icon

Syn je uplakaný a unavený až 5. den po očkování

kristyna90
13. čer 2015

ahoj, chtela jsem se zeptat, zda-li je mozne aby muj maly byl az paty den po ockovani uplnakany a unaveny a pritom kdyz usne tak jen na 10 minut...:( doktor mi rikal ze rekce by se mela dostavit do 2 dnu.. ale jestli prisla tak az 5. den.. jsme bez horecek.. 40 minut vzhuru uplakani a 10 minut spime a pak nanovo..:(

Strana
z2
berusinecka
13. čer 2015

@kristyna90 Reakce se může dostavit i později. určitě bych si o tom něco přečetla a zkusila třeba homeopatika. Nám pomáhají a používáme už jen je.

smallinka
13. čer 2015

@berusinecka nevíte jaká homeopatika na zoubky?

teeerez
13. čer 2015

@kristyna90 nevadi mu spis horko? 🙂

gepe
13. čer 2015

@kristyna90 nemusi to byt hned kvuli ockovani, ach jo. Muze mit rustovy spurt, prdiky/koliku, muze hur snaset vedra, ...

mamkamarketa
13. čer 2015

@smallinka nebylo to na me, ale na zoubky se dava chamomilla 15ch.
Pridej se do skupiny o homeopatik, holky tomu tam dobre rozumi

slunickova123
13. čer 2015

Presne, obecne , nehledejme za vsim hned ockovani, proboha.jak pise
@gepe .

berusinecka
13. čer 2015

@smallinka Je doporučována CHAMOMILLA VULGARIS 15 ch-5 kuliček 3x denně do odeznění potíží. A je tam psáno. Používá se při potížích dítěte při prořezávání prvních zoubků, kdy se dítě vzteká, pláče, špatně spí, mívá bolesti bříška s průjmem, chce se neustále chovat nebo vozit v kočárku či v autě. Na rozdíl od analgetik zbaví dítě nejen bolesti, ale i výše popsaných potíží.

berusinecka
13. čer 2015

gepe slunickova123 samozřejmě že to nemusí vůbec souviset s očkováním. Ale může. Nebylo by to ani poprvé ani naposledy. A myslím že dotyčná chce pomoci a najít řešení, protože je nyní malý uplakaný a že jí nespí. Což bývají časté reakce na očkování. Je ale potřeba vzít v úvahu i teplo,...

berusinecka
13. čer 2015

@smallinka Těch homeopatik je hodně. Je to podle vzhledu, oteklých tváří, vyrážce, kašli,.... Calcarea carbonica, Apis, Belladonna, Chamomilla, Coffer cruda, Cina, Phytolacca, Phytolacca, Mercurius solubilis, Podophyllum. Je potřeba se trošku začíst, nebo se zeptat homeopata. Já mám knížky a nedám na ně dopustit. 🙂

gepe
13. čer 2015

@berusinecka nejen teplo, kdyz se podivas, malymu jsou skoro tri mesice tj napr rustovy spurt nasnade. Osobne rozhodne nepovazuji latky, ktere obsahuji max 1 atom zredene ucinne latky za neco co pomuze diteti. Uz historicky se traduje - ver a vira Tva Te uzdravi, to presne splnuji homeopatika. Cim nerikam at da na utiseni place analgetika, nekdy vsak pomuzou a ulevi napr pri zoubkach. Ach jo @smallinka
@kristyna90 zkus to vzit vylucovaci metodou, hlad, zizen, zapruzeni, prdiky, rve si rucky do pusy alias zoubky, horko, atd. Drzim pesti at je brzy dobre 🙂

berusinecka
13. čer 2015

@gepe Proto jsem tam dala ty tečky, Nechtěla jsem to vše vypisovat, co by to mohlo být. A pokud vím, tak homeopatika nejsou o víře. To si asi pleteš. Např. Chamomilla-je přece výtažek z heřmánku,....Vyléčily nám molusky, angínu, pomohly proti horečkám, zubech, bolesti při růstu kostí, při naražení nártu,........atd. Analgetika jsme v rodině už nepoužili už tak 3-4 roky. A to že jsme byli nemocní. Není to jen o víře. To by člověk mohl říct o běžných lécích. Také doufáš, že ti to pomůže 🙂. Ale kdo chce dávat analgetika ať dává. Někdy jsou opravdu potřeba, ale do té doby budeme brát to co vím, že řeší problémy, ne analgetika, které řeší jen bolest. Nic víc.

