icon

V jakém věku očkovat proti meningokoku?

bayt
12. bře 2018

Ahoj, ráda bych očkovala proti meningokoku B, ale nechci to zbytečně dávat dítěti moc brzo, když je tak malinký. Vy co jste očkovali, kdy jste tu vakcínu nechali píchnout? Nevíte, jaká je nejrizikovější populace z hlediska věku? Moje pediatra jaksi neví nic. Takže vlastně uvítám tip i na dobrého pediatra v Praze :D

Strana
z3
amenophus
11. dub 2019

@zelenaesmolda Aha, o vakcíně Menveo jsem vůbec nevěděla! A to je zajímavé, odkud tyhle informace jsou? "Nimenrix is indicated for active immunisation of individuals from the age of 12 months and above against invasive meningococcal diseases caused by Neisseria meningitidis group A, C, W-135 and Y." (příbalový leták vakcíny). Pak je ještě Menactra a ta se může od 9 měsíců (ale nevím jestli je dostupná v ČR).

kuliseks
11. dub 2019

@wxkatuska a rekla by to ta doktorka i lidem, kterym dite kvuli meningokoku umrelo? ☹ ja se treba bojim toho viru daleko vic nez ockovani. Kdyby to nebylo nejak vyzkousene, asi by to vubec nedovolili pichat snad ne? Nejak tomu humbuku kolem ockovani fakt nerozumim. Driv za to byli lidi radi, ze existuje ockovani proti smrtelnym nemocem, dneska se lidi porad na neco vymlouvaji, protoze uz neznaji nasledky ☹ ale to uz nepatri Vam samozrejme. Jen si asi vylivam zlost no. Nechapu proste tu modu dnes, ze se ockovani haní.

rajani
11. dub 2019

@kuliseks a co když ne? Zkuste si pohledat co musí splňpvat léčivo před uvedením na trh, a pak to samé porovnejte s vakcínami. Sama jsem očkující, ale plně si uvědomuji, že mnohé je jen marketing a manipulace. A řeknu-li to tvrdě, očkuji a používám léky, co jsou na trhu dýl, neb mohli být vyzkoušeny. Což nám radil a náš farmakolog na VŠ :D

kuliseks
11. dub 2019

@rajani jenze meningokok existuje ☹ takze i kdyby u vakciny nebylo prokazane, ze proti nemu skutecne ucinkuje a je to jen zatim dohad, protoze neni dost vyzkumu, tak presto do toho pujdu a zkusim to. Protoze to co udela ten “hajzl” za par hodin, to bych pak s vycitkami do konce zivota nevydrzela, ze tu byla ta moznost nejake prevence proti tomu ☹ ja prave myslim, ze na internetu se siri plno fam, takze pokud vite neco vic od odborniku, tim lip a zavidim. Jenze stale si myslim, ze nebezpecnou zivotaohrozujici vec na trh nedaji, kdezto jina zivotaohrozujici vec se mezi lidmi vyskytuje a je pak nestesti, kdyz se to chytne. Pribuzny meningokoka dostal a de facto jen proto, ze je zachranar a byly mu podezrele priznaky, tak privolane zachrance dal tip. Presto realne hrozilo, ze umre nebo nezustane bez nasledku. Nastesti to nakonec dopadlo dobre. Ale tohle je proste hrozna vec ten meningokok, ja se toho tedy bojim. Mozna proto pak mam na ockovani jiny nazor no.

zelenaesmolda
11. dub 2019

@amenophus tohle jsem zkopirovala z clanku na netu ale pamatuju si to z letacku o tech vakcinach co jsem mela od doktorky,jeste jsem se s ni o tom bavila,ze nema smysl rok cekat na tu vakcinu co se ockuje od 2 let a ze teda budeme ockovat tou druhou

zelenaesmolda
11. dub 2019

@kuliseks souhlasim,taky jsem se rozhodla radsi ockovat protoze riziko nakazy je daleko vyssi nez riziko ockovani.a meningokok je svine,za par hodin dokaze zabit.pokud mam moznost ockovat tak do toho jdu

wxkatuska
16. dub 2019

@kuliseks nerekla, neb to neni vhodne. To ovsem nic nemeni na faktu, ze je u nas incidence nizka (0,4-0,8 na 100tis.). Konkretne treba 2017-deset umrti, cimz nechci rict, ze to neni zivotni katastrofa pro dotcene rodiny a samozrejme by si to clovek vycital. Ale kdyz se podivate na statistiky umrti na autonehody ci na chripku, tak se bavime o uplne jinych cislech, presto se deti houfne neockuji a nezaviraji doma jako prevence. Vim, srovnani nic moc...
Nikomu ockovani neberu, sama dite ockuji, coz ovsem neznamena, ze do vyvijejiciho organismu napicham vse, co je na trhu, co kdyby nahodou. Kazde ockovani je zatez a zrovna na meningokoka jsou caste NU. Jen jsem se tu vyjadrila k tomu kdy ockovat. 😉

Strana
z3