašich miminek ? Nejsem odpůrce očkování, ale bohužel se to u nás kumuluje a já už se bojím co dělat dál. Mám teď ročního chlapečka, jinak zdravý. Už první dávka hexavakcíny + Synflorix se komplikovala zánětem ve střevech - očkován byl jako zdravý, bohužel před nebo po očkování dostal infekci cytomegalovirem, vedlo to k bolestem břicha, průjmy...dle Dr. to nesouviselo s očkováním, uvažovala se ABKM, kojila jsem, ale byla jsem z toho tak na nervy, že jsem přišla o mlíko. Takže se jelo kolečko hypoalergenních mlík, nic mu nesedlo, nakonec se přidala krev ve stolici - dál dle dr. ABKM, dokonce mu chtěla dát další dávku hexavakcíny - to jsem odmítla a řekla, že chci vyšetřit ty střeva. V nemocnici se potvrdil ten virus, samozřejmě žádné očkování, vše odložit, na Neocate se to srovnalo. Druhou dávku hexy pak po 2měsících snesl jakžtakž dobře (jen trochu neklid), Synflorix dostal po 14 dnech. No a teď po 3. dávce hexy má už 3.den horečky, nechce moc jíst, dle dr. to opět nesouvisí s očkováním, možná 6.nemoc nebo aftozní stomatitida - měl v době očkování na puse hojící se bolák, který prý teď může způsobovat ty teploty (Proč ho musela doprčic naočkovat ???!!!). Mám pocit, že očkování už bylo dost...Bexsero dávat ani nechci, nevím co s tím Priorixem - ten bych ráda co nejdále odložila. Otázka je - tlačili byste doktora, aby malého poslal třeba na imunologii ? Nebo je tohle fakt "normální" průběh očkování ? Jsem z toho zoufalá, mně to totiž normální vůbec nepřijde...

j.a.n.i
2. pro 2021

@janaax No, asi takhle, nevidím na tvém popisu nic, proč by měl špatně snášet očkování. To, že dostal infekci cytomegalovirem fakt s očkováním nesouvisí a ty problémy, které měl tím pádem nejspíš taky ne. Na další 2 očkování žádnou reakci neměl a to, že necháváš dítě očkovat, když není zcela zdravé, je ale tvůj problém, ty rozhoduješ, takže to neházej na doktorku, stačilo říct, že očkovat nechceš a odložíš to. Plus nějak ani nevím proč by ho měla posílat na imunologii, kvůli 2 nákazám?

janaax
autor
2. pro 2021

@j.a.n.i Díky za názor, s doktorkou jsem to na puse samozřejmě konzultovala a podle ní žádný problém proč neočkovat.

te_reza
2. pro 2021

Málokterý doktor přizná, že je něco po očkování špatně. Odkladej očkování co nejdál to jde s co největšími rozestupy.

luhana
2. pro 2021

@janaax
To je mi lito, co si uz musel malicky vytrpet. Take nejsem odpurce ockovani, ale uz jsem z toho taky vzdycky na nervy. Maly mel spatnou reakci na Prevenar13. Pote jsme ockovani ukoncili a dalsi davky uz mu dat nenecham, tak me to vydesilo. A myslim, ze neni dobre kombinovat dve vakciny v jeden den, urcite je lepsi rozestup nekolika tydnu mezi ockovanim. Pokud se ti to porad nezda, tak pozadej dr. o dalsi vysetreni. Preji hodne zdravi 🍀

terezuka
2. pro 2021

Ber to jako zkusenost. Pred ockovanim by dite melo byt ABSOLUTNE zdrave 14 dni. Jeho blizke okoli taky. Treba pro nasi byvalou pediatru nebyla problem ani ryma, dokonce ani mirna teplota. Hlavne aby bylo splneno. Pokud chodis k podobne naladene doktorce a nemas silu se s ni hadat, najdi si nekoho jineho.
A Priorix samozrejme muzes odlozit ne jen o par tydnu, ale az bude dite delsi dobu v poradku, klidne za rok, dva.
Jedno z mych deti taky spatne snaselo ockovani (a tehdejsi doktorka to vzdy shodila ze stolu, ze to tim neni). Doslo to od apatie az po nocni desy. Nektere deti to tak maji, Ty si pak musis v sobe rozhodnout, jestli se vic bojis nemoci nebo ockovani.

tahejhula
2. pro 2021

Tak ten Priorix odlož. Dítě je tvé a rozhoduješ ty, ne lékařka. Trochu sebevědomí, matko.

martiniquest
2. pro 2021

Priorix odloz tesne pred nastup do skolky. Nikdo nemuze rict pul slova. Jen po tobe budou chtit pisemne vyjadreni, ze trvas na odkladu do xy let. Tim se doktorka chrani. Ja ockuju jen zaklad (tj hexa a priorix, nic navic). Vzdy odkladam (syn prvni hexa v 17m, dcera 9m kvuli synove skolce), dodrzuji maximalni rozestupy, deti jsou pred ockovanim minimalne tyden az dva zdrave (po ATB aspon mesic), delam homeopatickou pripravu. Nikdy bych nepristoupila na ockovani dvou vakcin naraz a nikdy bych nepichla do ditete, které neni stopro zdrave. Nevim, jestli ti to v necem pomohlo, ale treba ano.

sigyn
2. pro 2021

My jsme tedy nějaké vážnější projevy po očkování neměli, max 2 dny teploty (kolem 38C), trochu rozhozené spaní a trochu té nerudnosti, ale prakticky stejná reakce byla i vždy, když dítku rostly zuby, to bylo teprve rodeo.

aselluska
2. pro 2021

@janaax přesně jak tu někdo už psal. Pokud to tvoje doktorka nechápe a jen si to "odškrtává" šla bych jinam. Já to taky tak udělala. Aby na mě někdo blbě civěl a dělal ze mě vyplašenku, když s tím dítětem není ve dne v noci a nevidí, jaké stavy po očkování má, tak na to fakt nejsem zvědavá. Naše dr dává hexu a prevenar dohromady. Po první dávce jsem řekla, že ne! Dítě mělo hroši redakce, než na bexsero. Takže další už samostatně. Bylo mi řečeno, že teda ok, píchne zvlášť, ale budu muset přijít pokaždé ještě jednou za měsíc, takže navíc. Nejsem líná, takže jsem šla po měsíci na další dávku. Stejně v noci běsy, ale mnohem lepší.

pampeliska1313
2. pro 2021

Syn měl “naštěstí” vždycky jen teploty, zrovna včera bexero a snižovala se horečka 38.5. Jinak nic. Ale to že doktorka naockuje i při podezření na alergii na kravskou bílkovinu je blbý. U syna se to kvůli tomu odkladalo, dokud mu nesedlo mliko, takže první hexu měl “pozdě” a přišla s tím sama doktorka, že radši ne.