zmrz_lina
13. čer 2015

Homeopatika paradne zabrala při vleklem zánětu ucha u psa. Ten si asi těžko mohl myslet neco o placebu... Za me rozhodne ano.

gepe
13. čer 2015

@berusinecka homeopatikum se vyrabi redenim ucinne latky 1:1000 a to minimalne ve 100 opakovanich. Tj kdyz se stale redi jiz redene tak ve vysledku z puvodni ucinne latky zbyde pomyslny otisk v "pameti" vody a v lepsim pripade max 1-2 molekuly v miliardach molekul vody. U leku se dela tzv. slepy a dvojity slepy pokus, aby se statisticky mohlo vyloucit domnele ucinky, tim ze je casti pacientu podavana prazdna lekova forma tj placebo, kdy pacient si mysli ze dostava lek. Dvojity slepy pokus, ze ani lekar nevi komu z pacientu dal lek a komu placebo, aby nemohl ovlivnovat vysledky svym pristupem. Tj. nasledne se vyhodnoti a je opravdu zajimave, ze nekdy jsou lepsi vysledky u lidi, co dostali placebo a ne ucinou latku. 🙂

berusinecka
13. čer 2015

@zmrz_lina Paní @gepe neradí, jen říká jak jsou homeo pseudo. I v jiné diskuzi. Někdo v to věří, pro někoho to je jen cukr. 😀

berusinecka
13. čer 2015

@gepe No jo, tak asi máme štěstí, že nám homeopatika zabírají. Škoda, že ostatní musí molusky odstraňovat třeba v narkóze a nám zabral placebo efekt. A jiní musí brát paraleny a jiné sračky aby je nebolely zuby, .... 😀

gepe
13. čer 2015

@zmrz_lina homeopatika netestuje statni ustav pro kontrolu leciv a neni to lek. Je to cosi, co vyrabi nejaky soukromy subject a sam ruci za obsazene latky. Tj ja si zalozim firmu, budu delat kulicky do ampulek, nebudu deklarovat ani rikat uplne ci spravne slozeni a budu bohata. Super! 😀 a kdyz budu chtit mit vysledky tak budu pridavat prirodni ruzne prirodni latky, napr durman ma dobre tisici ucinky 🙂

gepe
13. čer 2015

@berusinecka v te jine diskusi pani koupila homeo na nechut k jidlu, doma zjistila ze ma na podporu immunity. Neradila jsem ji homeo, ale co bych ja osobne udelala kdyz by mi dite nejedlo. Nepretacej prosim text.

berusinecka
13. čer 2015

@gepe jenže silicea je na odmítání mléka-na podporu mléka. Když nevíte tak aspoň si to zjistěte a neraďte. A uvedla jste, že to nemá smysl brát. Jak to můžete vědět.
A o výrobě homeo máte trochu jiné informace než já. Ale to nevadí. Jen uvedu, že každý homeo lék prochází v ČR schvalovacím řízením ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv a je řádně registrován. V české legislativě je homeopatikum definován jako lék a celá řada homeopatik je na předpis.

gepe
13. čer 2015

@berusinecka pani psala, ze dite odmita materske mliko? Ano nema cenu cpat hned do ditete homeopatikum, kdyz nevi z jakeho duvodu to dite neji. A to plati nejen pro homeo, ale i lekove formy, i bylinky alias drogy.
Tak pokud dle Vas chemik/farmaceut nevi nic o tvorbe homeopatik, tak ani nevim, co si myslet. Sukl primarne kontroluje nezavadnost, ne ucinnost.
At zdravi slouzi a nebudete potrebovat nic na pripadnou vaznejsi nemoc.

