Vakcína MMR. Jak to bylo u Vás?
Syna 2,5 roku ceka tento tyden ockovani spalnicky, zardenky, priusnice. Vim, ze jde o zivou vakcinu. Rekace je mezi devatym a dvanactym dnem. Prosim, jake reakce a kdy mely vase deti?
Starsi dcera dostala 3 den rymu a mirny teploty. Teploty odesly do dvou dnu, ryma se tahla 14 dni. Mladsi 10 den ryma a mirny teploty. Teploty do dvou dnu pryc, ryma asi 10 dni. Jinak nic.
@baraskaska diky, tak jste to taky zvladly hezky.
@calvac taky jsem se pekne bala. Davala jsem oboum pred vakcinou i po rybi olej pro svij dobrej pocit. A hlavne jsem si pohlisala aby obe byli dlouho zdrave, tzn treba dva mesice pred vakcinou zadna nemoc ani ryma. 🙂
@calvac syn očkován v květnu 2020 v jeho 28 měsících, desátý den se mu škaredě zhoršil ekzém v podkolenní jamce, olezl v obličeji, na krku, dekoltu a bříšku, jako by slabý projev spalniček či zarděnek. Vyrážka odezněla, jen ekzém zůstal. Taky zadrhává, mluví hezky ve větách, jen začátky vět kokta, to pozorujeme po očkování.
@calvac Když už jste se rozhodla očkovat, nehledala bych, co se může a nemůže stát. Netrapte se tím a věřte, že to určitě bude dobré. 🙂 Dcera má jít v září ve 2 letech a 2 měsících, ale vím určitě, že posunu mezi 2,5 a 3 roky. Za mě čím později, tím lépe. Držím moc pěsti. Vám i nám. 🙂
@daisymaminka dekuji. Kdyby bylo na mne, toto ockovani bych rada vynechala. Je povinne. Bohuzel.

@lida9 ach jo, to je hruza. Fajn je, kdyz se to vrati do normalu. Desi me ty trvalejsi nasledky, autismus apod. Diky.