kristyna90
autor
13. čer 2015

@gepe hlad nema o ten se hlasi co 3 hodiny, rustovy spurt bych rekla ze mu uz probehl pred tydnem.. nevim.. dozadoval se mlicka vo 2 hodiny a kdyz vse vypil porad mel malo.. horko by mu nemelo byt.. posledni tyden tu mame do 28 st. v byte 18 az 20.. o zoubkach jsem take uvazovala protoze si strka prstiky do pusinky..ale po hmatu bych rekla ze nic.. ani nema dasinka cerve e nebo natekle.. zapruzeny neni nikde.. a prdiky take nema.. pekne si prdka i kaka.. plenku ma pocuranou snad 10x dene.. proto se ptam na ovkovani jinak bych ani nepsala... take mi zacina u cizich brecet.. ale to bych rekla ze v teto fazi vyvoje je normalni.. nevim.. driv byl spokojeny u kazdeho

berusinecka
13. čer 2015

@gepe Právě že psala jen na podporu jídla. To jídlo může být i mléko,..proto je potřeba říct víc. A není ta rada úplně od věci.
Děkuji, snad zdravíčko bude sloužit dlouho. Já nemám problém vzít nebo dát dětem léky, ale když zabere homeo nemusím cpát dětem jen sračky. Pěknou sobotu
@kristyna90 Přeji ať brzy přijdete na to, co malému je a ať vám spinká.

kristyna90
autor
13. čer 2015

@berusinecka dekuji moc🙂 snad bude brzy ok bobek maly..

gepe
13. čer 2015

@kristyna90 mala taky ve veku Tveho maleho mela hodne obdobne, rucicky do pusy az skoro cele pesticky. Ono, zoubky se tvori v dasni, nemusi byt videt ci znat na omak a pritom uz je je to ruzne svrbi i boli. Cimz nechci nic podcenovat.. klidne zkus homeo, ci co kdo poradi, ja napsala jen nazor a jak jsme to resili my.. snad to plakani a nespavost netrva dlouho a brzy se spravi. Deti se meni i treba ze dne na den, treba to je jen tim, ze vesel do dalsi etapy sveho vyvoje :- kazdopadne drzim pesti at je vse v poradku a maly dela radost
@berusinecka jeste k te registraci a SUKL, primarne 2012 prijalo CR, na zaklade rozhodnuti EU o registraci. Proto zahrnuto.
2013 vznikl navrh novely o registraci humannich homeo prostredku, opet ve zjednodusene tj zrychlene registraci. Proto take homeopatika jsou jiz pod nazvem prodavany, avsak jsou bez schvalenych lecebnych indikaci.
Jo a nic osoniho, hezky zbytek vikendu 😉

berusinecka
13. čer 2015

@gepe V pohodě 🙂 Nám to zázračně pomáhá, tak jsem ráda 🙂

kristyna90
autor
13. čer 2015

@gepe no on taky strka cele pesticky a jakoby si tlaci na spodni dasinka.. je mozne ze ho to svedi nebo neco.. ikdyz ma dudlik tak si tam strci jeste rucicku.. no uvidime rekla bych ze dnesek proti vcerejsku byl lepsi.. no hlavne ze v noci spinka.. pres den to nejak preziju🙂

gepe
13. čer 2015

@kristyna90 tak to presne delala i mala 😅 uplne az na doraz, co ji pomohlo, tak zadny ty chladici kousatka apod, ale zirafa la Sophie, tu zuzlala ruzne stale a neplakala a nedrtila si ruckou pusu a dasnicky. A taky kousatko od Curaproxu. Hodne u zirafy i slintala coz je u zoubku klasika a pritom ji prvni zub ji vylezl az v 10tem mesici 😅 Tak treba zkus neco takoveho ci obdobneho, treba to vymeni za rucicky a i nebude plakat 🙂
Hlavne, ze uz se to lepsi a v noci spinka, zotra bude jeste lip. 😅

kristyna90
autor
13. čer 2015

diky za tip🙂) urcite to vyzkousim.. sice jeste moc neudrzi veci v rucickach ale to uz brzy prijde.. prijde mi ze kazdym dnem je sikovnehjsi🙂

gepe
13. čer 2015

@kristyna90 za malo 🙂 kazdy den neco noveho, to je pravda, za chvilku vam bude chytat kde co 😅 dej kdyztak vedet co maly dal 😉

smallinka
14. čer 2015

@berusinecka co prosím obsahují homeopatika? podle názvu asi heřmánek? a další látky?

smallinka
14. čer 2015

máte někdo zkušenost s Viburcolem? také by to mělo být homeopatikum...

http://www.lekarna.cz/viburcol-12-cipek/

Strana
z2